جهانپور در نامه‌ای به معاونت حقوقی وزارت بهداشت، نتایج بررسی جاسازی قرص در کیک‌های خوراکی را اعلام کرد.

آخرین جزئیات پرونده جاسازی قرص در کیک‌های خوراکیبه گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کیانوش جهانپور مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت در نامه‌ای به معاونت حقوقی وزارت بهداشت نتایج بررسی جاسازی قرص در کیک‌های خوراکی را اعلام کرد.

متن این نامه به شرح زیر است:

در تاریخ ۲۹ اکتبر (۷ آبان) ویدئویی در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به ویژه در کشور‌های ایتالیا، فرانسه، شمال عراق و اقلیم کردستان، فلسطین اشغالی و حتی ایالات متحده در بستر واتساپ، فیسبوک و یوتیوب منتشر شد که در آن فردی در یک محیط سوپر مارکت یک بسته کیک تولیدی شرکت Luppo ترکیه را برداشته و بعد از بازکردن بسته در بافت کیک ۲ عدد قرص را نشان می‌دهد.

به دنبال انتشار این ویدیو در فضای مجازی به ویژه از سوی گروه‌ها و وب سایت‌های کُرد به این موضوع دامن زده شد که قرص‌های مذکور فلج کننده بوده و حتی برخی منابع کُرد ضد دولت ترکیه، آن را نسل کشی و بیوتروریسم علیه مردم کُرد جلوه دادند، در اروپا و اسرائیل این موضوع بیشتر متوجه توقف یا منع ورود محصولات این شرکت به کشور‌های آن‌ها شد.

حدود ۲ هفته بعد همین ویدئو در شبکه‌های اجتماعی مجازی فارسی منتشر شد و در شرح آن ادعا شده بود که این قرص‌ها در محصولات ایرانی مشاهده شده است، همزمان با ویرال شدن این ویدئو خبری مبنی بر مشاهده قرص ترامادول در کیک خریداری شده توسط یکی از دانش آموزان در روستای زیوه پیرانشهر منتشر شد. اگرچه اصل ادعای مذکور قابل راستی آزمایی نبود ظاهراً آزمایش سازمان استاندارد استان آذربایجان غربی حداقل وجود قرص ترامادول را رد کرده و قرص موجود را از انواع آنتی هیستامین‌ها گزارش کرده است.

به دنبال این موضوع، گزارش‌هایی در برخی شهر‌های استان هرمزگان از مشاهده قرص در کیک‌های بسته بندی تولیدی شرکت‌های ایرانی واصل شد که ادامه یافت. موضوع کماکان قابل راستی آزمایی نبود و صرفاً با اتکا به ادعای افراد مبنی بر مشاهده قرص یا کپسول بعد از گشودن بسته‌های کیک، تی تاپ، کلوچه، ویفر و ... مورد بررسی قرار گرفت، ولی بازرسی از محل عرضه و بازگشایی بسته‌های مشابه، مورد مشابهی را در بر نداشت.


بیشتر بخوانید: داخل کیک‌های خوراکی چه قرص‌هایی جاساز شده بود؟


در این راستا موضوع نمونه گیری تصادفی از انبار‌ها نیز انجام شد لکن از مواردی که بسته‌های انتخاب شده بازگشایی شدند مورد مشابهی یافت نشد در حالی که آمار گزارش مردمی از مشاهده موارد مشابه در این استان به ۳۰ مورد از حداقل ۱۲ شرکت و برند تجاری مختلف رسید.

همزمان با رسانه‌ای شدن تدریجی موضوع مشاهده قرص/ کپسول در بسته‌های فرآورده‌های غذایی در شهر‌های بندرعباس، میناب، رودان، بستک و ... بخصوص در بوفه‌های مدارس، فروشگاه‌های اطراف مدارس و ...، گزارش‌های مشابهی از چابهار، نیک شهر، سرباز و سپس سراوان در استان سیستان و بلوچستان وصول شد که حکایت از تسری این موضوع به این استان و برخی شهرستان‌های آن داشت.

در خلال این ایام نمونه‌های ارسالی از هر دو استان در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو مورد بررسی قرار گرفت و در ۲۲ داروی مشخص شده، هیچ داروی خطرناک، مخدر، روانگردان یا .. مشاهده نشد، اما شایعات در این زمینه مبنی بر بروز مسمومیت در افراد یا قرص برنج، جاسازی مواد مخدر و یا حتی دارو‌های قطع نسل و عقیم کننده بخصوص در مناطق اهل سنت تداوم داشت.

