به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، استان خوزستان یکی از قطبهای اصلی تولید گندم در کشور محسوب میگردد و گندم تولیدی این استان از کیفیت مطلوبی برخوردار است.
آرد در تولید انواع نانهای سنتی و فانتزی مورد استفاده قرار میگیرد، علاوه بر آن نیز در تولید کیک ها، بیسکویت ها، شیرینیها و... خانگی و صنعتی نقش اصلی را بازی میکند.
آرد و فرآوردههای تولیدی آن به حدی خود را در دل زندگی بشریت جا داده که شاید به جرات میتوان گفت امکان گذران زندگی بدون نان امکانپذیر نیست.
باتوجه به اهمیت نان در تغذیه جوامع بشری، کارخانه تولید صنایع غذایی با نام تجاری تک نان در خوزستان فعالیت میکند که علاوه بر گردش چرخ تولید، توانسته ۲۰۰ نیروی کار را از بیکاری رها کرده و برای آنها در بخشهای مختلف کارخانه از آزمایشگاه تا تولید و بسته بندی اشتغالزایی کند.
در ادامه به این کارخانه صنایع غذایی تک نان جنوب در استان خوزستان رفتیم تا در جریان شروع به کار آن از ابتدا تا به امروز قرار بگیریم.
مهدی میثمی فرد مدیرعامل شرکت صنایع غذایی تک نان جنوب در استان خوزستان است که در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: در سال ۱۳۸۸ احداث کارخانه تک نان جنوب با هدف اصلاح الگوی مصرف آغاز شد.
او افزود: طراحی و ساخت یک خط تولید نان صنعتی مانند نان لواش برای ما سختیها و مشکلات فراوانی داشت، چراکه سازنده دستگاه برای تولید این نوع نان شرکتی هلندی بود و ایدهای در این زمینه نداشت و احتمال شکست خوردن پروژه بسیار زیاد بود.
میثمی فرد اظهار داشت: شرکت هلندی و سازنده دستگاه مورد نیاز برای تولید نان لواش هیچ ذهنیتی نداشت به این دلیل که با این نوع نان که محصولی مسطح، برشته و در عین حال نرم است آشنایی ندارند.
مدیرعامل شرکت صنایع غذایی تک نان جنوب ادامه داد: در نهایت یک شرکت اسپانیایی اقدام به ساخت دستگاههای موردنیاز کرد و وقتی به جایی رسیدیم که متوجه شدیم خارجیها نمیتوانند به ما کمکی کند، خود نیز دست به کار شدیم و پروژه را عملی کردیم.
به گفته میثمی فرد، با کارشناس مکانیک و برق و افرادی خوش فکر مشورت کرده و با خلاقیت جوانان خوزستانی و ایرانی خط تولید نان لواش آغاز شد.
او با بیان اینکه این نان کاملا ارگانیک، بدون مواد افزودنی و عاری از جوش شیرین است، تصریح کرد: برخی از نانواییها همچنان از جوش شیرین استفاده میکنند و این ماده بسیار مضر دوره تخمیر را به سرعت انجام میدهد و بجای ۲ ساعت زمان بردن برای تخمیر شدن، در ۲۰ دقیقه این عمل انجام میشود.
مهدی میثمی فرد ادامه داد: خوردن نان حاوی جوش شیرین ممکن است منجر به وارد شدن مواد قلیایی به بدن و در نتیجه کاهش اسیدیته بدن خواهد شد و بدلیل کمبود اسید کافی در معده، آهن موجود در غذا نه تنها جذب بدن نمیشود، بلکه دفع میگردد.
مدیرعامل شرکت صنایع غذایی تک نان جنوب اظهار داشت: در گذشته ها، نان بصورت سنتی و با حرارت غیرمستقیم پخته می شد، اما بتدریج پخت این محصول اصلی سفره ایرانیان با شعله مستقیم رایج گردید.
او گفت: شعلههای برنر که در نانواییها استفاده میشود، سطح نان را کربونیزه میکند و بدون اینکه در ظاهر نان قابل مشاهده باشد، با مصرف نان مقدار زیادی کربن وارد بدن میشود و این ماده برای بدن بسیار مضر و خطرناک است.
