به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تعطیلی مدارس آن هم به دلیل آلودگی هوا موضوعی که بر خلاف سال گذشته، امسال باز هم رونق گرفته، کمتر هفتهای است که دانشآموزان کلانشهرها تمام روزهای کاری در مدارس حاضر شوند.
سال گذشته یکی از معدود سالهایی بود که اوضاع غلظت آلایندهها به کمک درس و مدرسه دانشآموزان آمد و مدارس به علت آلودگی هوا تعطیل نشد؛ اما امسال باز هم طبق روال قبل، تدبیر مسئولان برای کنترل آلودگی هوا راهکار تکراری تعطیل کردن مدارس است؛ همان رویکرد موقتی و مسکنی که تاثیر چندانی بر کنترل اوضاع ندارد و فقط تا حدی از شدت آثار نامطلوب بهداشتی بر بدن میکاهد.
در کنار تمام عوارض بهداشتی که آلودگی هوا بر سلامت افراد دارد، تعطیلیهای پی در پی که از سوی مسئولان امر اعلام میشود هم بر روند کار و تحصیل تاثیر منفی دارد.
تعطیلی مدارس در این ایام که واپسین روزهای نیمسال اول سال تحصیلی است، نسبت به گذشته شرایط حساستری را ایجاد کرده است، حال که مدارس باید سعی کنند عقب افتادگیهای ناشی از تعطیلات قبلی را جبران کنند و آموزش دانشآموزان را سر و سامانی بدهند؛ باز هم با تعطیلی مواجه هستند.
به اذعان خانوادهها کم نیستند مدارسی که ساعات فوق برنامه را در عوض کلاسهای فوق برنامه به جبران عقبماندگیهای درسی اختصاص میدهند و حتی در مقاطع تحصیلی متوسطه دوم و کنکور، روزهای تعطیل هفته به جبران این تعطیلات، مدارس خالی از دانشآموز نیست البته در همین روزهای تعطیل هم تردد دانش آموزان تفاوت چندانی با قبل نداشته است و برای درس خواندن دستهجمعی در سطح شهر عبور و مرور میکنند.
بیشتر بخوانید: یک بام و دو هوا در تعطیلی مدارس/ هوای پایتخت آلودهتر از دیروز اما مدارس برقرار!
ساعت تربیت بدنی دانشآموزان هم که این روزها رونقی چندانی ندارد و اغلب با تعطیلی مواجه میشود؛ هرچند به گفته مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت حرکات ایست ورزی و ارتقای دانش ورزشی در روزهای تعطیلی ساعت تربیت بدنی در نظر گرفته شده است تا دانشآموزان از این درس تا حد امکان بهره بگیرند.
حال سوال اینجاست این تعطیلی چه تاثیری بر روند بهبود آلودگی هوا دارد، آیا دانشآموزان با این تعدد بالای تعطیلیها کمتر در معرض آلایندههای خطرناک قرار میگیرند، البته معضل اصلی اینجاست که مسئولان ذیربط همچون استانداری چرا تنها یک راهکار تکراری برای حل مشکل آلودگی هوا در نظر میگیرند، مشکلی که حالا یه یک بحران تعطیل شده است و دود آن بیش از همه در چشم دستگاه تعلیم و تربیت کشور است.
فارغ از ضربه مالی که تعطیلی روزانه مدارس به دنبال دارد؛ این روزها شرایط آلودگی هوا به حدی بغرنج شده است که دیگر تعطیلی مدارس حتی راهکار مسکن هم نیست، بلکه خود، به یک درد مزمن تبدیل شده است.
تعطیلی مدارس با هدف حفظ سلامتی دانش آموزان و کاهش بار ترافیکی انجام میشود، اما حالا آنقدر تعدد آن افزایش پیدا کرده است که محصلان ناگزیر به تردد در همین هوا میشوند؛ هرچند گویی برای کنترل سایر آلایندهها و منشا آن تصمیم درخوری اتخاذ نشده است و کنترلی بر عملکرد آن وجود ندارد.
انتهای پیام/
تا وقتی اقتصاد نفتی و بنزینی داشته باشیم خودروی هیبریدی رو اونقدر گرون میکنن تا کسی سمتش نتونه بره
واردات خودرو باکیفیت=کاهش ذخایر ارزی=افزایش قیمت دلار
چاره؟!؟!
افزایش خطوط مترو
افزایش تعدا واگن های مترو
افزایش سرعت مترو
لطفا این همه مغلطه نکنید ما این همه مشکلات اقتصادی داریم اونوقت به تعطیلی مدارس گیر دادید.
ترمینال خاوران سالهاست که خود یک تولیدکننده بزرگ آلودگیه با مینیبوسها و اتوبوس های فرسودش و گویا کسی نیست دردی دوا کند.
آری اون راننده اتوبوس یا مالک مینیبوس پول خرید یک ماشین نو رو نداره ، آیا شهرداری نمیتونه هیچ کمکی انجام بده؟ ....حیف
اگر موضوع آلودگی هوا راهم به شرکتهای دانش بنیان بسپاریم با کمترین هزینه اقدام میکنند موضوع این است که جوانانمان باورکنیم
جریمههای بیشتر برای درآمد حمل و نقل عمومی
سیاست عابر محوری
وقتی تمام همت بعضی مسئولین فروش تراکم ساختمان و ماشینهای به درد نخور باشه چه انتظاری داریم
ما کارمندا آدم نیستیم؟؟؟؟
من باردار با این حالم مجبورم تو این هوا بیام سر کار و قانونی هم وجود نداره که کمک کنه تو این هوای بد بیرون نیام
هر روزی که تعطیلیم بجاش تا ۶ مجبوریم بمونیم مدرسه
اون دفعه ام جمعه رفتیم مدرسه
تمووومش کنید اه
بهترین راه حل این مشکل حمل و نقل عمومی به واسطه اتوبوسهایی هست خود آلودگی ایجاد نکنند!