معاون سازمان برنامه و بودجه کشور مطرح کرد؛
معاون سازمان برنامه و بودجه کشور مطرح کرد؛
به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید پور اصغری، معاون سازمان برنامه و بودجه کشور صبح امروز در مراسم گرامیداشت پوشش همگانی سلامت که در ساختمان مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: امروزه سهم مردم در سبد هزینه سلامت که در سال ۸۰، ۵۰ درصد بود امسال به زیر ۴۰ درصد رسیده است، اما اعتبارات نظام سلامت نسبت به سال ۹۳ درصد حدود ۲ برابر شده است.
او ادامه داد: سهم دولت از هزینههای بهداشت و درمان ۷۸ درصد افزایش پیدا کرده است، اما تکرار هزینههای حوزه بهداشت و درمان بر قشرهای آسیب پذیر بالا بوده و افرادی که تحت پوشش نقدهای حمایتی مثل کمیته امداد هستند، تعدادیشان بین سالهای ۹۲ تا ۹۸، ۵۸ درصد بیشتر شده است.
معاون سازمان برنامه و بودجه تأکید کرد: میزان مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد به ۳۶۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است و دولت نیز حمایتهای اجتماعی خود را از اقشار آسیب پذیر بیشتر کرده است به طوری که ۷۳ درصد از مردم تحت پوشش بیمههای اجتماعی قرار دارند.
پور اصغری بیان کرد: بودجه حوزه سلامت برای سال ۹۹ در حدود ۴۶ هزار میلیارد تومان تعریف شده که ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از ۱۰ درصدی هدمندی یارانههاست، همچنین در حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان از این بودجه برای منابع پایدار مثل یک درصد ارزش افزوده است.
او با اشاره به اینکه میزان اعتبار طرح تحول سلامت از ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: یارانه واکسن و شیر خشک در لایحه بودجه ۹۹ به میزان ۷۰ درصد رشد داشته است و میزان آن از ۵۰۰ میلیارد تومان به ۸۴۵ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: یارانه دارو برای بیماران خاص صعب العلاج ۱۷۰۰ میلیارد تومان است که از بودجههای طرح تحول سلامت، بودجه بنیاد بیماریهای خاص، وزارت بهداشت و بیمه سلامت تأمین میشود؛ بهتر بود که همه بودجهها در یک بودجه تجمیع شود.
پور اصغری تأکید کرد: با اضافه شدن ۱۵۰۰ تخت، مبلغی در حدود ۴۵۰ میلیارد تومان برای تأمین نیروی انسانی برای تختهای اضافه شده در نظر گرفته شده است، همچنین در بودجه سال ۹۹ بودجه خرید راهبردی وزارت بهداشت به ۱۵۰۰ میلیارد تومان رسیده و برای تملک داراییهای وزارت بهداشت نیز ۱۷۰۰ میلیارد تومان در لایحه بودجه سال ۹۹ در نظر گرفته شده است.
او یادآوری کرد: در حال حاضر حدود ۲ سوم درآمدهای بیمارستانهای دولتی از فروش خدمات همچنین درآمدهای اختصاصی تأمین میشود که این روش با ذخیره اعتبارها در مراکز درمانی تناقض دارد و به همین دلیل بیمارستانها چالش جدی در سال ۹۹ دارند که برای اصلاح نظام پرداخت باید به سمت روشهای جدید پرداختی در مراکز درمانی حرکت کنیم، زیرا چالشهای نظام سلامت در سطوح خدمات تخصصی به همین شکل باقی میمانند.
پوشش همگانی سلامت بدون توجه به رویکرد سلامت به دست نمیآید
در ادامه کریستف هاملمان، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران اظهار کرد: ایران از ۴۰ سال به پوشش همگانی سلامت رسیده و در این راه موفقیتهای چشمگیری داشته است. امروزه موضوع حفاظت مالی به عنوان یکی از مهمترین چتر حمایتی و با هدف تحت حمایت افراد بیبضاعت و آسیبپذیر در ایران انجام میگیرد.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران تأکید کرد: در راستای پروژههای موفقتآمیز تلاش بیشتری باید انجام گیرد و سازمان بهداشت جهانی از ایران و وزارت بهداشت حمایت میکند.
هاملمان بیان کرد: پوشش همگانی سلامت بدون توجه به مسائل اجتماعی، اقتصادی، محیطی و سلامت با رویکرد سلامت در تمام سیاستها به دست نمیآید و ما آماده هستیم در جهت حمایت در محیط زندگی اقدامات بهتری انجام دهیم به طوری که پوشش همگانی سلامت بدون در نظر گرفتن نیازهای اساسی در زمان فوریت انجام نمیگیرد.
او گفت: وزارت بهداشت طرحهای زیادی در زمینه تابآوری بیشتر نظام بهداشتی مثل تقویت خدمات پایه سلامت و شتابدهی ابتکارات به تولید در دستور کار دارد و همکاری خوبی بین سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت ایران وجود دارد.
انتهای پیام/