به گزارش خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع در بازدید از کارخانه سایپا با تاکید بر ویژگیهای مثبت موجود در فعالیت مرکز تحقیقات سایپا اظهار کرد: دشمن در عرصه فشار حداکثری امید به از کار افتادن خطوط تولیدی کشور، از جمله تولید خودرو، داشت اما اینجا شاهد عزم تمام کارکنان برای حفظ خطوط تولید بودیم.
او بیان کرد: با توجه به اهمیت موضوع تولید به عنوان وزارت دفاع اعلام میکنیم که هر جای کشور اقدامی برای گسترش تولید و کمک مبارزه در جبهههای اقتصادی صورت بگیرد، وزارت دفاع همراه و آماده کمک به او خواهد بود.
حاتمی تصریح کرد: برخی از قطعات مورد استفاده در این خطوط تولیدی از طریق واردات تامین میشد که با اعمال تحریمهای دشمنان به کمبود مواجه شد و از جمله آنها میتوان به قطعات کامپیوتری خودرو اشاره کرد. قطعات دیگری هم وجود دارد که تولید کنندهای مسئولیت تامین آن را نمیپذیرد که با توجه اهمیت تولید خودرو در کشور ما این موضوع را پشتیبانی خواهیم کرد.
او با تاکید رابطه مناسب وزارت دفاع با واحدهای تولیدی و بخش خصوصی تصریح کرد: ما خودرو ساز نیستیم و قصد ورود به عرصه تولید خودرو را نداریم مگر خودروهای نظامی که خودرهای نظامی آن را نمیسازند. حضور امروز ما برای جبران خلاء حضور بخشهای خارجی در تولید قطعاتی مثل انژکتور و ECU خواهد بود.
حاتمی بیان کرد: این همکاری در قالب برخی قراردادها صورت خواهد پذیرفت؛ بخشهای مختلف صنایع دفاعی در تامین قطعات مختلف همکاری خواهند کرد که پس از آماده سازی وارد بخش خصوصی خواهد شد. وزارت دفاع قصد فعالیت در بخشهایی به جز بخشهای دفاعی را ندارد مگر زمانی که کشور به آن احتیاج پیدا کند.
حاتمی همت و نگاه به داخل را عامل پیشرفت صنایع موشکی دانست و گفت: صنایع دفاعی در ۴۰ سال گذشته با وضعیت امروز سایر صنایع کشور مواجه بودند؛ بیگانگان در اولین روز انقلاب بار از کشور بستند و ما با انبوهی از نیارها مواجه بودیم که حیات کشور به انها بستگی داشت و امروز به لطف خدا نیازی نداریم و تمام قطعات به صورت داخلی تامین میشود.
۱۶ قطعه به مرحله تولید انبوه رسید
جواد سلیمانی مدیر عامل گروه خودروسازی سایپا همکاری صنایع دفاعی و خودروسازی را مناسب دانست و بیان کرد: همکاری ما با وزارت دفاع برای بومی سازی حدود ۵۳ قطعه اغاز شده است که در این بین حدود ۱۶ قطعه به مرحله تولید انبوه رسیده و مابقی قطعات در دست توسعه و نمونه سازی است و تا پایان سال وارد مرحله تولید انبوه خواهد شد.
او با تاکید بر صرفه جویی ارزی ۳۰۰ میلیون دلاری در سال با اجرایی شدن این طرح بیان کرد: حدود ۲۳ درصد از قطعات مورد نیاز تولید خودرو خارجی بودنم که نیمی از آن با تفاهمات به وجود آمده رفع خواهد شد.
سلیمانی گفت: برنامه کلانی برای ساخت محصول داریم و در آن برنامه فشردهای را با صنایع دفاعی آغز کردیم که اقلام خاصی در طی این برنامه تولسد شده و به دست مصرف کنندگان خواهد رسید.
انتهای پیام/