به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، مهرور کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای شهرستان مهاباد در کارگاه آموزش بهداشت کشاورزی گفت: شهرستان مهاباد به عنوان قطب جنوب استان در اجرای برنامه بهداشت کشاورزی ۵ هزار و ۴۴۳ کارگاه دارد که در این زمینه ۷ هزار و ۴۱۱ نفر از شاغلان به شهروندان خدمات ارائه میکنند.
او افزود: با توجه به نیاز آموزشی و باز آموزی تاکنون برای ۱۴۷ نفر از بهورزان تمامی خانههای بهداشت کارگاه بهداشت کشاورزی در طول سه روز برگزار شد.
مهرور اضافه کرد: هدف از برنامه بهداشت کشاورزی، کشاورز سالم، محصول کشاورزی سالم و محیط زیست سالم است.
او تصریح کرد: بهداشت کشاورزی عبارت است از تامین، حفظ و ارتقای عالیترین درجه سلامت جسمی، روحی، روانی و اجتماعی کشاورزان که با پیشگیری از بروز بیماریهای شغلی، حوادث ناشی از کار و تطابق کار با انسان این مهم به دست میآید.
او بیان کرد: گروههای هدف بهداشت کشاورزی شامل شاغلین باغات و مزارع، دامداریهای سنتی و خانگی، گاوداریهای صنعتی (شیری و گوشتی)، گلخانهها، پرورش ماهی، شیلات، پرورش زنبور عسل، مرغداریها، کشتارگاهها، کارخانجات آرد، پرورش قارچ، پرورش دام و طیور، سردخانهها میباشد کارگاههای اشاره شده زیر پوشش ارائه خدمات سلامت کار قرار میگیرند.
مسئول بهداشت حرفهای شهرستان مهاباد اظهار داشت: همچنین در ۶ ماهه اول امسال ۵۰ درصد شاغلین به وسیله بهورزان و کارشناسان بهداشت حرفهای شهرستان آموزشهای لازم را دیدند و آزمونهای پره تست و پوس تست از بهورزان انجام شد.
او گقت: منظور از ارائه خدمات سلامت کار معاینات شغلی، خدمات سنجش و ارزیابی و کنترل عوامل زیان اور، آموزش بهره برداران کشاورزی است که یکی از موضوعات مهم در کارگاه آموزشی شامل برگه اطلاعات ایمنی مواد شیمیایی، نحوه مواجهه و برخورد با سموم کشاورزی، استفاده صحیح و اصولی در کاربرد سموم و سایر مواد شیمیایی بود.
انتهای پیام / س خ