رضا افتخار، کارشناس ارشد تغذیه در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد ، گفت: مصرف شیر و لبنیات در کاهش اثرات آلودگی غذایی تاثیر دارد. به طور مثال اگر سبزیجات در زمینهایی کشت شود که احتمال آلودگی غذایی به دلیل مجاورت با منابع آلودگی خاک، وجود دارد معمولا مصرف این دسته از محصولات همراه با
لبنیات اثرات مضر آن را کاهش میدهد.
او ادامه داد: در روزهای
آلودگی هوا، بهتر است مواد غذایی که منبع ویتامینهای A، C، E مصرف شود. معمولا مرکبات، فلفل قرمز، سبز و گوجه فرنگی منبع خوبی از ویتامین C است.بهترین منبع ویتامین آ جگ است ولی در رده آن نیز در میوه ها و سبزیجات رنگی خصوصا هویچ، کلم بنفش و انار نیز یافت می شود. کشمش، بادام درختی و روغن های آفتابگردان،ذرت و کانولا نیز از منابع غنی ویتامین E است.
این متخصص تغذیه گفت: همچنین در این روزهای آلوده بهتر است مصرف فست فود و چربی به حداقل برسد، زیرا رادیکالهای آزاد در این مواد بیشتر است و باعث تشدید اثرات ناشی از آلودگی هوا بر بدن ممی شود.
افتخار افزود: مصرف ۸ تا ۱۰ لیوان آب و کاهش مصرف کافئین در روزهای آلودگی هوا بسیار توصیه میشود.
انتهای پیام//م. م
برای مقابله با مضرات آلودگی هوا، بیشتر آب بنوشید