تعیین سن کودکان در قانون حمایت از کودکان که چند روز پیش در مجلس افغانستان تصویب شده، در نشست امروز این مجلس جنجالی شد.

اغتشاش در نشست امروز مجلس بر سر تصویب قانون «حمایت از کودکان»به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، تعیین سن کودکان در قانون حمایت از کودکان که چند روز پیش در مجلس افغانستان تصویب شده، در نشست امروز این مجلس جنجالی شد.

قانون حمایت از کودکان در نشست روز دوشنبه مجلس پس از مخالفت‌های زیاد برخی نمایندگان با اکثریت نمایندگان حاضر در مجلس به تصویب رسید.

در یکی از موارد این قانون در مورد سن کودک آمده است: شخصی که سن هجده سالگی را تکمیل نکرده کودک است و باید مورد حمایت قرار گیرد.

اما شماری از نمایندگان در نشست امروز چهارشنبه (20 قوس/ آذر) مجلس به نحوه تصویب این قانون اعتراض کرده و ادعا کردند که در هنگام رای‌گیری روز دوشنبه، نصاب مجلس تکمیل نبوده و این قانون پذیرفتنی نیست.

معترضان تاکید داشتند که یک هیات باید از سوی هیات اداری تعیین شده و روند رای‌گیری روز دوشنبه مجلس را بررسی کند و اگر نصاب تکمیل نبوده، باید تصمیم گیری قبلی لغو شده و قانون حمایت از کودکان دوباره در مجلس بررسی شود.

میردادخان نجرابی یکی از مخالفان قانون تصویب شده حمایت از کودکان گفت: این قانون خلاف ماده سوم قانون اساسی که گفته هیچ قانون خلاف اسلامی نمی‌تواند در افغانستان نافذ شود، تصویب شده و نیز در هنگام رای گیری نصاب مجلس تکمیل نبوده است.

نجرابی گفت که جریان رای گیری روز دوشنبه مجلس بر سر قانون حمایت از کودکان باید مورد بازبینی قرار گیرد، در غیر این صورت نمایندگان این قانون را نمی‌پذیرند.

عبدالظاهر تمیم، یکی از مخالفان تعیین سن 18 سال برای کودکان، این تصمیم گیری مجلس را خلاف قانون اساسی خواند و گفت که مطابق با شریعت اسلامی، اگر علایم بلوغ در سن 16 سالگی در یک کودک دیده شود و جرمی را مرتکب شود باید همانند انسان مکلف با آن برخورد شود.

اما موافقان، قانون حمایت از کودکان را تصویب شده خوانده و هرگونه اعتراض در این زمینه را مردود اعلام کردند.

مهدی راسخ یکی از موافقان تصویب قانون حمایت از کودکان گفت: نمایندگان همه از دین اسلام و مسائل مدنی آگاهی دارند و نباید کسی در این مورد به نمایندگان اتهام وارد کند.

به گفته وی، اختلاف نظر در مورد حق قانونی نمایندگان است اما استبداد رای نباید از سوی برخی نمایندگان صورت گیرد به گونه ای که اگر قانون به میل آنان تصویب شد نمایندگان مسلمانند و اگر قانون به میل آنان تصویب نشد، گویا نمایندگان خلاف دستورات اسلامی تصمیم گرفته‌اند.

غلام حسین ناصری، دیگر عضو مجلس هم گفت: «به عنوان یکی از حامیان قانون حمایت از کودکان فقط همین قدر می‌گویم که هر کسی حاضر است بیاید در یک مناظره آزاد و بحث یک ساعته در هر رسانه‌ای که می‌خواهد از نظر فقهی، شرعی و مدنی در این مورد با من بحث کند.»

سر انجام میر رحمان رحمانی، رئیس مجلس افغانستان گفت که در نشست کمیته روسا یک هیات را برای بررسی جریان رای دهی تعیین می‌کند اما نمایندگان معترض با پیشنهاد دیگری خواستار فوریت بحث روی این موضوع در برنامه امروز مجلس شدند.

به نوشته جمهور، این پیشنهاد نمایندگان معترض سبب اغتشاش در مجلس شد و در حالی همایون قیومی، سرپرست وزیر مالیه افغانستان برای پاسخ گویی در مورد قطعیه سال مالی 1397 به داخل تالار عمومی مجلس فراخوانده شده بود، نشست از کنترل رحمانی خارج شد و او مجبور شد پایان نشست مجلس را اعلام کند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.