کارشناسان اعلام کرده اند در واپسین روز‌های سال میلادی جاری، تلسکوپ فضایی خئوپس CHEOPS را به فضا ارسال می‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان اعلام کرده اند در روز ۱۷ دسامبر سال میلادی جاری، تلسکوپ فضایی خئوپس CHEOPS را به فضا ارسال می‌کنند. هدف دانشمندان از ارسال این تلسکوپ فضایی شناسایی سیاره‌های فراخورشیدی و کشف نشانه‌های احتمالی از حیات فرا زمینی دربرخی از این سیاره هاست.
 
کشف حیات فرازمینی‌ها
 
ساخت این تلسکوپ فضایی بیش از ۵۰ میلیون دلار هزینه در بر داشته است و از گویان کشور فرانسه به فضا پرتاب می‌شود.
 
تلسکوپ فضایی خئوپس
در ساخت تلسکوپ خئوپس از فناوری‌های پیشرفته‌ به ویژه دوربینی منحصربه فرد استفاده شده است که با استفاده از آن کارشناسان می‌توانند به مشاهده با وضوح بالای سیاره‌های فراخورشیدی بپردازند.
 
تلسکوپ فضایی خئوپس
 
امروزه برای مطالعه و شناسایی سیاره‌های فراخورشیدی از اثر ایجاد سایه درزمان عبور آنها از مقابل ستاره مادرشان استفاده می‌شود، از جمله دیگر راهکار‌ها برای شناسایی سیاره‌های فراخورشیدی می‌توان بررسی و تجزیه تحلیل عنصر‌های شیمیایی تشکیل دهنده جو سیاره را نام برد.
 
کشف حیات فرازمینی‌ها

مدت زمان انجام ماموریت تلسکوپ فضایی خئوپس حدود ۳ و نیم سال و شروع به کار آن پس از استقرار در مدار ویژه اش در فاصله ۷۰۰ کیلومتری از زمین از آوریل سال ۲۰۲۰ خواهد بود.
 
اسرار فرازمینی‌ها
این تلسکوپ فضایی قرار است به مطالعه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ دنیای فراخورشیدی شامل سیاره و ستاره‌های مادرشان بپردازد. داده‌های ارسالی از تلسکوپ به وسیله مراکز دانشگاهی دراروپا دریافت، طبقه بندی و پردازش خواهد شد.
بیشتر بخوانید: ۵۰ سال آینده زندگی در فضا دستخوش چه دگرگونی‌هایی می‌شود؟
ساخت تلسکوپ فضایی خئوپس به وسیله کارشناسان آژانس فضایی اروپا انجام شده است. افزون بر انجام رصد فضا، خئوپس حامل ۵ ماهواره کوچک با نام اختصاری CubeSats هم خواهد بود و در فضا ماهواره‌ها از تلسکوپ فضایی جدا و راهی ماموریت‌های جداگانه خود می‌شوند.
 

به گفته کارشناسان یکی از چالش برانگیز‌ترین زمان‌ها در این ماموریت، زمان پرتاب موشک فضایی حامل تلسکوپ و ماهواره هاست که کوچکترین اشتباه می‌تواند سبب انفجار، انحراف از مسیر تعیین شده و برهم خوردن تمامی پیش بینی‌ها و بروز خسارت‌های میلیون دلاری شود.
 
کشف اسرار فرازمینی
تلسکوپ خئوپس می‌تواند داده‌هایی درباره چگالی و جرم سیاره‌های فراخورشیدی به زمین ارسال کند و به این ترتیب دانشمندان می‌توانند سیاره‌هایی مشابه زمین که در کمربند حیات ستاره خود قراردارند و می‌توانند حاوی حیات فرا زمینی احتمالی باشند را شناسایی کنند.
 
تلسکوپ فضایی

این داده‌ها به دانشمندان کمک می‌کند تا جرم سیاره ها، چون جرم سنگی یا گازی را شناسایی کنند، همچنین امکان شناسایی اقیانوس‌های شناور برسطح سیاره‌ها به این ترتیب امکان پذیر می‌شود.

منبع: spacedaily
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.