به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مطالعه محققان بیمارستان سن آنتونی فرانسه نشان میدهد بیماران جوان مبتلا به بیماری التهاب روده ۵ برابر جمعیت عمومی با ابتلا به عفونتهای ویروسی مواجه هستند که میتواند منجر به بستری شدن در بیمارستان یا آسیب دائمی به یک عضو شود.
محققان در این مطالعه، حدود ۲۷۰۰ بیمار مبتلا به التهاب روده را در مرکز ارجاع فرانسه مورد بررسی قرار دادند تا به نقش نسبی فعالیت بیماری التهاب روده و داروهای تحریک کننده عفونت حاد ویروسی پی ببرند.
محققان نشان دادند التهاب روده فعال و داروی thiopurines که برای درمان حدود ۶۰ درصد از بیماران مبتلا به التهاب روده استفاده میشود، از علل اصلی بروز عفونتها هستند.
در حالیکه بیماران جوان در رده سنی ۱۸ تا ۳۵ سال با بالاترین ریسک ابتلا به عفونت مواجه هستند، اما ریسک بروز عفونتهای شدید ویروسی در بیماران تمامی سنین ۳ برابر بیشتر است.
این مطالعه نشان داد که رابطه قویای بین مصرف دارو thiopurines و موارد ابتلا به عفونتهای شدید وجود دارد. درحالیکه بیمارانی که هیچ داروی مصرف نمیکردند همانند جمعیت عمومی در معرض ابتلا به عفونتهای حاد ویروسی بودند.
شایعترین عفونتهای حاد ویروسی در بیماران مبتلا به التهاب روده، EBV (ویروس Epstein-Barr) بوده است که با ابتلا به طیفی از بیماریها نظیر تب غدهای (تب گلاندولار)، سرطان لنفاوی هادکین، و سیتومگالوویروس مرتبط است.
منبع:مهر
انتهای پیام/