به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، موشک امروز یکی از سلاحهای راهبردی در تمام دنیا محسوب میشود چرا که با این سلاح نیروهای مسلح هر کشوری قادر خواهند بود با کمترین تلفات به نیروهای خودی هر نقطه را در عمق استراتژیک دشمن هدف قرار دهند.
نکته جالب این است که برخی کشورها، چون ایالات متحده آمریکا بعد از دستیابی به چنین دانشی در چارچوب سلطهگری خود از آن برای حمله کشورهای دیگر و کشتار مردم استفاده میکنند و برخی دیگر، چون جمهوری اسلامی ایران هم از موشک برای افزایش قدرت بازدارندگی، دفاع و مقابله با تهدیدات دشمنان استفاده میکنند؛ گواه این موضوع را میتوان در دوران دفاع مقدس دید.
سال ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ و عراق با حمایت ابرقدرتها شرق و غرب به صورت رسمی علیه ایران اعلام جنگ میکند، اما با دفاع جانانه ملت و نیروهای مسلح ایران اسلامی روبهرو میشود و با وجود تمام فشارهای خود در جبهه زمینگیر میشود و وقتی خود را شکست خورده در جنگ رودرو میبیند به جنگ شهری روی میآورد و اکثر شهرهای ایران آماج حملات موشکی قرار میدهد.
ایران در آن زمان با تمامی سختیها در مقابل رژیم بعث ایستاد و توانست با موشکهای اسکاد بی که از لیبی خریده بود برخی مناطق مهم دشمن، چون پایگاههای نظامی، مراکز اقتصادی و پالایشگاهها را هدف قرار دهد تا پاسخ محکی به دشمن دهد و این شروع ماجرای موشکی ایران اسلامی شد.
باشگاه خبرنگاران جوان هم طی مجموعه گزارشهایی دستاوردهای حوزه موشکی کشور را که به صورت بومی طراحی و ساخته شدهاند را بررسی و تحلیل میکند.
متخصصان جمهوری اسلامی ایران شهید حسن طهرانیمقدم که از نیروهای سپاه پاسداران بود در آن زمان با تامین زیر ساختهای لازم توانستند به روش مهندسی معکوس اولین موشک ایرانی را با نام شهاب ۱ طراحی و تولید کنند.
موشک شهاب ۱ را میتوان اولین تجربه جمهوری اسلامی ایران در ساخت موشک بومی دانست که با قطر زیر ۱ متر، وزن نزدیک ۶ هزار کیلوگرم، وزن سرجنگی ۹۸۵ کیلوگرم با سوخت مایع به صورت تکمرحلهای عمل میکند از روز نخست ساخت تا امروز وحشت به دل دشمنان انداخته است.
شهاب ۲ دومین عضو از خانواده موشکی شهاب ایرانی که پس از موشک شهاب ۱ و در بین سالهای ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۳ تولید و به چرخه دفاعی کشور وارد شد تا توان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی را افزایش و دنیا را در بهت فرو ببرد که چگونه کشوری در شرایط تحریم و توطئه دشمنان به چنین دانشی دست یافته است.
موشک شهاب ۲ که میتوان آن را اولین تجریه موشکی بالستیک جمهوری اسلامی دانست در رده موشکهای کوتاه برد قرار میگیرد و توان رزم و مانور بالایی دارد، این موشک قادر قادر است در هر شرایط آبوهوایی به سمت هدف پرتاب و با دقت بالا آن را منهدم کند البته این موشک هم مانند نمونه اولیه خود در زمان تولید دقت کمی داشت و با خطای حدود ۵۰۰ متر به هدف برخورد میکرد، اما در حال حاضر نیروهای مسلح طبق فرمانده رهبر معظم انقلاب مبنی بر کاهش خطای موشکها دق آن را به زیر ۵ متر رساندهاند.
