به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پیمان صالحی، معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت فناوری ریاست جمهوری در مراسم رونمایی از طرح کلان فناوری نسل چهارم ربات انساننمای ملی (سورنا۴) درخصوص اجرای طرح ربات انسان نمای سورنا ۴ گفت: یکی از اهداف معاونت فناوری حمایت از شرکتهای دانش بنیان و پروژههایی است که در مرز فناوری هستند.
صالحی اظهار کرد: یکی از ماموریتهایی ما ساخت رباتهایی است که میتوانند در حوزههای مختلف به کار گرفته شوند. در بخش دیگر ما از طرحهایی مانند تشخیص و درمان ضایعات عصبی که میتواند به درمان افراد کمک کند، حمایت کردیم.
او افزود: امیدواریم در آینده با اختلاط سورنا و افزایش هوش مصنوعی بتوانیم رباتهایی را بسازیم که بتوانند با انسان تعامل بیشتری داشته باشند.
معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: جوانانی که در این عرصه کار کردند نمونههایی از جوانان غیور و با اعتماد به نفس کشور هستند که میتوانند در زمینههای مختلف افتخار آفرین باشند.
بیشتر بخوانید: هدف از طراحی سورنا ۴ کمک به فعالیتهای انسانی است
صالحی در جمع خبرنگاران درباره قابلیتهای این ربات گفت: یکی از اهداف معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری حمایت از فناوریهایی است که نیازهای حال و آینده کشور است. بخش رباتیک و هوش مصنوعی از موضوعاتی است که برای معاونت از اهمیت ویژهای برخوردار است.
معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت فناوری ریاست جمهوری با اشاره به ربات نسل سوم که در سال ۹۴ رونمایی شد، اظهار کرد: با توجه به توقعاتی که از سورنا ۳ میرفت که درکنار ارائه عملکردی شبیه به انسان، بتواند هوشمندتر عمل کند و آزادی بیشتری داشته باشد که با نسل چهارم با بیش از ۴۰ درجه آزادی، این توقع را برآورده کند.
او افزود: این ربات هوشمند است یعنی میتواند در تعامل با انسان قرار بگیرد و توانایی تشخیص چهره انسان و جهتها را دارد و با توجه به برنامه ریزی دقیقی که دارد، قادر است به سوالات پاسخ دهد.
معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت فناوری ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که قرار است این ربات در کجا به کار گرفته شود، گفت: سورنا ۴ قادر است در بیشتر حوزهها از جمله گردشگری به عنوان راهنما و حتی در هتلها به کار گرفته و تعامل خوبی با انسان داشته باشد.