امیر دوایی متخصص داروسازی و سم شناسی در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: امروزه مسمومیت غذایی و به خصوص مسمومیت با قارچها یکی از بیماریهای شایع در دنیا و حتی کشورمان محسوب میشود. در دو سال گذشته مصرف قارچهای سمی و مشکلات ناشی از آن یک اپیدمی را در کشور ایجاد کرد که طی آن در استانهای آذربایجان غربی، لرستان، ایلام و کرمانشاه تعداد زیادی از مردم بر اثر
مصرف قارچهای سمی مسموم شده و حتی برخی افراد فوت کردند.
او ادامه داد: قارچهای سمی شباهت زیادی به نوع خوراکی آن دارد. متاسفانه سم این قارچها به وسیله پختن از بین نمیرود و میتواند موجب بروز مشکلات کبدی و کلیوی در افراد شود.
دوایی بیان کرد: در برخی اوقات مسمومیت ناشی از مصرف قارچهای سمی باعث بروز
نارسایی کبدی و حتی منجر به مرگ افراد میشود به همین دلیل توصیه میشود از خرید قارچ به صورت فلهای و از دستفروش خودداری شود.
علائم اولیه مسمومیت با قارچ سمی
این متخصص داروسازی و سم شناسی گفت: تهوع، استفراغ و اسهال از علائم اولیه استفاده از قارچهای سمی است که باید فرد مسموم را به موقع به درمانگاه رساند تا از علائم بعدی سم ناشی از قارچهای سمی پیشگیری شود.
او با اشاره به اینکه مشکلات عصبی و کبدی از جمله دیگر عوارض مصرف قارچهای سمی است، ادامه داد: در هنگامی که فرد با مصرف قارچ سمی دچار مشکلات گوارشی میشود بهتر است باقیمانده قارچ را به درمانگاه برد تا با شناخت نوع قارچ سمی داروی مناسب آن تجویز شود.
بیشتر بخوانید: سم کشنده بوتالیوم موجود در غذا را بشناسید
مسمومیت با غذاهای کنسروی
دوایی با اشاره به مسمومیتهای غذایی افزود: باکتری موجود در غذاهای کنسروی یکی از مسمومیتهای مطرح غذایی محسوب میشود. بر اثر مصرف غذاهای کنسروی فاسد مسمومیتهای خطرناکی گریبان گیر افراد میشود که تهوع، استفراغ دوبینی و تاری دید از جمله عوارض خوردن این نوع کنسرو و باکتری درون غذاهای کنسروی فاسد است.
این متخصص داروسازی و سم شناسی گفت: فردی که در اثر مصرف باکتری موجود در غذاهای کنسروی مسموم میشود باید بلافاصله به درمانگاه منتقل شود، زیرا ممکن است بر اثر مصرف آن اندامهای مختلفی مانند اندامهای تنفسی فلج و این مسئله منحر به مرگ بیمار شود.
او یادآوری کرد: باید غذاهای کنسروی به مدت ۲۰ دقیقه در دمای ۱۰۰ درجه جوشانده شود تا باکتری احتمالی آن از بین رود.
انتهای پیام/