در روز‌های اخیر بخصوص با رسانه‌ای شدن موضوع و تایید مواردی از مشاهده قرص یا کپسول در محصولات بیش از ۱۲ نشان تجاری تولیدکننده مواد غذایی و شکلات در نوار ساحلی جنوب کشور، موارد مشابهی در بافت، کرمان و سپس رفسنجان و در ۴۸ ساخت اخیر موارد معدود و محدودی در یزد، قم، زنجان، مازندران، ایلام، خوزستان، لرستان و حتی تهران ... گزارش شده است. فصل مشترک قریب به اتفاق این مشاهدات آن که قابلیت راستی آزمایی و قطعیتی مدعای مراجعه کنندگان به دلیل باز بودن بسته‌ها دشوار است، دوم آن که در تمام موارد بلا استثنا قرص یا کپسول به صورت کاملاً سالم، بدون تغییر در قوام یا رنگ، بدون رنگ دهی به اطراف یا رنگ پذیری از بافت اطراف و به صورت خشک مشاهده شده که موضوع ورود جسم خارجی از مسیر خطوط تولید را با توجه به فیلتر‌های خطوط تولید، سنسور‌ها و به ویژه رطوبت و دمای پخت منتفی می‌نماید.

با توجه به همزمانی مشاهده قرص / کپسول در فرآورده‌های بیش از ۱۲ نشان تجاری، موضوع اقدام خرابکارانه همزمان در چندین خط تولید واقع در چندین شرکت و محل و استان مختلف نیز منتفی به نظر می‌رسد.

نظر به این که تقریباً تمامی برند‌های مشهور تولیدکننده که اتفاقاً در کشور‌های همجوار هم حضور دارند همزمان مورد هدف قرار گرفته اند نشان از آن دارد که این صنعت به صورت عام مورد هدف یک اقدام خرابکارانه و تعمدی در مسیر توزیع و سطح عرضه قرار گرفته و به انحای مختلف قرص یا کپسول برای ایجاد رعب، وحشت و نگرانی و اضطراب عمومی در بسته‌های این محصولات جای گذاری شده و مجدداً یا با ترمیم لفافه یا لفافه بندی جدید به سطح عرضه وارد شده و به صورت خوشه‌ای در شهر‌های مختلف و احتمالاً از منبعی از جنوب کشور توزیع شده است.

بازرسی‌های صورت گرفته از انبار‌های زنجیره رسمی پخش و توزیع در استان‌های هرمزگان و جنوب سیستان و بلوچستان و برخی نواحی دیگر تا امروز در نمونه برداری تصادفی انجام شده مورد مشابهی را گزارش نمی‌کند.

هیچ گزارش مستندی مبنی بر شواهد آزمایشگاهی در مورد مسمومیت ناشی از مصرف این فرآورده‌ها تا این لحظه ثبت نشده است و موارد مورد ادعا اغلب بر حدس و گمان و یا بر مبنای ادعای اولیه و شکایت و خوداظهاری فرد و اظهارات اطرافیان و خانواده‌ها بوده است و شواهد آزمایشگاهی موید آن وجود ندارد.

من حیث المجموع آنچه از همه موارد مذکور برمی آید آن است که این اقدام فراتر از موضوع نظارت بر تولید و کنترل کیفیت تولید یا نظارت بر زنجیره پخش و توزیع مواد غذایی بوده و از جنس جنگ روانی و تروریسم اقتصادی است. قدر مسلم ابعاد اجتماعی، سیاسی و امنیتی داشته و کندو کاو ابعاد و جوانب امنیتی، انتظامی و قضایی آن قاعدتاً برعهده دستگاه‌های مربوطه است که مراتب هم از طریق معاونت‌های غذا و دارو و حراست دانشگاه‌های علوم پزشکی به دستگاه‌های مسئول ارجاع شده و راساً از سوی وزارت بهداشت به شورای عالی امنیت ملی نیز گسیل شده است.

