به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بهاره آروین رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران در یکصد و هشتاد و سومین جلسه شورای شهر تهران گفت: حدود ۵ میلیارد تومان از ودیعههای شهروندان تهرانی در نزد شرکت بیدود به امانت سپرده شده است که علیرغم توقف فعالیت این شرکت، هنوز ودیعهها به حساب شهروندان بازگشت داده نشده و حتی قسمتی هم که در این نرمافزار برای بازگشت پول طراحی شده بود، غیر فعال شده است.
وی افزود: یک ماه است که دوچرخههای بیدود از سطح شهر جمعآوری شدهاند، اما در مقابل هیچ پاسخی درباره بازگرداندن ودیعه به حساب شهروندان از سوی شهرداری و شرکت متولی این دوچرخهها ارائه نشده است.
آروین تصریح کرد: از روز توقف فعالیت بیدود حتی یک ریال هم به حساب کسی باز گردانده نشده است، در حالی که نرمافزار بیدود در زمان عضویت به شهروندان اعلام کرده بود در صورت درخواست حداکثر تا ۲۰ روز وجه اخذ شده به آنها باز میگردد.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه شهردار تهران در یک سال گذشته اجازه داد که ایستگاههای دوچرخه در سطح شهر مستقر شوند، گفت: علاوه بر این شهردار تهران در برنامههای دوچرخه سواری خود با بیدود همراهی کرد و با مدیران این شرکت جلسه گذاشت و از آنها اعلام حمایت کرد و شهروندان هم به اعتبار اینکه فعالیت بیدود با اجازه شهرداری است، به آن اعتماد کردند.
آروین با تأکید بر اینکه حناچی باید پاسخ دهد که برای جلوگیری از ضایع شدن حق مردم و بازخواست کردن این شرکت در عمل نکردن به تعهداتش چه اقدامی انجام داده است؟ گفت: آیا برای بازگرداندن وجوه دریافت شده از شهروندان تضمینهای لازم از این شرکت اخذ شده است؟ حال در صورت اطمینان از نقض شرکت مذکور نسبت به شهروندان آیا اقدام قضایی لازم انجام شده است؟
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: موضوع وقتی نگرانکننده میشود که شهردار تهران هفته گذشته علت توقف فعالیت بیدود را نچرخیدن چرخ اقتصادی آن عنوان کرد و بر ضرورت حمایت مدیریت شهری از این شرکت تأکید کرد.
بیشتر بخوانید: علت جمعآوری دوچرخه های بیدود مشخص شد
وی با بیان اینکه این رفتار در تضاد با منطق و عقل سلیم است، گفت: به جای اینکه شرکت مذکور بابت نقض تعهدات و آسیب جدی به اعتماد شهروندان از سوی شهرداری مجازات شود، در این میان صحبت از یارانه اختصاص میشود.
عضو شورای شهر تهران با اظهار تأسف از اینکه رویکرد ارائه یارانه به این شرکت در حد حرف و سخن مانده و گزارشهای مستندی درباره ارائه طرحهای مبتنی بر یارانه به این شرکت دریافت شده است، گفت: اوضاع آنقدر جدی شده که این شرکت پیامکی را برای استفاده کنندگان از دوچرخهها ارسال و تأکید کرده که برای دریافت یارانه از شهرداری در حال مذاکره است.
آروین تصریح کرد: به شهردار تهران تذکر میدهم که پرداخت هر گونه وجهی از بودجه شهرداری باید بر اساس ردیفهای بودجه مصوب شورا باشد و مصوبات شورا در زمینه توسعه دوچرخه سواری عمدتا در تقویت زیرساختها و توسعه فرهنگ دوچرخهسواری تأکید دارد.
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر بنا باشد لایحهای در خصوص پرداخت یارانه برای استفاده از دوچرخه ارسال و مصوب شود، این یارانه باید به صورت شفاف، عادلانه و در فضای رقابتی و به دور از هر گونه تبعیض و رانت ویژه و انحصاری به یک شرکت خاص باشد.
انتهای پیام/