این موشک بومی با طول بیش از ۱۲ متر همانند شهاب ۱ قطری زیر ۱ متر و وزنی بیش از ۶ هزار کیلوگرم دارد، نکته جالب درباره شهاب ۲ این است که با وجود شباهت زیاد این موشک به نمونه اولیه، اما وزن سرجنگی آن با حدود ۲۰۰ کیلوگرم کاهش به ۷۵۰ کیلوگرم رسیده که با سوخت مایع به صورت تکمرحلهای عمل میکند، البته در پروسه بهینهسازی متخصصان ایران اسلامی توانستند از کلاهکهای جدید و بارشی در شهاب ۲ استفاده کنند.
نیروهای مسلح ایران در سال ۱۳۸۴ برای اولین بار در افتتاحیه رزمایش ده روزه پیامبر اعظم به صورت چند فروندی موشکهای بالستیک را شلیک کردند که در این رزمایش از ۷ فروند شهاب ۲ استفاده شد، نیروهای عمل کننده این موشک را از روی یک لانچر مخصوص پس از سوخت گیری و برنامهریزی پرتاب کردند که پس از شلیک در مسیر بالستیکی خود برای رسیدن به هدف مسیر را طی و با دقت بالا هدف را منهدم کرد.
نکته قابل ذکر در بدنه شهاب ۲ وجود ۴ بالچه در انتهای موشک است که توان مانورپذیری آن را به حد زیادی افزایش میدهد، اما مهمترین نکته این است که ساخت شهاب ۲ که روزی به دستور شهید حسن طرانی مقدم انجام شد دروازه بزرگی را مقابل پای دانشمندان باز کرد.
پس از شلیک موشک شهاب ۲ در رزمایش پیامبر اعظم بود که رسانههای غربی و برخی رسانههای عربی نسبت به ان واکنش نشان دادند؛ خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی که با عنوان ایران موشک دوربرد را پرتاب میکند نام داشت نوشت: ایران چندین موشک که میتواند پایگاهها و دوستان آمریکا از جمله اسارئیل را هدف قرار دهد را پرتاب کرد.
آسوشیتدپرس افزود: این نمایش قدرت سه روز پس از آن رخ دادکه ناوهای جنگی آمریکایی به تمرین دریایی در خلیج (فارس) که ایران آن را ماجراجویی خواند، پایان دادند.
خبرگزاری شینهوا نیز در مطلبی با عنوان ایران موشکهای بالستیک را در رزمایش نظامی پرتاب میکند به نقل از صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران نوشت نیروهای مسلح این کشور روز پنجشنبه انواع مختلف موشکها را در آغاز یک رزمایش نظامی بزرگ پرتاب کرد که بخشی از آن از خانواده موشکی بالستیک شهاب بود.
روزنامهی نیویورک تایمز نیز در گزارشی با عنوان سپاه پاسداران ایران پس از مانور آمریکا نمایش جنگی برگزار میکند بدون اشاره به این موضوع که چه موشکهایی در این رزمایش استفاده شد، نوشت: سپاه پاسداران ایران سری دیگری از مانورهای جنگی را آغاز کرد، این کار پس از تمرین دریایی تحت رهبری آمریکا انجام شد که در خلیج فارس صورت گرفت.
در همین زمان سردار سرلشکر حسین سلامی جانشین فرمانده آن روزهای سپاه پاسداران که امروز فرمانده این نیرو شده در گفتوگویی به موفقیت آمیز بودن پرتاب موشک شهاب ۲ اشاره و گفت: امروز یک هدف عمده نیروهای دفاعی ایران محقق شد و ما توانستیم یک موشک جدید را با قابلیتهای فنی و تاکتیکی به مراتب بالاتر از موشکهای قبلی خود با موفقیت آزمایش کنیم.
در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران یکی از قدرتهای موشکی و صاحب سبک در منطقه غرب آسیا و در دنیا است و توان موشکی ما همواره در خدمت صلح و امنیت بوده و هر زمان استکبار جهانی چنگ و دندان به ملت ایران نشان داده با پاسخ موشکی نیروهای مسلح و به خصوص سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مواجه خواهد شد.
انتهای پیام/