آخرین جزئیات پرونده جاسازی قرص در کیک‌های خوراکی

آخرین جزئیات پرونده جاسازی قرص در کیک‌های خوراکی

آخرین جزئیات پرونده جاسازی قرص در کیک‌های خوراکی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد تقی
۱۵:۴۴ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
واقعاً این موضوع واقعی
Iran (Islamic Republic of)
مصیب قاسمی
۰۲:۵۱ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
من کازرون (شیراز) هستم یکی از دوستام در کیگ فرزندش قرص دیده. گفت اولش فکر کردم شایعه هست تا با چشم خودم دیدم.
تا اینجا هم رسیده
دروغی در کار نیست
Iran (Islamic Republic of)
Mrt
۰۱:۲۴ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
من خودم تو تولیدی مواد غذایی کار میکنم ... به هیچ وجه قرص داخل کیک سالم نمیمونه داخل تولید حل میشه میدا نیست اصلا.. پس یجایی موقع پخش قرص رو گذاشتن داخل کیکها و با چسب دوباره بسته بندی شده... احتمالا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۶ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
بالاخره اینا یه منشایی دارن دیگه یه جا پر میشن دیگه اونو پیدا کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
دوستان این شگرد دشمن است تا با استفاده ازعناصر خائن ونفوذی نیروهای اطلاعاتی مارا سرگرم این موضوعات بکنندتا دیگر عناصر خرابکار وجاسوس وبراندار مشغول اقدامات جنایتکارانه خود باشند
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا فیضیان
۰۰:۱۲ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
ذلت دشمنان ما(آمریکا، انگلیس و اسرائیل) را ثابت می کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
من که سر در نمی یارم چرا قرصها درسته تو کیک و تی تاب و....گذاشتن ؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
علی حسین زاده سوادکوه مازندران(شیرگاه)
۲۳:۵۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
اگر عاملین این جریان دستگیر شدن.
از رئیس قوه قضائیه میخواهیم که اسرع وقت در سیمای جمهوری اسلامی بطور مستقیم پخش و شدیدترین مجازات برای شان در نظر بگیرن.
چون این کار نسل کشی آشکاره
Iran (Islamic Republic of)
میم
۲۲:۳۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
احتمالاکار اسرائیل خبیث،باپول گاو سعودیه،شایدکیک مشابه تولیدداخل،تولید و واردکشورنموده اند،تا علاوه برایجادوحشت،به صنعت کشورضربه بزنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
احتمال دارد اشخاصی در غالب مشتری در خرده فروشی ها محصولات ناسالم را جایگزین کرده باشند.
Iran (Islamic Republic of)
نکته
۲۲:۱۸ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
این میتونه قسمتی از یک جنگ نامتقارنی باشه که دشمنان این ملت راه انداختند. پس بعد از پروژه ناراضی تراشی اغتشاش کشته سازی حالا تهدید امنیت غذایی مردم هدف گرفته شده تا نهایتا صنعت غذایی مملکت را بخوابانند سپس کارگران بیکار و...
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۲:۰۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
من دانش آموزم در یک مدرسه تو لامرد تو کیک ماها هم قرص سبزی بود
Iran (Islamic Republic of)
عابد
۲۲:۰۵ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
خوبی این مسئله این هست که کمی نظارت ها بیشتر و محتاطانه تر بشه ، چون واقعا در بحث نظارت خیلی کاستی ها داریم
چندین بار برای خودم پیش اومده ، مثلا یک بار مغزتخمه خریدم و داخل بسته پر از خورده شیشه بود که حین خوردن متوجه شدم ، یا مسائل متعدد دیگری مشابه این
لازمه واقعا نظارت بیشتر و سختگیرانه تری اجرا بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
من یک بار ی بستنی خریدم توش وسط بستنی توش یک سکه بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
ای بابا ما چیمون درست و سرجاشه که این یکی باشه
اصلا تعجب نداره یه امریست عادی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۷ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
میگم تا حالا مسولین ما خواب بودن که توکیکها قرصه؟!!!میخوام ببینم مسولین اینجا چیکاره هستن شایدیکی ازاین کیکها خورد فوت کرد مسولیتش باکیه چرا یه سری ادم بی لیاقتو میاررن سرکار که باجون مردم بازی بشه جای تاسفه واقعا!!!؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۷ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
میگم تا حالا مسولین ما خواب بودن که توکیکها قرصه؟!!!میخوام ببینم مسولین اینجا چیکاره هستن شایدیکی ازاین کیکها خورد فوت کرد مسولیتش باکیه چرا یه سری ادم بی کفایتو میاررن سرکار که باجون مردم بازی بشه جای تاسفه واقعا!!!؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
عزیز جان
۲۱:۵۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
عزیز جان آخه قرص توی پخت و پز سالم می مونه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
تو چقدر جو گیر هستی، هدف خراب کردن بازار ایران در کشورهای همجوار است
France
محمد هادی
۱۸:۵۴ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
تو بستنی من قلیون بود، اینو چطور جاسازی کرده بودن !!!
Iran (Islamic Republic of)
علیرصا صادق زاده
۱۸:۴۴ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
اونهایی که اقدام به خراب کاری بر ضد صنعت کشورعزیزمان راشروع کرده اند مهرهایی هستند که دست نشانده امریکا و انگلیس واسرائیل هستند و رد پای انها در خراب کاری ها و اغتشاشات کشور دیده میشود اونها همونهایی هستند که ذرت سرطان زای امریکایی را وارد کشور کردند. یا برنج های اروگوئه ای الوده یا شکلات های خارجی الوده نستله با آنها مثل خوائنین رفتار کنید و اشد مجازات را برای انها قائل شوید
Germany
ناشناس
۲۰:۳۱ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
مقصر هرکی هست باید سریع رسیدگی بشه جون چندین هزار طفل معصوم در خطره .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
ببینید چیه واقعا این موضوع