مهدی میثمی فرد افزود: این در حالی است که در شرکت تک نان جنوب، به دلیل وجود اِلِمِنتهای داغ و عبور حرارت از زیر آنها، نان بصورت غیرمستقیم کاملا پخته میشود.
حجاری کارشناس صنایع غذایی شرکت صنایع غذایی تک نان جنوب در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: باتوجه به اینکه پخت نان با حرارت مستقیم منجر به سرطان میشود، لذا در این کارخانه، نان با حرارت غیرمستقیم پخته میشود و همین اقدام سبب جلوگیری از ابتلا به این بیماری مهلک است.
او پخت نان با حرارت غیرمستقیم را عامل دریافت نشان ایمنی سلامت از سازمان غذا و دارو عنوان کرد.
بتوئی مدیر HSCE شرکت صنایع غذایی تک نان جنوب در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: در این شرکت محصولات مختلفی با مواد اولیه مرغوب و با کیفیت تولید میشود.
او افزود: اصول بهداشتی، نظافت و ایمنی در این شرکت رعایت میشود و به همین دلیل در سال ۱۳۹۷ موفق شدیم از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشرو در زمینه HSCE شویم و رتبه برتر در کشور را کسب کردیم.
بتوئی اظهار داشت: در زمینه بهداشتی نیز موفق به اخذ گواهینامه سلامت از وزارت بهداشت شدیم.
به گفته مدیر HSCE شرکت صنایع غذایی تک نان جنوب، تمام خطوط تولیدی این شرکت ایزوله هستند و تمام موارد بهداشتی و ایمنی رعایت میشود.
او علت عمر کم نانهای تولیدی شرکت صنایع غذایی تک نان جنوب را ارگانیک بودن آن و استفاده نکردن از مواد نگهدارنده عنوان کرد.
به جمع کارگرانی رفتیم که با تلاش در بخشهای مختلف این شرکت، چرخه تولید را پایدار نگهداشته اند و نانی پاک و حلال بر سر سفره خانواده میبرند.
یکی از کارگران که در بخش بسته بندی نان مشغول به کار بود در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: از سال ۱۳۸۸ در این شرکت مشغول به کار شدم و حدود ۵ سال است که در خط بسته بندی نان کار میکنم.
او افزود: از وقتی که وارد این شرکت شدم، شغل دائمی دارم و از این کار راضی هستم و خداروشکر مشکل خاصی نداریم.
یکی دیگر از کارگران بیان کرد: پس از پایان خدمت سربازی شغل دائمی نداشتم و در واقع بیکار بودم، اما به لطف خداوند توانستم در شرکت صنایع غذایی تک نان جنوب مشغول به کار شدم.
او اذعان داشت: از حقوق، مزایا و بیمه که در این شرکت به ما کارگران تعلق میگیرد رضایت داریم.
یکی دیگر از کارگرانی که در شرکت صنایع غذایی تک نان جنوب درحال بسته بندی انواع نانها برای صادرات بود، در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: باتوجه به معضل بیکاری، با تاسیس و فعالیت این شرکت از بیکاری رها شده ایم و توانسته ایم شغلی ثابت با حقوق و مزایا داشته باشم.
او افزود: بخاطر کیفیت خوب محصولات تولیدی، این محصول ارگانیک که با همت جوانان تلاشگر خوزستانی تولید میشود، به سایر کشورها از جمله؛ عراق، مالزی، تاجیکستان، پاکستان، افغانستان، آذربایجان و نیجریه صادر میگردد و نقش مهمی در چرخه اقتصادی کشور ایفا میکند.
لازمه گردش چرخ اشتغال در ایران، علاوه بر همت بلند و بازوان توانای ایرانیان و جوانان غیور این مرز و بوم، دست یاری گر مسئولان است تا با همراهی جوانان متفکر و پذیرش طرحهای مختلف اشتغالزایی چرخ تولید از حرکت نایستد و در این بین دشمنان بدانند تحریم ایران و ایرانی شوخی خطرناکی است که شکست و سقوط در آن حتمی است.
گزارش از ملیحه گریزی نسب
انتهای پیام/گ