به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «رضا ابویی» با اشاره به این که خواب یکی از مشکلات کودکان اوتیسم محسوب میشود، اظهار کرد: خواب در همه مراحل رشد به خصوص در دو سال اول زندگی تاثیر زیادی بر مغز دارد و این عامل تمام جنبههای زندگی فرد و خانواده را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی بیخوابی، بدخوابی، شب بیداریهای طولانی و مشکل به خواب رفتن را از جمله ناهنجاریهای رایج در کودکان با اختلال اوتیسم عنوان کرد و گفت: مشکل خواب در کودکان اوتیسم تعاملات اجتماعی آنها را کاهش میدهد و مشکلات رفتاری و علائم اوتیسم را تشدید میکند لذا لازم است که عادات مربوط به خوابیدن در کودکان اوتیسم اصلاح شود.
این مسئول از ضرورت منع کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم از مصرف مواد محرک مانند شیرینیجات خبر داد و گفت: تنظیم برنامه منظم خواب و بیداری برای کودکان، آماده کردن محیط مناسب بدون محرکهای حسی مزاحم مانند اتاق کاملاً تاریک و بی سر و صدا و همچنین انجام فعالیتهای آرامش بخش قبل از خوابیدن مانند دوش گرفتن، خواندن لالایی و نوازش ملایم میتواند برای تنظیم خواب کودکان کمککننده باشد.
ابویی همچنین استفاده از هورمون ملاتونین با مشورت روانپزشک را موثر در ایجاد و تنظیم الگوی خواب این کودکان عنوان کرد و گفت: ملاتونین T هورمونی است که از غده صنوبری ترشح میشود و سیکل خواب را تنظیم میکند لذا میتواند در خواب این کودکان تاثیر داشته باشد.
اوتیسم، اختلال عصب رشدی طولانی مدت است که بر ارتباطات کلامی و غیر کلامی و تعاملات اجتماعی مبتلایان اثر میگذارد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/