به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در کنار اهمیت مراجعه به پزشک و اقدام برای درمان صحیح به ویژه در موارد شدید بیماری، درمانهای خانگی نیز برای تسکین علائم سرماخوردگی وجود دارند که به خواب بهتر و کوتاهتر شدن دوره بیماری کمک میکنند.
در این باره سایت firstpost، به برخی از این راهکارهای خانگی اشاره کرده که به شرح زیر است:
- استفاده از دستگاه رطوبتساز در فضای اتاق: در فصل زمستان و با خشک شدن هوا شرایط برای رشد ویروسها فراهم میشود و به همین دلیل احتمال ابتلا به سرماخوردگی افزایش مییابد. استفاده از دستگاه رطوبتساز حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد به از بین رفتن میکروبها در هوا کمک میکند. علاوه بر این، هوای مرطوب میزان احتقان و گرفتگی بینی و دیگر علائم سرماخوردگی را بهبود میدهد.
- حمام آب گرم: بخار حمام آب گرم گرفتگی بینی و گلو را از بین برده و ماهیچهها را آرام میسازد.
- نوشیدن چای گرم: نوشیدنی چای گرم همچون مرهمی در گلو عمل میکند و از خشکی ناشی از سرماخوردگی میکاهد. مصرف چای سیاه یا سبز همراه با زنجبیل و عسل توصیه میشود.
- غرغره آب نمک: غرغره آب نمک از روشهای قدیمی و موثر در کاهش التهاب گلو است. همچنین از داروهای ضداحتقانِ غیرنسخهای برای باز کردن مجاری تنفسی و شستوشو با آب نمک برای کاهش خارش گلو میتوان استفاده کرد.
- استفاده از تصفیه کننده هوا هنگام شب: دستگاه تصفیه کننده هوا ذرات گرد و غبار را از فضای اتاق پاک میکند. این دستگاه مانع از سرماخوردگی نمیشود، اما میتواند به خواب بهتر هنگام بیماری کمک کند. تنفس در هوای پاک به این مفهوم است که علائم بیماری تشدید نمیشود.
- مصرف مکملهای ویتامین ث: بررسیها نشان میدهد مصرف ویتامین ث به هنگام سرماخوردگی اثربخشی چندانی ندارد، اما مصرف آن در پیشگیری از سرماخوردگی موثر است.
- مصرف داروهای مُسکن: "داروهای مسکنِ غیرنسخهای" در کاهش تب خفیف و بدن درد موثر هستند و همچنین به خواب پیوسته در بیمار که برای بهبودی امری ضروریست، کمک میکنند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/