او تصریح کرد: فلزات و صنایع معدنی سرمایه بعدی ما بود که آمریکایی ها روی آن دست گذاشتند؛ الکترودهای گرافیتی از جمله معدود بخشهای وارداتی در حوزه فولاد بود که تحریم شد؛ صنعت حمل و نقل و تمامی بخشهای مربوط به آن مثل بیمه حمل و نقل تحریم شد؛ بانکها و تعاملات مالی ما تحریم شد و همه گلوگاههای تعاملات اقتصادی مسدود شد.
جهانگیری گفت: همزمان با جنگ اقتصادی، جنگ روانی شدیدی علیه کشور به راه افتاد تا افکار منفی را بر مردم کشور پمپاژ کند؛ این اقدامات مشکلات بسیاری برای ما به وجود آورد اما اقتصاد ما روی پا ایستاد. فردی که در این فضا کالا را صادر کرده و درآمد ناشی از آن را به کشور باز میگرداند چیزی جز رزمنده جنگ اقتصادی نیست.
معاون اول رئیس جمهور افزود: سعودیها و امریکاییها تلاش بسیاری برای ایجاد آسیب در اقتصاد کشور میکنند اما شما صادرکنندگان توانستند از نظر وزنی ۱۶ درصد افزایش صادرات داشته باشید؛ درصد منفی ارزشی به دلیل شرایط خاص کشور است اما بیش از ۸۸ میلیون تن کالا از کشور صادر شده است و این نشان از موفقیت ایران و صادرکنندگان دارد.
او تصریح کرد: شرایط امروز طبقه متوسط و پایین جزو سختترین شرایط زندگی در دوران بعد از انقلاب است؛ این شوک دومی بود که بر کشور وارد شد و تورمی که به وجود آورد کاهش قدرت خرید برای مردم را به همراه داشت. ما باید هم اقتصاد، تولید، صادرات و اشتغال کشور را مورد توجه قرار دهیم که به لطف خدا شرایطی بهتر از تصور دشمنان ما دارد و هم به وضع معیشتی مردم رسیدگی کنیم.
بیشتر بخوانید: رشد ۱۷ درصدی صادرات از ابتدای سال تاکنون / رصد قیمت ۴۴ قلم کالای تولیدی در کنار کالاهای اساسی
جهانگیری تاکید کرد: مردم ما این سختیها را پشت سر گداشتند اما نگداشتند دشمن حس کند نظام ما در خطر آسیب قرار گرفته است؛ ما برای تاب آوری در مقابل فشار امریکا باید هم در زمینه اقتصادی و هم سیاسی و اجتماعی چارهاندیشی میکردیم. آنچه که می تواند ما را از این مشکل و دوره به سلامت عبور یک اجتماع ملی است؛ هیچ کس نباید به دنبال فرصت طلبی باشد و تصور کند گه فرصتی برای تصفیه حساب به وجود آمده است؛ در شرایط کشور ما باید تهدیدها به فرصت تبدیل شود و در اقتصاد این کار را کردیم.
او اجتماع را مهم ترین سرمایه مورد نیاز کشور دانست و بیان کرد: انتخابات رو به رو میتواند نشانی از همبستگی ملی باشد و یک انتخابات مناسب میتواند امنیت و سلامت کشور را در اینده تضمین کند.
جهانگیری تصریح کرد: مشکلات اقصادی صادرکنندگان را قبول داریم؛ الان تمام سازمانها وظیفه دارند سنگی از جلوی پای صادر کنندگان بردارند و اگر غیر از این باشد به فکر کشور نیستند؛ تمام بخشهای کشور هزینه دارد و برنامه ریزی نامناسب میتواند کشور را وادار به دست بردن در بودجه بانک مرکزی و در نهایت ایجاد تورم و مشکل برای مردم شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: شرکتهایی که قصد صادرات دارند بدون شک در اولویت برای ارایه تسهیلات قرار میگیرند؛ ادغام بانک توسعه صادرات و صندوق حمایت مطرح شده است؛ این طرح در چند روز آتی توسط وزارت صمت ارایه شده و درباره آن تصمیمگیری خواهد شد.
او با تاکید بر اهمیت توجه به گردشگری و شرکتهای دانشبنیان گفت: همسایههای کشور اولویت ما برای صادرات هستند و باید آنها را مهم بدانیم؛ واردات ما به افغانستان از مجموع صادرات ما به اروپا بیشتر است؛ روابط با کشورهای همسایه باید وسعت بیشتری پیدا کنند. اوراسیا را با شرایط خاص برای صادرات پذیرفته شده است و اگر صادرکنندگان در این حوزه عملکرد مناسب را نداشته باشند زیان خواهیم دید؛ سهم مورد نظر برای دستیابی در کشورهای عضو اوراسیا باید از هم اکنون برنامه ریزی شود تا به سمت برندهای بزرگ صادراتی حرکت کنیم و سهم بیشتری از بازارهای خارجی داشته باشیم.
انتهای پیام/