به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، افشین زرقی معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صبح امروز در مراسم بیستمین جشنواره پژوهشی که در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: تولید علم، بودجه پژوهش، فراهم کردن زیرساختها و نیروی انسانی از جمله شاخصهای مهم محسوب میشود و باید بگویم میزان تولید مقالات علمی و ارجاعات در کشور از رشد خوبی برخوردار شده است.
افزایش تولید علم در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: شیب تولید علم در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رو به افزایش است به طوری که در سال ۲۰۱۳ بیش از ۱۳۰۰ مقاله تولید شده و این آمار تا پایان سال ۲۰۱۸ از مرز ۳ هزار مقاله گذشته است.
زرقی تاکید کرد: در سال گذشته ۵۴ هزار مقاله در کشور چاپ شده است که در حدود ۱۸ هزار مقاله مربوط یه حوزه پزشکی است و باید بگویم که از نظر تولید علم و مقاله ما در منطقه رتبه اول را داریم.
تولید ۲۵ هزار مقاله طی ۲۰ سال
او با اشاره به اینکه شیب ارجاعات مقالههای ما بیشتر از آمار تولید مقاله است، افزود: دانشگاه در زمینه کیفیت سرمایه گذاری کرده و امروزه به ازای هر ۴.۵ مقاله ۱ مقاله با همکاریهای بین المللی تولید شده به طوری که در سال ۲۰۱۸ در حدود ۴۱ هزار ارجاع در زمینه مقالات داشتهایم.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دارای ۱۴۰۰ عضو هیئت علمی است، افزود: در حال حاضر ۲۵ هزار مقاله طی ۲۰ سال در دانشگاه چاپ شده است و رتبه ما در دنیا ۸۱۹ است که جزء ۵۰۰ دانشگاه برتر در دنیا هستیم.
زرقی گفت: ۲ هزار کارگاه توانمند سازی در دانشگاه طراحی شده است و امروزه ۱۲ بیمارستان آموزشی تحت پوشش دانشگاه دارای واحد تحقیقات و توسعه هستند. همچنین دارای ۱۲ گرنت در حوزههای مختلف هستیم و امسال ۲ گرنت اضافه میشود.
تجاری سازی ۴۶ محصول تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
او افزود: ما محصولاتی را رونمایی میکنیم که تولید علمی دارد و امروزه ۴۶ محصول در شرکتهای دانش بنیان تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تجاری سازی شده و ۲۵۸ نفر در این شرکتها مشغول به فعالیت هستند.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه حدود ۴.۵ میلیارد تومان وام به پژوهشگران دانشگاه اعطا شده است، افزود: دانشگاه نسل سوم دانشگاهی است که فناوری و علم را تبدیل به ثروت و کارآفرینی کند.
زرقی یادآوری کرد: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۵ هزار و ۱۱۶ خدمت را ارائه کرده است. همچنین رتبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه فناوری در کل کشور دوم است و در آیندهای نزدیک پیشرفت قابل ملاحظهای در حوزه فناوری خواهیم داشت.
۰.۳ درصد تولید ناخالص ملی، صرف پژوهش میشود
در ادامه رضا ملکزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار کرد: روند رشد شاخص ایندکس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بهتر شده و میزان انتشار مقالات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نسبت به سایر دانشگاهها افزایش یافته است.
او افزود: در ۲۰ سال گذشته در زمینه تولید مقالات و علم، کشور ما از رشد خوبی برخوردار بوده است؛ امروزه ۷۰ دانشگاه پزشکی و ۷۰۰ مرکز تحقیقات در وزارت بهداشت راهاندازی شده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی علاوه بر کارهای تئوری و تربیت متخصصان در بیمارستانها مشغول به کسب تجربه و انجام کارهای عملی هستند و خدمات بهداشتی درمانی مناسبی به مردم و مراجعه کنندگان ارائه میدهند.
او با بیان اینکه ایران جزو ۵ کشور برتر دنیا در زمینه سلولهای بنیادی است، گفت: ما دستاوردهای خوبی در حوزه دارویی به دست آورده ایم. تاکنون ۱۲ سامانه اطلاعات علمی و ۱۹ مرکز کوهورت بالغین در کشور راه اندازی شده است . یکی از برنامههای جدی وزارت بهداشت تربیت زیرساختهای تحقیقات فناوری است که نتایج این کارها در آینده به دست میآید.
ملکزاده اضافه کرد: ۰.۳ درصد تولید ناخالص ملی صرف تحقیق و پژوهش میشود که در برخی موارد همین بودجه تحقق پیدا نمیکند؛ متاسفانه موضوع پژوهش مورد غفلت واقع شده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار کرد: تعداد مقالات تولید شده در سطح بین المللی تنها ۱۶ درصد است که باید این رتبه در کشور ارتقا پیدا کند.
ملکزاده گفت: در سال ۲۰۱۹، ۶۲ هزار مقاله و مستند علمی در کشور تولید شده که رتبه ایران در دنیا برای اولین بار به ۱۵ و اول منطقه ارتقا پیدا کرد. در زمینه استنادات رتبه ایران در بین کشورهای دنیا ۱۴ و در منطقه اول است.
او ادامه داد: در حوزه پزشکی بالینی رتبه ما در بین کشورهای دنیا ۱۶ و در زمینه استنادات ۲۱ است.
انتهای پیام/