به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی بن مسعود بن علیالسنیدی امروز در همایش تجاری ایران و عمان که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، اظهار کرد: در این دیدار ما شاهد تغییراتی در تعداد و کمیت روابط تجاری دو کشور نسبت به گذشته هستیم.
وزیر تجارت و صنعت عمان با اشاره به چالشهای پیشروی روابط تجاری دو کشور در ۵ سال گذشته بیان داشت: ۵ سال پیش حجم روابط تجاری ما به چند میلیون دلار هم نمیرسید، اما اکنون میزان تجارت دو کشور به یک میلیارد دلار رسیده است.
بیشتر بخوانید: هدف گذاری ۵ میلیارد دلاری برای مبادلات بین ایران و عمان/ ۳ برابر شدن حجم بین ایران و عمان
السنیدی گفت: ما خواستار توسعه روابط با ایران هستیم و با اینکه حجم یک میلیارد دلار روابط تجاری بین دو کشور رشد خوبی است، اما با چشمانداز ما همخوانی ندارد و باید به فکر توسعه روابط تجاری در آینده باشیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه پرواز مستقیم بین ایران و مسقط در چند سال اخیر فراهم شده است، اظهار کرد:، اما برای توسعه روابط تجاری باید تعداد پروازها بیشتر شود.
او گفت: از وزرای خارجه دو کشور ایران و عمان برای تسهیل صدور ویزای تجار دو کشور تشکر و قدردانی میکنم.
السنیدی با اشاره به گسترش حملونقل دریایی طی ۳ سال اخیر بین بندرعباس و بندر صحار گفت: هزینههای حملونقل با توسعه حملونقل بندری کاهش یافته و بسیاری از کالاهای وارداتی بدون واسطه و مستقیم به عمان وارد میشود.
وی گفت: موضوع تهاتر پول ملی دو کشور و بحث صرافیها به توسعه روابط تجاری کمک میکند.
وزیر تجارت و صنعت عمان همچنین با اشاره به اینکه خطوط دریایی کشور عمان به تانزانیا وصل میشود، گفت: ما در حال توسعه حملونقل دریایی هستیم و این موضوع به توسعه روابط تجاری بین ایران و عمان و توسعه روابط تجاری با سایر کشورها کمک میکند.
السنیدی با بیان اینکه تعداد شرکتهای دانشبنیان عمان کم است، گفت: البته ما شرکتهایی داریم که در زمینه پهپاد فعالیت میکنند، اما برای توسعه این بخش به کمکهای ایران نیازمندیم.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت امنیت اطلاعات بیان داشت: از آنجا که موضوع امنیت اطلاعات برای هر کشوری حائز اهمیت است از ایران میخواهیم در زمینه ارتقای امنیت اطلاعات به ما کمک کند.
وزیر تجارت و صنعت عمان در ادامه با اشاره به اینکه ایران در زمینه تولید سرم حیوانی میتواند به عمان کمک کند، تصریح کرد: آفریقا بزرگترین واردکننده سرم حیوانی است و ما میتوانیم از طریق ایران به آفریقا در این زمینه کمک کنیم.
السنیدی همچنین به امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: حفظ امنیت غذایی برای عمان بسیار حائز اهمیت است در حالی که گاهی طوفانهای دریایی باعث میشود که ما نتوانیم برخی اقلام غذایی از جمله گوشت را به موقع وارد کشور کنیم لذا ما خواهان ایجاد انبارهایی برای ذخایر گوشت و خشک کردن آن هستیم و در این زمینه از ایران کمک میخواهیم.
انتهای پیام/