به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر حسینی هدایی اولین پینگ پنگ باز ایرانی است که در رنکینگ جهانی صاحب جایگاه اول شده است. این جایگاه بر اساس آخرین رده بندی ITTF در سال جاری میلادی که هفته گذشته منتشر شد، برای تنیس روی میز ایران و این بازیکن در رده سنی زیر ۲۱ سال به دست آمد.
هدایی که در همین رنکینگ و در رده سنی بزرگسالان بعد از نفراتی مانند نوشاد و نیما عالمیان و بالاتر از بازیکنی مانند افشین نوروزی در رده ۱۵۵ ایستاده است، در حالی جایگاه بهترین پینگپنگباز زیر ۲۱ سال جهان را از آن خود کرده که در آغاز سال میلادیِ رو به پایان، برای اولین بار و با کسب جایگاه ۳۷۰ وارد رنکینگ جهانی شد، اما بعد از یک سال این جایگاه را به صدرنشینی ارتقا داد.
پینگ پنگ باز ملی پوش ایران که قرار است که در قالب ترکیب تیم ملی در رقابتهای انتخابی المپیک - تیمی - هم شرکت کند، این روزها در آلمان پیگیر تمریناتش است. وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامهای در در این کشور دنبال میکند در مورد موفقیت تاریخی اش در رنکینگ فدارسیون جهانی تنیس روی میز، آنچه باعث ارتقای اینچنینی شد و برنامههای پیش رو توضیح داد.
بهترین و منطقیترین اتفاقی که میتوانست در پایان سال میلادی و در رابطه با رنکینگ جهانی برای شما رقم بخورد، همین صعود به رده اول زیر ۲۱ سال جهان بود. فکر میکردید چنین جایگاهی را کسب کنید؟
- امیر حسین هدایی: شاید کمتر کسی چنین تصوری از من و جایگاه جهانیام داشت، اما خودم از آنجا که با برنامه بودم، به آن فکر میکردم. اتفاق و شانس فاکتورهایی هستند که اصلا در این صعود و جایگاه به دست آمده نقشی نداشته است.
* چطور یک ایرانی در میان پینگ پنگ بازانی از کشورهای مختلف به رده اول جهان رسید؟
- این جایگاه حاصل کار یک سال من و موفقیتهایی است که در این مدت به دست آوردم.
* کاملتر توضیح دهید. ابتدای سال میلادی چه وضعیتی در رنکینگ جهانی داشتید و چه مسیری را طی کردید تا به اینجا رسیدید؟
- ورود من به رنکینگ جهانی ابتدای سال میلادی جاری و با کسب جایگاه ۳۷۰ اتفاق افتاد. طی یک سال گذشته به واسطه مدالها و امتیازهایی که از مسابقات مختلف گرفتم به تدریج این جایگاه را ارتقا دادم تا به این صدر جدول رسیدم.
* دقیقا مدالها و امتیازات کدام رویدادها در این صعود ۳۷۰ پلهای تاثیرگذار بود؟
- من از حضور در مسابقات اوپن نیجریه (امیدها) و کره شمالی (بزرگسالان) به ترتیب صاحب مدال نقره و برنز شدم. در رقابتهای بین المللی بلاروس، اندونزی و کره شمالی (امیدها) هم در مرحله یک چهارم یعنی ماقبل مدال آوری حذف شدم آنهم با شکست برابر بازیکنان چینی و ژاپنی و در رقابت نزدیک با آنها، به همین دلیل امتیازات خوبی از این سه میدان گرفتم. اینها تاثیرگذارترین رویدادها در وضعیت رنکینگ من بود.
* یک سوال کلیشه ای، اما کاملا کلیدی و مهم؛ برای حفظ این جایگاه چه باید کرد؟
- بخشی از آن به خودم مربوط است و اینکه تمریناتم را با همین جدیت و نظم ادامه دهم. بخشی هم مربوط به مسئولان است، اینکه حمایتها هم از طرف فدراسیون تنیس روی میز ادامه داشته باشد. من باید در آینده خیلی بیشتر از امروز در رقابتهای مختلف شرکت داشته باشم. به هر حال حفظ موفقیت از کسب آن سختتر است به خصوص برای من که این موفقیت را در رده سنی زیر ۲۱ سال به دست آورده ام و باید تلاش کنم آن را به رده سنی بزرگسالان بکشانم.
* در موفقیت به دست آمده حمایت مسئولان فدراسیون تنیس روی میز چقدر تاثیرگذار بوده است؟ خودتان هم هزینهای داشته اید؟
- فدراسیون که همیشه تلاش داشته در هر شرایطی حمایت لازم را از من و دیگر ملی پوشان داشته باشد. من برای اعزامهایی که طی یک سال اخیر داشتم هزینه شخصی زیادی نکردم، اما بخش قابل توجهی از آنها با کمک حامی مالی من انجام شد. البته اطمینان دارم فدراسیون و مسئولانش هم به فکر هستند تا برای حفظ این موفقیت که به نوعی موفقیت تنیس روی میز ایران به حساب میآید، بیشتر از همیشه کنار من باشند.
* برنامه شما برای آینده چیست؟ تحقق این موفقیت در رده سنی بزرگسالان را برای چه بازه زمانی پیش بینی کرده اید؟
- البته کار در رده سنی بزرگسالان خیلی سختتر است. در این بخش عملکرد من به تنهایی تاثیرگذار نیست چراکه همزمان نمایندگان دیگر کشورها هم در تلاش برای ارتقا هستند با این حال برای صعود در رنکینگ بزرگسالان جهان هم برنامه دارم. الان در جایگاه ۱۵۵ هستم، تا پایان سال ۲۰۲۰ باید در جمع ۵۰ بازیکن برتر جهان قرار بگیرم. بعد از آن هم صعود تا قرار گرفتن در جمع ۲۰ بازیکن و بعد از آن ۱۰ بازیکن برتر را دنبال میکنم.
* راهیابی به جمع ۲۰ یا ۱۰ پینگ پنگ باز برتر رده سنی بزرگسالان جهان چه زمانی توسط امیرحسین هدایی محقق میشود؟
- تا پایان سال ۲۰۲۲.
* این مهم مستلزم اجرای چه برنامهای است؟
- حداقل سالیانه باید در هشت تورنمنت بین المللی که در تقویم ITTF ثبت شده است، شرکت کنم البته خیلی از بازیکنان بزرگ ۱۲ مسابقه در طول سال را پشت سر میگذارند.
* الان که با شما صحبت میکنم در آلمان هستید. از وضعیت خود در این کشور بگویید.
- از دو ماه پیش در آلمان هستم برای اینکه با تیم کوپینگن در رقابتهای دسته سه این کشور شرکت میکنم. البته دیدارهای این تیم هر سه هفته یکبار انجام میشود. در این فاصله تمریناتم را در کمپ پیگیری میکنم. علاوه بر این حضور در آلمان به لحاظ راحتتر شدن شرکت در تورنمنتهای اروپایی هم برایم بهتر است حداقل از این حیث که هزینه کمتری متحمل میشوم.
* تیم ملی تنیس روی میز ۲ تا ۶ بهمن ماه باید در رقابتهای انتخابی المپیک شرکت کند. این تیم را برای این مسابقات همراهی میکنید.
- بله؛ من هفته آینده به ایران باز میگردم. ابتدا طبق قرارداد با تیم پتروشیمی در لیگ برتر شرکت میکنم. تلاش ما برای پنجمین قهرمانی است. بعد از آن هم باید در رقابتهای انتخابی تیم ملی ویژه مسابقات جهانی (فرودین ماه سال ۹۹) شرکت کنم. سپس تمریناتم را با تیم ملی و برای حضور در مسابقات پرتغال دنبال میکنم.
* چقدر به کسب سهمیه تیمی از پرتغال امید دارید؟
- نا امید نیستیم. واقعا قابل پیش بینی نیست. باید با بهترین آمادگی در مسابقات شرکت کنیم. خودِ من الان از نظر آمادگی فنی و روحی در وضعیتی ایده آل هستم، اما از شرایط نوشاد و نیما که در فرانسه حضور دارند، خیلی مطلع نیستم. در هر صورت اطمینان دارم همه بازیکنان با قدرت در مسابقات شرکت خواهیم کرد. امیدوارم برای نخستین بار بتوانیم سهمیه تیمی را کسب کنیم. البته در مورد سهمیه انفرادی هم میتوان در رقابتهای آسیای میانه و مرکزی شرکت کرد. امید زیادی دارم که تنیس روی میز ایران در المپیک توکیو حضور داشته باشد و من هم یکی از شرکت کنندگان باشم.
* به مدال آوری در المپیک هم فکر میکنید؟
- قطعا؛ اینکه بتوانم در المپیک مدال انفرادی وتیمی بگیرم خیلی برایم اهمیت دارد. شاید برای توکیو نتوانم خیلی روی این برنامه متمرکز شوم، اما قطعا برای المپیکهای آینده به آن فکر میکنم.
* سپاس از وقتی که گذاشتید. صحبت پایانی ندارید؟
- تشکر از شما که پیگیر تنیس روی میز و وضعیت بازیکنان هستید. امیدوارم مسئولان ورزش به این اندازه به ما و موفقیتهای مان توجه داشته باشند.
منبع: مهر
انتهای پیام/