به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کیسههای پلاستیکی مقاومسازی شده با فناوری نانو، کیسههای پلاستیکی زیستتخریبپذیر و مقاوم و همچنین کیسههای زباله بیمارستانی آنتیباکتریال محصولات یک شرکت نانویی هستند. این شرکت علاوه بر تامین نیاز بازار داخل کشور، صادرات این محصولات را نیز انجام میدهد به طوری که در طول یک سال گذشته ۱۲۰۰ تُن از این محصولات به کشور عراق صادر شده است. با توجه به اثرات مخرب پلاستیکهای رایج بر طبیعت، این محصولات جذابیت زیادی در بخش صادرات دارند.
این کیسههای نانویی به دلیل مقاومت بالا و خواص ویژهای که دارند به شدت مورد توجه بازار داخل کشور قرار دارد. در حال حاضر آستان قدس رضوی یکی از مشتریان اصلی این محصولات است. علاوه براین شهرداریهای مختلف در کشور از کیسههای زباله زیستتخریبپذیر نانویی استفاده میکنند. شهرداری تهران، دماوند و تبریز از جمله مصرفکنندههای این نوع کیسهها هستند.
بیشتر بخوانید: زبالههایی که فضا را به نابودی میکشند
کاربردهای دیگر این نوع کیسههای نانویی در گلخانهها است که برای افزایش استحکام سازههای گلخانهای از این کیسههای مقاوم استفاده میکنند تا به محیطزیست آسیب نرسد.
پسماند غذا و دیگر مواد فاسد شدنی درون کیسه زباله یک مکان مطلوب برای رشد باکتریها هستند که باعث ایجاد آلودگی میشوند. در این کیسهها، نانوذرات آنتیباکتریال از رشد میکروارگانیسمهایی که موجب فساد و ایجاد آلودگی میشوند، جلوگیری میکنند. نانوذرات اکسید روی فعالیت ضد باکتریایی قوی را در برابر باکتریهای بیماریزا از قبیل E.Coli و S.aureus از خود نشان میدهند. در نتیجه کیسههای آنتیباکتریال این شرکت بسیار مورد توجه بیمارستانها قرار دارد و در حال حاضر تعدادی از کلینیکها و بیمارستانها از این کیسهها استفاده میکنند.
انتهای پیام/