به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، لیگ برتر وزنهبرداری هفتههای اول و دوم خود را پشت سر گذاشت، اما وجود کمبودهای اساسی، تفاوتی آشکار میان این لیگ با دیگر رشتههای ورزشی ایجاد کرده است. حضور نداشتن برخی از چهرهای شاخص وزنهبرداری، برگزاری مسابقات با حضور حداقلی تماشاگران و منظم نبودن برنامه بازیهای لیگ از مواردی است که در هفته دوم لیگ مشاهده شد.
البته یکی از نکات مثبت لیگ امسال حضور بهداد سلیمی در قامت سرمربی است. سلیمی، دارنده مدال طلای دسته فوق سنگین المپیک لندن، به تازگی کلاسهای مربیگری خود را در مجارستان به پایان رسانده و با قبول هدایت تیم وزنهبرداری بازار بزرگ ایران، اولین روزهای مربیگری را سپری میکند. در این دوره از مسابقات لیگ، چهرههای نامداری همچون کیانوش رستمی و بسیاری از دیگر ملیپوشان نیز حضور دارند.
بیشتر بخوانید: رستمی زیر نظر سلیمی در جایگاه نخست ایستاد
اما نکته دیگر، غیبت وزنهبردارانی مثل سهراب مرادی، علی هاشمی و حتی سعید علیحسینی است. هر چند علیحسینی با تیم ایران مال قرارداد خود را برای لیگ امسال امضا کرده بود، اما پس از خداحافظی رسمیاش از دنیای حرفهای، حاضر به ادامه همکاری با تیم باشگاهی خود نشد.
محسن جلیلی، رئیس کمیته مسابقات فدراسیون وزنهبرداری در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره بینظمی که در برنامهریزی مسابقات وجود دارد، اظهار داشت: مشکلی که امسال در برنامهریزی مسابقات لیگ وجود داشت، بحث انتخابات فدراسیون وزنهبرداری بود. به دلیل انتخاباتی که در تاریخ ۱۶ تیر برگزار میشد، مجبور بودیم برگزاری لیگ را به بعد از این تاریخ موکول کنیم. همین مسئله، باعث تراکم همه مسابقات وزنهبرداری در ۶ ماهه دوم سال شد.
جلیلی ادامه داد: تاریخ مسابقات داخلی، وابستگی دیگری هم به مسابقات برونمرزی دارد. در بسیاری از موارد، تاریخ این مسابقات نیز خیلی دیر مشخص میشود. مسابقات بینالمللی نعیم سلیمان اغلو ترکیه، قطرکاپ، جام بین المللی فجر و جوانان جهان مسابقاتی بودند که تا همین یکی-دو ماه پیش، تاریخشان را نمیدانستیم. مجبوریم برای حضور داشتن وزنهبرداران ملیپوش، تاریخ برگزاری لیگ را با این مسابقات تنظیم کنیم.
رئیس کمیته مسابقات فدراسیون وزنهبرداری درمورد حضور نداشتن تماشاگران در محل سالن محل برگزاری مسابقات هفته دوم لیگ، تصریح کرد: مثل سالهای گذشته میتوانیم مسابقات لیگ را به شهرستانها منتقل کنیم تا استقبال و حضور تماشاگران بیشتر شود؛ اما در این صورت، بحث پوشش رسانهای به مشکل میخورد. پوشش رسانهای برای ما اهیمت بالایی دارد. تا لیگ دیده نشود، باشگاهها برای سیرمایهگذاری در این مسابقات پا پیش نمیگذارند.
او با اشاره به حضور چند باشگاه جدید در لیگ وزنهبرداری، خاطرنشان کرد: لیگ وزنهبرداری نسبت به سایر رشتهها از نظر بضاعت مالی، پایینتر است. هدف این است تا باشگاههایی پا به لیگ بگذارند، تا منفعت مالی برای ورزشکاران و ملیپوشان داشته باشند. قهرمان المپیک در رشته وزنهبرداری، یکدهم یک فوتبالیست نیز قرارداد نمیبندد. ۲ باشگاه بیمه رازی (بازار بزرگ ایران) و دانشگاه آزاد به لیگ وزنهبرداری اضافه شدند و رقابت را در این مسابقات بالاتر بردهاند.
بیشتر بخوانید: چترایی: لیگ خوبی در وزنهبرداری نداریم و اگر مبلغ قراردادها را بگوییم کسی باور نمیکند/ قول مدال در تایلند را نمیدهم
جلیلی درخصوص حضور حداقلی تماشاگران در مسابقات هفته دوم لیگ، تصریح کرد: این موضوع را قبول دارم و شاید از بدشانسی ماست که سالن وزنهبرداری آزادی از مرکز شهر، فاصله دارد.
رئیس کمیته مسابقات فدراسیون وزنهبرداری درمورد زمان برگزاری هفته سوم لیگ گفت: بعد از برگزاری مسابقات جام بینالمللی فجر در تاریخ ۱۶ بهمن، به دنبال برگزاری هفته سوم لیگ هستیم.
او درمورد اینکه در برخی از هفتههای لیگ، رکورد ملیپوشان همان نتیجه به دست آمده در مسابقات بینالمللی محاسبه میشود بیان کرد: این مورد در آییننامه وجود دارد. وزنهبرداری با دیگر رشتهها تفاوت دارد و سنگینتر است. از لحاظ استاندارد، کار درستی نیست که یک وزنهبردار در یک ماه، ۲ یا ۳ بار به صورت سنگین وزنه بزند. ملیپوشان برای ما در اولویت هستند و نمیخواهیم که آنها دچار آسیبدیدگی شوند. در هفتههایی که برنامه بازیها با مسابقات برونمرزی تداخل دارد، نتایج مسابقات بینالمللی را برای ملیپوان در نظر میگیریم.
با پایان یافتن این هفته از مسابقات لیگ، دور جدید تمرینات تیم ملی وزنهبرداری در کمپ تیمهای ملی آغاز شده و کیانوش رستمی، ایوب موسوی و علی میری راهی دوحه قطر خواهند شد تا در ششمین دوره از بازیهای بین المللی قطرکاپ که از سری مسابقات انتخابی المپیک توکیو نیز محسوب میشود، شرکت کنند. هفته سوم لیگ امسال هم پس از بازیهای بینالمللی جام فجر که از ۱۲ تا ۱۶ بهمن برگزار میشود، پیگیری خواهد شد.
انتهای پیام/