تحقیق جدید نشان می‌دهد رژیم غذایی کم کربوهیدرات و پرچرب می‌تواند از طریق حفاظت از نورون‌ها در مقابل مرگ در زمان پیشرفت بیماری آلزایمر، به مقابله با این بیماری کمک کند.

این رژیم غذایی با بیماری آلزایمر مقابله می‌کندبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رژیم غذایی کتوژنیک، اصطلاحی است برای رژیم غذایی حاوی میزان کم کربوهیدرات ها. طبق این رژیم غذایی توصیه می‌شود افراد بیشتر کالری شان را از پروتئین و چربی بدست آورند و کمتر کربوهیدرات مصرف نمایند.

در اوایل ابتلا به بیماری آلزایمر، مغز بواسطه از دست دادن نورون‌های بینابینی موسوم به GABAergic که مسئول حفظ سایر نورون‌ها از سیگنال دهی بیش از اندازه زیاد هستند، بیش از حد برانگیخته می‌شود.

از آنجائیکه نورون‌های بینابینی در مقایسه با سایر نورون‌ها نیاز به انرژی بیشتری دارند، در زمان مقابله با پروتئین بتاآمیلوئید بیماری آلزایمر، بیشتر در معرض مرگ قرار می‌گیرند.

همچنین مشخص شده است که بتاآمیلوئید با تداخل در پروتئین حفظ کننده عملکرد‌های میتوکندری موسوم به SIRT ۳، به میتوکندری آسیب می‌رساند.

در این مطالعه، محققان مشاهده کردند موش‌های دارای میزان پایین SIRT ۳، با نرخ بیشتر مرگ و میر و افزایش مرگ نورون‌های بینابینی روبرو بودند.

همچنین مشاهده کردند موش‌های دارای میزان پایین SIRT ۳ که رژیم غذایی کتوژنیک داشتند، کمتر با احتمال مرگ روبرو بودند. این رژیم غذایی موجب افزایش میزان SIRT ۳ هم در موش‌ها شد.

به گفته محققان، افزایش میزان SIRT ۳ از طریق پیروی از رژیم غذایی کتوژنیک ممکن است شیوه‌ای برای حفاظت از نورون‌های بینابینی و به تاخیرانداختن روند پیشرفت بیماری آلزایمر باشد.

منبع:مهر

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.