حسین کنعانی مقدم کارشناس سیاست خارجی در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نامهای که هفده عضو مجلس نمایندگان آمریکا در راستای انتقاد از فشار حداکثری دولت ترامپ بر مردم کشور ما اعمال کردهاند، اظهار کرد: شرایط کنونی ایران و فشار های حداکثری ترامپ بر ملت ما کاملا مغایر با کنوانسیونهای حقوق بشری و منشور سازمان ملل است، چراکه نمیشود ابزار تحریم خصوصا دارو و غذا را علیه کشوری استفاده کرد.
او افزود: تحریم غذا و دارو علیه کشورها منجر به نسل کشی میشود چراکه بسیاری از افرادی که نیازمند دارو و غذا هستند از دسترسی به آن ناتوان هستند.
کارشناس مسائل سیاست خارجی ادامه داد: در حال حاضر فشار حداکثری آمریکا علاوه بر محاصره جمهوری سالامی ایران به این دلیل است که کمکهای دارویی و غذایی به مردم کشور ما نرسد و با فشار بر ملت ایران علیه جمهوری اسلامی اقدام و آن را بر سر مذاکره بیاورد کنند.
او افزود:کمپین فشار حداکثری آمریکا علیه ایران که طرحی ظالمانه با هدف آوردن ایران پای میز مذاکره شکل گرفته است در ابتدا با محروم کردن ایران از نظامی پولی آغاز شد و در حال حاضر بخشهای گستردهتری را در برگرفته است.
کنعانی مقدم با اشاره به استیضاح رئیس جمهور آمریکا، تصریح کرد: انتقادنمایندگان آمریکایی در آستانه استیضاح ترامپ میتواند، نشانهای از مخالف بودن بخشی از دولتمردان این کشور از اقدامات رئیس جمهورشان باشد، همچنین میتواند پتانسیلی در راستای فشار به ترامپ و ایجاد یک فشار بین المللی علیه او باشد تا بخش دارو و غذا را از تحریمهای خود بردارد.
کارشناس مسائل سیاست خارجی ادامه داد: نامه نمایندگان آمریکایی نشان دهنده این است که ترامپ در درون حاکمیت خود با چالشهای جدی رو به روست و با توجه به اینکه اکنون در آستانه استیضاح قرار دارد، شاید بتوان گفت که زنگ پایانی برای تفریح ترامپ و زنگ آغازی برای انتخابات دوره بعدی آمریکا باشد.
گفتنی است؛ هفده عضو مجلس نمایندگان آمریکا در نامهای به «استیون منوچین» وزیر خزانهداری این کشور خواستار تسهیل تبادل کالاهای بشردوستانه با ایران شدند و از تاثیرات کمپین فشار حداکثری و تحریمها بر زندگی روزمره و وضعیت سلامتی مردم ایران به شدت انتقاد کردند. بر همین اساس «رائول گریهلوا» نماینده دموکرات حوزه سه آریزونا؛ «باربارا لی» نماینده دموکرات حوزه سیزده کالیفرنیا؛ «ایلهان عمر» نماینده دموکرات حوزه پنج مینه سوتا و ۱۴ نماینده دموکرات دیگر در نامهای به «استیون منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا ضمن ابراز نگرانی در خصوص پیامدهای کمپین فشار حداکثری بر ایران و تحریمها علیه این کشور به ویژه در بخش دارو که افراد مبتلا به بیماریهای مزمن را هدف قرار میدهد به شدت انتقاد کردند و خواستار تسهیل تبادل کالاهای ضروری شدند.
در بخشی از این نامه آمده است که «کمپین فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بر دولت ایران پیامدهای هولناکی بر زندگی روزمره ایرانیان - از جمله آنهایی که مبتلا به بیماریهای خطرناک هستند، گذاشته است. به جای یک سیاست تحریمی گسترده که همه ایرانیان را مجازات میکند، آمریکا باید برنامه تحریمها را تنظیم کند تا اطمینان حاصل کند که داروهای نجات بخش در اختیار آسیب پذیرترین شهروندان بیمار ایران قرار بگیرد.» در بخش دیگری از این نامه دموکراتها از دولت ترامپ خواستهاند که در مورد اقدامات تحریمی علیه ایران تجدید نظر کند و اقدامات لازم را که تحت قوانین بین المللی ضروری است، انجام دهند تا از حق سلامت مردم ایران نیز محافظت شود.
آنها با اعلام تردید به اثربخشی تحریمها علیه ایران از دفتر کنترل سرمایههای خارجی که تحت نظارت وزارت خارجه آمریکا است، خواستند تا لیست کالاهای پزشکی را ارائه کنند تا تامین کنندگان بین المللی شرایط تجارت با ایران را دریابند. دموکراتها در قسمت دیگری از این نامه آورده اند که «تحریمهای دولت ترامپ علیه ایران و کمپین فشار حداکثری آنها به طور مستقیم به آسیب پذیرترین گروه جامعه ایران تاثیر میگذارد.
علی رغم وعدههای ایستادگی در کنار مردم ایران، آنها (دولت آمریکا) از رسیدن داروهای ضروری و منابع بشردوستانه به کسانی که به آنها نیاز بیشتری دارند، جلوگیری میکنند، تحریمهای اعمال شده توسط دولت آمریکا علیه ایران چیزی کمتر از جنگ اقتصادی نیست. این تحریمها طبقه متوسط آن کشور را ویران کرده و به فاجعه انسانی منجر شده است. یکی از تأثیرات ناگوار تحریم ها، کمبود قابل پیشگیری داروهای نجات دهنده زندگی بوده است. این اداره (وزارت خارجه آمریکا) باید در برابر حقوق اساسی ایرانیان برای استفاده از داروی مقرون به صرفه پاسخگو باشد.»
بیشتر بخوانید:نمایندگان آمریکایی درصدد فشار بر تیم ترامپ برای لغو تحریم های ایران
انتهای پیام/