به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خبری چند روز پیش منتشر شد که از معافیت مالیاتی فعالیتهای انتشاراتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری در لایحه بودجه ۱۳۹۹، اطلاع میداد. این خبر مربوط به پیش نویس یکی از تبصرههای لایحه بودجه ۱۳۹۹ بوده است.
بر اساس یکی از بندهای آن «تمامی فعالیتهای انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشمول ۵۰ درصد بخشودگی مالیاتی میباشند.» که با دستور نوبخت این بند حذف شد و فعالیتهای مزبور کماکان از معافیت صد درصدی برخوردار شدند.
بعد از اعلام این خبر، اظهارنظرهای گوناگونی از سوی موافقان و مخالفان مطرح شد. هر چند این طرح به مذاق بسیاری از هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ خوش آمد و حتی بسیاری از فعالان عرصه فرهنگ و هنر نیز از آن استقبال کردند،، اما برخی هم اعتقاد داشتند که درست است که اکثر قشر مشمول معافیت مالیاتی درآمد بالایی ندارند، اما در همین میان شماری هستند که به واسطه فعالیت در همین عرصهها پولشان از پارو بالا میرود و این درست نیست که این عده هم مانند بقیه از پرداخت مالیات معاف باشند. در همین راستا خبرنگار ما به گفتگو با پوریا ذوالفقاری منتقد سینما پرداخته است که در ادامه میخوانید:
پوریا ذوالفقاری در این رابطه با اشاره به اینکه در معافیت مالیاتی سطح درآمدهای هنرمندان نادیده گرفته شده است، گفت: برخی موسسات فرهنگی، هنری و انتشاراتی وجود دارد که حتی به سختی اجاره محل انتشار خود را پرداخت میکنند و در مصوبه معافیت مالیاتی مستحق هستند.
سوءاستفاده مولتی میلیاردرهای سینما پشت مصوبه دولت
وی افزود: با اجرای این مصوبه از اواخر دهه ۸۰ حوزه فرهنگ یک مامن و پناهگاهی برای سرمایههای مشکوک و مولتی میلیاردرهای فرهنگی و سینمایی شد که در کنار فرهنگ از این موقعیت سوءاستفاده کردند. در حال حاضر حوزه فرهنگ از انبوهی پولهای غیرضروری تشکیل شده که مناسبات تولید هنری را بهم ریخته است و باید این حوزه از این پولها پاک شود تا آثار فرهنگی نازل نیز کاهش یابد.
این منتقد سینما با بیان اینکه مصوبه معافیت مالیاتی درآمدهای فرهنگی را یکسان فرض کرده و فاصله طبقاتی را افزایش خواهد داد، عنوان داشت: مالیات بر فعالیت فرهنگی اشتباه دولت است و باید معافیت بر درآمد وجود داشته باشد. برخی تهیه کننده گان، کارگردانان، دستیاران و بازیگران سینما وجود دارند که درآمدهای بالایی دارند و این درست نیست با تمام مجموعههای فرهنگی و هنری یکسان دیده شوند و یکسان مالیات بدهند بلکه باید بر اساس درآمد مالیات داده شود و سطوح درآمدی هنرمندان و ناشران بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
منبع: سدید
انتهای پیام/