به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در ادامه سلسله نشستهای کارشناسی دولت سایه، جلسهای با حضور نزدیک به ۲۰ تن از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در دفتر دکتر جلیلی برگزار شد.
این نشست با هدف ارائه راهکارهای پیشنهادی جهت تقویت وضع معیشتی خانوارهای ایرانی شکل گرفته و کارشناسان کارگروههای اقتصادی دولت سایه به ارائه دو طرح ابتکاری دراینباره پرداختند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ابتدای این نشست خاطرنشان کرد: یکی از فرصتهایی که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار میگیرد آنست که مدیرانی که در دورههای مختلف مسئولیتهایشان را به افراد جدید تحویل میدهند دارای تجربیاتی هستند که میتوان از آنها به عنوان بازوی مشورتی در دوره جدید مسئولیتی استفاده نمود.
وی افزود: در مسئولیت اجرایی معمولا اینگونه است که اگر مدیری پیش از اخذ آن مسئولیت ابتکاری جهت پیشبرد اهداف خود نداشته باشد، متاسفانه به علت وجود مشغلههای فراوان اجرایی، امکان ابتکار او به حداقل میرسد؛ جهت اصلاح این روند میبایست بازوهای مشورتی و تجربه مدیران قبلی مورد استفاده قرار گیرد و این نکته نسبت به همهی دولتها صدق میکند.
دبیرسابق شورایعالی امنیت ملی با اشاره به چرایی فعالیت در قالب گفتمان دولت سایه گفت: یکی از اهداف ترویج این گفتمان آنست که کارشناسان هر حوزه به افرادی که مسئولیت اجرایی بعهده دارند، کمک کرده تا امور کشور به نحو بهتری اداره شود و چرخه انتقال تجربیات نیز مورد توجه قرار گیرد.
دکتر جلیلی در بخش دیگری از سخنانش پیرامون مسائل انتخاباتی، عنوان کرد: وقتی به مردم فهرست انتخاباتی معرفی میشود باید به این پرسش آنها نیز پاسخ داد که اگر این افراد انتخاب شوند قرار است چه اتفاقی بیفتد؟ سوال دیگر آنست که تفاوت افراد این فهرست با سایر کاندیداها در چیست؟
وی افزود: جریان انقلابی باید نسبت به پرسشها و نگرانیهای مردم درباره موضوغاتی مانند گرانی، اشتغال و ... پاسخ داشته باشند. مردم ضمن اینکه دغدغهها و مشکلات به حق خود را از زبان نامزدهای انتخاباتی میشنوند باید راهکارهای پیشنهادی نامزدها نیز مردم را اقناع کند؛ صرف حرفهای کلی دردی را دوا نمیکند.
وی خاطرنشان کرد: صداقت و صراحت انقلابی برای پاسخ به سوالات مردم لازم است؛ ضمن اینکه باید راهحلهایی را که در کوتاهمدت جواب میدهد دنبال کرد، اما اگر مشکلی در بلندمدت حل خواهد شد، نباید بگوییم که چند روزه یا چند ماهه حل میشود؛ مردم انتظار دارند که مشکلات کشور صادقانه با آنها مطرح شود. طرح صادقانه مشکلات با مردم و استفاده از ظرفیت مردم برای حل این مشکلات رسیدن به نتیجه را سرعت خواهد بخشید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سخنان اخیر وزیرمحترم نفت، تصریح کرد: آقای زنگنه در سخنانی اشاره کردهاند به این نکته که برای ساخت هر پالایشگاه با ۳۰۰ هزار بشکه ظرفیت، نیازمند ۶ میلیارد دلار سرمایه و ۵ سال زمان هستیم؛ مصوبه تیرماه مجلس از وزارت نفت میخواهد تا بسترهای لازم را جهت سوق پیدا کردن حجم بالای نقدینگی کشور به سمت ساخت پالایشگاه فراهم نماید و در این زمینه گامهای اساسی بردارد.
وی افزود: ضمن اینکه برخی پالایشگاههای کشور از جمله پالایشگاه ستاره خلیج فارس که بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان است و در دوران تحریمها ساخته شده و باعث خودکفایی کشور در بنزین شد امروز میتواند افزایش ظرفیت داشته باشد. در این زمینه طرحی توسط کارشناسان تهیه شده است.
عضو شورای راهبردی سیاست خارجی کشور اضافه کرد: برخی دیگر از پالایشگاههای کشور فرآوردههایی دارند که با حفظ زیرساختها و برخی تغییرات میتوانند فرآوردههای با ارزش افزوده بیشتر مثل بنزین تولید نمایند که مزیت نسبی به مراتب بیشتری را داراست.
دکتر جلیلی در ادامه با دعوت از کارشناسان کارگروههای اقتصادی دولت سایه، از آنها خواست تا به ارائه دو طرح پیشنهادی خود به نمایندگان محترم مجلس بپردازند.
در ادامه نشست کارشناسان اقتصادی دولت سایه دو طرح پیشنهای خود جهت تامین مالی خانوارهای ایرانی را به نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی ارائه دادند. ملزم کردن بانکها به ارائه تسهیلات به عامه مردم به جای تخصیص منابع به پروژههایی تجاری که افراد معدودی از آن منتفع میشوند، از اهداف یکی از این طرح هاست.
قالب این طرح، اعطای امتیاز خرید کالای ایرانی به خانوار ایرانی تا سقف ۱۰ میلیون تومان است. این تسهیلات با کارمزد حداقلی و تقسیط طولانی مدت جهت خرید لوازم برقی پرکاربرد خانگی خواهد بود.
ضمانت این وام با یارانه پرداختی از سوی دولت و همچنین بسته حمایت معیشتی به همراه یک چک صیادی بوده و نیاز به هیچگونه ضامن دیگری نخواهد داشت.
کارشناسان دولت سایه در این نشست خطاب به نمایندگان مجلس اعلام کردند: طبق پژوهشهای اقتصادی اگر میزان تسهیلات اعطایی که به برخی افراد برای ساخت «مالهای تجاری» داده شده است (۵۰ هزار میلیارد تومان) در قالب طرح زیر در اختیار حداقل ۵ میلیون خانوار ایرانی قرار میگرفت (تا سقف ۱۰ میلیون تومان به هر خانوار)، رشد اقتصادی به مراتب بهتر و رضایت عمومی نسبت به شرایط فعلی بسیار بالاتر بود.
در طرح دوم نیز خانوارهای دارای سرمایه خرد با خرید سهام پروژههای نیمه تکمیل دولتی با حداقل ۷۰ درصد پیشرفت عمرانی، میتوانند طی ۱۰ سال و با نرخ کارمزد ۴ درصد، اقساط سهام خریداری شده خود را پرداخت کنند. این خرید بهمراه ۲۵ درصد تخفیف از سوی دولت خواهد بود و ارزش کل سهام اعطایی حداکثر ۵۰ میلیون تومان است.
ذینفع شدن مردم در نرخ فروش محصولات پروژههای عمرانی پس از تکمیل آن از جمله مزایای ویژه سرمایه گذاری در این طرح خواهد بود.
انتهای پیام/