عباس قبادی معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تأثیر تغییر سهمیه وانتبارها در قیمت محصولات بازار به خصوص بازار میوه و تره بار، گفت: تعاملات و رایزنیهای مناسبی بین وزارت صمت و وزارت نفت صورت گرفت که در نهایت به افزایش ۱۰۰ لیتری سهمیه وانت بارها منجر شد.
معاون وزیر صنعت در امور تجارت داخلی تصریح کرد: باید توجه داشته باشید که پیش از تعیین افزایش ۱۰۰ لیتر بنزین به سهمیه بندی این خودروها، تمامی وانت بارها ۳۰۰ لیتر مقرر شده را دریافت کرده بودند، بنابراین هیچ توجیح و دلیلی برای افزایش قیمت وجود ندارد مگر در حد قابل قبول و متناسب با تغییر ۵۰۰ تومانی نرخ بنزین باشد.
قبادی با اشاره به اینکه تغییر قیمت کرایه حمل بر قیمت کالا تأثیر ناچیزی دارد، تصریح کرد: جا به جایی بین انبار و خود میدان بارها توسط ماشینهای سنگینی با مصرف سوخت گازوئیل انجام میشود که با توجه به ثبات نرخ گازوئیل تغییری در هزینه حمل و نقل با این وسایل نقلیه اجرا نخواهد شد، اما تغییر نرخ بنزین ممکن است بر هزینه حمل با وانت بارها موثر باشد. توجه داشته باشید که بار حمل شده توسط وانت بارها به خصوص در حوزه میوه و ترهبار حدود ۵۰۰ کیلو تا یک تن وزن خواهد داشت و با تقسیم کردن میزان افزایش نرخ کرایه بر حجم بار مشخص خواهد شد که تأثیر آن بسیار ناچیز خواهد است.
بیشتر بخوانید: اثرگذاری نرخ بنزین در قیمت کالاها، کمتر از ۴ درصد است
او با اشاره به کاهش تأثیر تغییرات نرخ کرایه بر قیمت تمام شده محصولات با افزایش ۱۰۰ لیتری سهمیه وانتبارها، گفت: توجه داشته باشید که تأثیر نرخ کرایه را نمیتوان به تمامی کالا نسبت داد بلکه کالاهایی مثل میوه، مرکبات و سایر اقلامی که نیاز به توزیع روزانه در سطح فروش دارند، تحت تأثیر تغییرات نرخ کرایه حمل و نقل قرار خواهند گرفت و در مورد سایر کالاها افزایش قیمتی گزارش نشده است.
معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت شرایط بازار را عادی دانست و گفت: مدعی هستیم که شرایط حاکم بر بازار شرایطی مشابه با روزهای قبل از اعلام تغییر قیمت بنزین است؛ حساسیتها افزایش پیدا کرده و تغییرات جزئی در قیمت اقلام مختلف بیش از گذشته به چشم میآید.
قبادی تأکید کرد: حساسیتها بین بازرسان اتحادیهها و مدیران اتحادیهها و اصناف هم افزایش پیدا کرده است و اگر اختلالی وجود داشته باشد، به سرعت نمود پیدا میکند؛ مردم میتوانند در صورت مشاهده گران فروشی یا تغییر در قیمت و کیفیت محصولات این تخلفات را به سامانه ۱۲۴، بازرسین اتحادیهها، سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و سازمان صمت استانها اعلام کند تا به سرعت پیگیری شود.
انتهای پیام/