میکروب‌های زمینی بسیار قدرتمند هستند و رها شدن آن‌ها در فضا می‌تواند سبب آسیب جدی به حیات فرازمینی و حتی زمینه ساز نابودی آن‌ها شود.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،کارشناسان به تازگی اعلام کرده اند با وجود پیشرفت‌های فناوری و رویای شرکت هایی، چون اسپیس ایکس، ناسا، بلواورجین وسایر سازمان‌های پیشتاز درعرصه سفر‌های فضایی برای ارسال انسان به سیاره‌های دیگر منظومه شمسی و ساخت پایگاه‌های زیستی در آنها خطر‌های فراوان این سیاره‌ها و به طور کلی فضا را تهدید می‌کند.
 

امروزه میزان فراوانی از زباله‌های فضایی درمدارکره زمین و در ماموریت‌هایی که انسان کاوشگر‌ها و ماهواره‌های فضایی را به سوی آنها ارسال کرده باقی مانده اند. این زباله‌ها خطری جدی برای پرتاب موشک‌های فضایی در آینده خواهند بود. به گفته دانشمندان یکی دیگر از مشکل‌های فوق العاده خطرساز وجود باکتری و میکروب‌های زمینی و احتمال انتقال آنها به فضاست. در سال ۱۹۶۷ پیمانی بین المللی برای جلوگیری از آلودگی فضا به وسیله کشور‌های پیشتاز در عرصه فضایی تصویب و شرکت‌ها ملزم به پیشگیری از آلوده کردن فضا شدند. بنابر رعایت مفاد این پیمان، ناسا هزینه‌های زیادی برای استریل کردن انواع کاوشگر‌ها و ماهواره‌های خود پیش از پرتاب به فضا پرتاب می‌کند تا از آلوده کردن فضا جلوگیری کند.
 

به جز استریل و ضدعفونی کردن تمامی تجهیزات کاوشگر‌های رباتیک، درصورت ارسال انسان به سیاره‌های دیگراز جمله کره ماه یا سیاره مریخ، یکی از مشکل‌های مهم زباله و ضایعات تولیدی به وسیله انسان است که می‌تواند سبب آلودگی شدید سطح سیاره شود. در روده انسان میلیون‌ها باکتری زندگی می‌کنند که به همراه مدفوع خارج می‌شوند و این احتمال وجود دارد که در صورت دفع نا ایمن ضایعات انسانی در سیاره‌های دیگر، حیات فرازمینی احتمالی موجود در آنها دچار آسیب یا حتی نابودی در اثر ورود میکروب‌های زمینی به اکوسیستم خود شود.

کارشناسان اعلام کرده اند در طول ماموریت‌های آپولو به کره ماه، کیسه‌های ضایعات انسانی فضانوردان بر سطح کره ماه رها شده است که می‌تواند در طول این سال‌ها سبب آلودگی کره ماه و حتی میکروارگانیسم‌های آن شده باشد.
 

به تازگی کشور چین ماه نوردی برای بررسی نیمه تاریک کره ماه با موفقیت به سوی این کره ارسال کرد. همراه ماه نورد یک آنکوباتور کوچک آزمایشگاهی از حشره‌ها و بذر چند گیاه قرار داده شد بود که به دلیل سرمای بسیار زیاد شب کره ماه همگی از بین رفتند، اما به گفته دانشمندان حمل این گونه‌های زیستی سبب آلودگی کره ماه شده است.
بیشتربخوانید: زندگی در فضا چه اثرهائی روی مغز می‌گذارد؟
نگهداری از زباله‌ها درون سفینه‌های فضایی و بازگرداندن آنها به زمین در سفر‌های طولانی مدت فضایی ممکن نیست. این کار بسیار هزینه بر، با احتمال گسترش آلودگی و نیازمند تعبیه فضای اختصاصی برای نگهداری از زباله‌ها تا دفع کامل آنهاست. امروزه فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین المللی زباله‌های تولیدی در ایستگاه را در بسته‌هایی مخصوص قرار داده و به خارج از ایستگاه فضایی در مسیری مشخص قرار می‌دهند. این محموله نیمه رباتیک به جو زمین وارد و در اثر برخورد با لایه‌های سوزان اتمسفر کره زمین سوخته و از بین می‌رود.
 

این روز‌ها گروه‌های فراوانی از طرفداران فضا اعتقاد دارند انسان نباید فضا را آلوده کند. کارشناسان سازمان‌های پیشتاز فضایی که برای ارسال فضانوردان به سیاره مریخ برنامه ریزی انجام می‌دهند در حال برنامه ریزی برای ساخت سیستم دفع ایمن ضایعات در سیاره سرخ هستند تا به این ترتیب از آلودگی سیاره و میکرو ارگانیسم‌های احتمالی درون آن جلوگیری کنند.
 

میکروب‌های زمینی که در اثر ضدعفونی نشدن کاوشگر‌های فضایی به فضا انتقال پیدا می‌کنند خطری جدی برای حیات فرا زمینی هستند و می‌توانند سبب نابودی یا دگرگون شدن ساختار ژنتیکی آنها شوند. کارشناسان اعلام کرده اند در ماموریت آرتمیس در نظر دارند به بررسی اثر‌های برجای مانده از ماموریت‌های آپولو و آلودگی‌های ایجاد شده برسطح این کره بپردازند.

منبع: foreignpolicy
انتهای پیام/

زباله‌ها خطری جدی برای پرتاب موشک‌های فضایی در آینده

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار