به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «دونالد ترامپ» در پی آغاز به کار خود در کاخ سفید از طرحی برای صلح میان رژیم صهیونیستی سخن به میان آورد.
در ماههای ابتدایی سال ۲۰۱۹ مقامهای آمریکایی مدعی شدند که این طرح موسوم به «معامله قرن» در آینده نزدیک رونمایی خواهد شد.
همزمان با تصمیم دونالد ترامپ برای رونمایی از این طرح، نخستین دور از انتخابات در اراضی اشغالی در سال جاری میلادی برگزار شد؛ برگزاری این انتخابات آغازی برای بحران در اسرائیل بود.
«بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، که از حامیان سرسخت معامله قرن به شمار میرود، مامور تشکیل کابینه شد، اما در انجام این ماموریت شکست خورد.
در پی شکست نتانیاهو در تشکیل کابینه دور دوم انتخابات در سرزمینهای اشغالی برگزار شد و نتانیاهو در دومین تلاش خود برای تشکیل کابینه نیز ناکام ماند؛ اکنون رژیم صهیونیستی در آستانه سومین انتخابات در سال ۲۰۱۹ قرار دارد.
علاوه بر این نتانیاهو با بحران دیگری روبهرو است؛ دادگاه رژیم صهیونیستی روند اتهام فساد مالی را پیش برده و اکنون او به طور رسمی متهم به رشوه، تقلب و خیانت در امانت شده است.
همزمان با ناکامیهای نتانیاهو و ادامه بحران در اراضی اشغالی، مقامهای آمریکا چندین نوبت رونمایی از این طرح را به تعویق انداختند.
نخست در ماه آگوست، ترامپ وعده رونمایی از معامله قرن در ماه سپتامبر را مطرح و اعلام کرد که رونمایی از این طرح بعد از برگزاری انتخابات در اسرائیل انجام خواهد شد.
با آغاز بحران تشکیل کابینه در اسرائیل، کاخ سفید در چندین نوبت رونمایی از معامله قرن را به تاخیر انداخت، اگرچه طی ۲ سال گذشته نیز رونمایی از این طوح بارها به تعویق افتاده بود.
از سوی دیگر، ترامپ که درباره این طرح باصطلاح صلح خاورمیانه لفاظیهای فراوانی کرده بود طی ماههای اخیر با بحران مواجه شده است؛ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، رسوایی اوکراین گیت، ترامپ را تا چند قدمی استیضاح پیش برده است، تحقیقات مجلس نمایندگان آمریکا درباره استیضاح تکمیل شده و روند استیضاح وارد مراحل جدیدی شده است، علاوه بر این محبوبیت ترامپ در میان رای دهندگان آمریکا کاهش یافته و نیمی از مردم آمریکا نیز با استیضاح و برکناری او از قدرت موافق هستند.
در میان مقامهای کشورهای عربی نیز «محمد بن سلمان»، از حامیان سرسخت این طرح آمریکا به شمار میرود که در حال حاضر هدف انتقادات گستردهای به دلیل شکستهای پی در پی در زمینه سیاست خارجی و بحران داخلی قرار دارد؛ بحران یمن انتقادات علیه بن سلمان را به شدت افزایش داده و سرکوب شدید مخالفان و موضوعاتی مانند قتل خاشقجی بر شدت بحرانی که محمد بن سلمان با آن مواجه شده، افزوده است.
حامیان اصلی معامله قرن با بحران مواجه شدهاند و این طرح که به اذعان بسیاری از کارشناسان از ابتدا محکوم به شکست بوده، هیچ چشماندازی را در مقابل خود نمیبیند.
کنفرانس اقتصادی ۲ روزه بحرین به عنوان گام نخست طرح ابتکاری واشنگتن برای حل و فصل موضوع فلسطین و رژیم صهیونیستی که روز ۲۵ ژوئن (۴ تیر) در منامه، پایتخت بحرین آغاز به کار کرده بود بدون نتیجه پایان یافت.
مقامهای بسیاری از کشورها و به خصوص مقامهای فلسطین ضمن محکوم کردن طرح معامله قرن، نشست اقتصادی منامه را تحریم کرده و در آن شرکت نکردند.
برگزاری این نشست و موضع گروههای فلسطینی در قابل آن اثبات کرد که مردم فلسطین در برابر طرحی که عملا در راستای منافع رژیم صهیونیستی نوشته شده، مقاومت خواهند کرد و اجازه اجرایی شدن آن را نخواهند داد.
ماه ژوئن و در پی برگزاری نشست منامه یک نظرسنجی در میان مردم فلسطین برگزار شد که تقریبا تمامی افراد شرکت کننده مخالفت خود را با طرح معامله قرن اعلام کردند.
نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که ۹۸.۴ درصد از مردم فلسطین با طرح معامله قرن آمریکا مخالف هستند و نشست منامه را نیز رد میکنند.
منبع:میزان
انتهای پیام/