عباس آذرپیکان معاون فنی و مهندسی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، با اشاره به پیشتازی بندر چابهار در احداث زیرساختهای عمرانی نسبت به دیگر بنادر کشور اظهار کرد: بزرگترین بندر اقیانوسی کشور با موقعیتی منحصر بفرد و برخورداری از زیرساختهای مناسب بندری و تجهیزات پیشرفته قابلیت تبدیل شدن به قطب تجاری منطقه را دارد، در همین راستا و همگام با اجرای طرح توسعه بندر شهید بهشتی ساخت پروژههای زیرساختی این بندر نیز با شتاب در دست ساخت است.
به گفته او در این راستا احداث شبکه معابر و تاسیسات زیربنایی با هدف افزایش ظرفیت بندر چابهار در دستور کار قرار گرفته و در دست اجراست، کل اراضی پسکرانه قابل واگذاری به سرمایه گذاران در این طرح حدود ۲۵۴ هکتار شامل زونهای نفتی، کانتینری، فله معدنی، فله خشک و تر، انبارهای سرپوشیده و ... است که با اجرای فاز اول آن حدود ۱۱۴ هکتار ساماندهی و آماده واگذاری به سرمایه گذاران میشود.
معاون فنی و مهندسی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: همچنین پروژه دایک حفاظت ساحلی جنوب شرقی بندر شهید بهشتی شامل اجرای دیوار حفاظت ساحلی سنگی به طول حدود ۲ هزار و ۲۰۰ متر، استحصال پشت دیوار ساحلی و ... در مجموع به مساحت بیش از ۲۰ هکتار در دست احداث است.
آذرپیکان با بیان این که عملیات احداث برج کنترل ترافیک دریایی بندر چابهار نیز با هدف حفظ سطح ایمنی دریانوردی در آبراههای تحت حاکمیت آغاز شده است افزود: این پروژه به دلیل پتانسیل مکانی و قرار گیری روی زمین مرتفع، بلندترین و مجهزترین ساختمان برج کنترل در کل بنادر کشور خواهد بود.
او ادامه داد: برج کنترل ترافیک دریایی بندر چابهار به دلیل موقعیت استراتژیک این بندر و پیچیدگی عملکردی میتواند به عنوان نماد بنادر و دریانوردی کشور و شهر چابهار جایگاه ویژهای را کسب کند.
معاون فنی و مهندسی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در ادامه از ساخت تعمیرات اساسی ۳ انبار چند منظوره در بندر شهید بهشتی به منظور نگهداری موقت کالاهای اساسی کشور و دیگر کالاهای صادراتی و وارداتی خبر داد و بیان کرد: این بندر با برخورداری از زیرساختهای مناسب بندری و تجهیزات پیشرفته، قابلیت تخلیه و بارگیری انواع کالا و پهلوگیری کشتیهای بزرگ اقیانوس پیما را دارد که ضرورت ساخت چنین پروژههایی را دوچندان میکند.
آذرپیکان با اشاره به دیگر پروژههای در دست ساخت بندر چابهار گفت: عملیات احداث سیستم اعلام حریق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری با هدف ارتقای سطح ایمنی بندر چابهار و سیستم اطفای حریق بندر شهید کلانتری به منظور تامین ایمنی محوطههای عملیاتی، اسکله ها، باراندازها و انبارها، پیشگیری از سوانح حریق و آسیبهای جانی و مالی، حفظ سرمایههای ملی و مردمی و تامین رضایت صاحبان کالا، بخشهای خصوصی، سرمایه گذاران و پیمانکاران نیز در این بندر در دست اجراست.
او اضافه کرد: مطالعه تعمیرات اسکلههای یک و ۵ بندر شهید کلانتری و اسکلههای یک، ۲ و ۵ بندر شهید بهشتی با هدف ارتقای توان عملیاتی بندر چابهار و مطالعه، جانمایی و احداث اسکله شناورهای مسافری، تفریحی و خدماتی بندر شهید کلانتری با هدف حفظ ظرفیت پایانه مسافر دریایی شهید کلانتری نیز در حال انجام است.
معاون فنی و مهندسی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: همچنین امسال اولین ایستگاه جزر و مد سنجی و هواشناسی بندر شهید بهشتی چابهار و اولین رصدخانه تخصصی- آموزشی استان نیز در کوی بندر چابهار افتتاح شد.
انتهای پیام/ع