به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان اسماعیل نجار در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی درباره خسارت ها و پیامدهای سیلاب های اخیر کشور اظهار کرد: در فروردین امسال شاهد وقوع سیل گسترده ای در بسیاری از مناطق کشور بودیم. از ۲۷ اسفند سال گذشته، سازمان هواشناسی اطلاعیه و اخطاریه های متعددی را درباره بارندگی در استانهای گلستان، مازندران و خراسان شمالی اعلام کرده بود.
او افزود: سیلاب، این استانها را دچار مشکلات بسیار زیادی کرد، اما در مازندران به دلیل وضعیت توپوگرافی زمین، آب به سرعت وارد دریا شد اما در گلستان، سیلاب ها در سطح شهر و روستاها باقی ماند و مشکلات عدیده ای را ایجاد کرد که بلافاصله در استان گلستان جلسات متعددی در جهت مدیریت بحران برگزار شد و وزیر کشور هم در این جلسات حضور یافت.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: لازم است که تدبیری کارشناسی برای مدیریت بحران اندیشیده می شد و در این راستا با تشکیل کارگروه هایی از نظرات کارشناسان و متخصصان استفاده کردیم و بلافاصله ارزیابی خسارت ها آغاز شد.
نجارادامه داد: سپس شاهد وقوع سیلاب ها در بخش های دیگر کشور بودیم که در خوزستان وضعیت بسیار سختی رخ داد که قرارگاهی برای مدیریت بحران در آن منطقه شکل گرفت و ۷ کارگروه تخصصی ذیل این قرارگاه فعال شدند.
اوافزود: استفاده از ظرفیت های متخصصان برای مدیریت بحران مورد توجه اساسی ما بود و تمام تلاش ما در آن زمان این بود که خسارت های جانی را به حداقل برسانیم و شاهد بودیم که در کل سیلاب ها، ۷۶ نفر جان خود را از دست دادند که البته همه آنها مستقیم جان خود را پس از وقوع سیل از دست ندادند بلکه ۲۶ نفر از آنان بر اثر واژگونی شدن قایق جان خود را از دست دادند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: طبق آخرین برآورهای از خسارت های سیلاب های کشور، در بخش کمک های بلاعوض مبلغ ۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت به سیل زدگان براورد شد که ۴ هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان پرداخت تخصیص یافت.
نجار گفت: در بخش مسکن هم به طور کلی ۱۶۲ هزار و ۲۷۰ واحد در کشور آسیب دیده است و روند بازسازی این خانه ها به سرعت در حال پیشرفت است و به طور کلی اگر این روند ادامه یابد، بازسازی منازل در مناطق سیل زده تا پایان سال تکمیل میشود.
انتهای پیام/