مدیرکل بهزیستی لرستان گفت: این استان به لحاظ شیوع معلولیت رتبه دهم کشور را دارد .

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، فاطمه زهرا توکلی مدیرکل بهزیستی لرستان گفت: این استان به لحاظ شیوع معلولیت رتبه دهم کشور را دارد و هم اکنون ۲۰ هزار معلول با عارضه شدید و خیلی شدید تحت پوشش این سازمان هستند.

فاطمه زهرا توکلی در دیدار با رییس دیوان محاسبات لرستان افزود: سازمان بهزیستی تنوع مختلفی در بین گروههای اقشار آسیب پذیر به عنوان مخاطبین خود دارد و به چهار گروه معلولین، کودکان، زنان سرپرست خانوار و سالمندان خدمت می‌دهد.

او  ادامه داد: اطلاعات ۵۰ هزار نفر معلول در سامانه استان ثبت شده که حدود نیمی از این افراد دارای ضایعه نخاعی و جسمی حرکتی هستند به نحوی که ۲۱ هزار و ۳۶۴ بیمار با ضایعه جسمی و حرکتی بیشترین تعداد جامعه معلولان استان را تشکیل داده اند که خدمات مستمر و غیرمستمر بهزیستی را دریافت می کنند.

مدیرکل بهزیستی لرستان با بیان اینکه تشخیص معلولیت به عهده سازمان بهزیستی است تصریح کرد: ضایعات بینایی، ذهنی، روانی، شنوایی و صوت و گفتار، عارضه سایر معلولان استان است و این سازمان به ۲ هزار معلول در مراکز روزانه و شبانه ارائه خدمت می کند.

توکلی ژنتیک و نواقص مادرزادی را اصلی ترین دلیل فراوانی معلولان جسمی حرکتی استان برشمرد و اظهار داشت:‌ همچنین حوادث از جمله تصادف های رانندگی دومین علت معلولیت ها در لرستان است.

او تصریح کرد: با توجه به اهمیت غربالگری های ژنتیکی، سال گذشته قراردادهایی با برخی آزمایشگاههای استان منعقد و کمک هزینه هایی برای این مهم لحاظ شده، تا با انجام آزمایش های خاص ژنتیک، از تولد نوزادان با عوارض جسمی و حرکتی تا حدودی پیشگیری شود.

مدیرکل بهزیستی لرستان گفت: همچنین برگزاری دوره های آموزشی برای دانش آموزان و دانشجویان در دستور کار قرار گرفته تا با شناخت عوامل موثر در بروز معلولیت های مادرزادی، نسبت به ازدواج های فامیلی دقت بیشتری داشته باشند و آزمایش های لازم را انجام دهند.

توکلی با بیان اینکه هشت هزار و ۸۰۰ زن سرپرست خانوار در قالب ۱۴ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی استان هستند گفت: از مجموع ۱۷۰ هزار جمعیت سالمند استان نیز حدود هفت هزار نفر تحت حمایت سازمان هستند.

او افزود: همچنین یکهزار کودک بی سرپرست و بد سرپرست را به شکل مستقیم و غیر مستقیم حمایت می کنیم.

مدیرکل بهزیستی لرستان یکی از خدمات این نهاد را فعالیت جهت کاهش آسیب های اجتماعی عنوان و بیان کرد: در حال حاضر ۱۶۰ تا ۲۰۰ معتاد متجاهر ماهانه در مرکز استان نگهداری می شود.

انتهای پیام/ر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.