محرومیت‌زدایی از برنامه‌های اصلی استان خراسان جنوبی است

استاندار خراسان جنوبی گفت: محرومیت‌زدایی یکی از اهداف و برنامه‌های اصلی در استان است و در این زمینه از یک سال گذشته اقدامات خوبی آغاز شده است.

محرومیت‌زدایی از برنامه‌های اصلی استان خراسان جنوبی استبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، معتمدیان  استاندار خراسان جنوبی عصر سه‌شنبه در دیدار اعضای مرکز نیکوکاری تخصصی رسانه یاران خراسان جنوبی که مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان نیز حضور داشت، گفت: یکی از این اقدامات طرح ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی محرومان است که ۲ هزار واحد آن تکمیل شده و به زودی با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه و سایر مسوولان کشوری افتتاح می‌شود.

او با بیان اینکه ساخت مسکن محرومان سبب تحرک در مناطق روستایی استان شده است گفت: احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی به معنای ورود ۳۰۰ میلیارد تومان یارانه (کمک بلاعوض دولت) یعنی ۵۵۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه است در حالی که مجموع تملک دارایی استان در سال‌های گذشته به ۱۰۰ میلیارد تومان نمی‌رسید.

معتمدیان ایجاد اشتغال را از دیگر دستاورد‌های احداث مسکن محرومان در استان برشمرد و اظهار کرد: در شرایط کنونی حتی برخی شهرستان‌ها با کمبود نیروی کارگر ساده و ماهر مواجه شده‌اند.

استاندار خراسان جنوبی به مهاجرت معکوس روستاییان و حاشیه‌نشینان اشاره کرد و افزود: این موضوع سبب شده برخی روستاییان که به شهر‌ها مهاجرت کرده بودند، به روستای خود بازگردند.

او با اشاره به واردات دام زنده به استان ادامه داد: امسال ۵۰ درصد کل واردات دام کشور مربوط به استان خراسان جنوبی بوده است که نشان می‌دهد ظرفیت‌های بسیار خوبی وجود دارد که باید در جهت کمک به مردم از آن استفاده کرد.

معتمدیان با بیان اینکه جامعه هدف ما مرزنشینان و روستاییان هستند تصریح کرد: برای محرومیت‌زدایی اقدام مشترکی با مساعدت و سرمایه گذاری‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) انجام شده است.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: در این خصوص وام‌های کم بهره در اختیار مردم قرار می‌گیرد که با استقبال خوب مردمی مواجه شده است.

او گفت: ظرفیت‌های مناطق مختلف استان شناسایی و امکان سنجی شده است که متناسب با ظرفیت هر منطقه طرح‌هایی عملیاتی و اجرایی خواهد شد.

معتمدیان افزود: مجموع نهاد حمایتی کمیته امداد در کشور و استان در این زمینه عملکرد قابل قبولی داشته‌اند و پای کار هستند که بر موضوعات اشراف دارند و مسایل را دنبال می‌کنند.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: همه تلاش ما این است که با انجام کار‌های زیربنایی محرومیت‌های موجود در استان را به حداقل برسانیم.

او اظهار کرد: در این حوزه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و بنیاد برکت هر کدام یک منطقه را به عنوان معین محرومیت‌زدایی برعهده گرفته‌اند.

معتمدیان عنوان کرد: امیدواریم با همکاری و مساعدت این دستگاه‌ها که به سرعت محرومیت‌زدایی استان کمک می‌کند و با نگاه همه جانبه در کنار رفع محرومیت‌های زیرساختی، بتوانیم زمینه ایجاد شغل و درآمد را برای مردم فراهم کنیم.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: اگر کار‌های زیربنایی انجام نشود هر سال شاهد افزایش جمعیت زیرپوشش نهاد‌های حمایتی خواهیم بود، اما زمانی موفق خواهیم بود که افراد زیرپوشش را کاهش دهیم.

او با بیان اینکه یکی از برنامه‌های استان در زمینه محرومیت‌زدایی کاهش جمعیت زیرپوشش نهاد‌های حمایتی است تصریح کرد: خراسان جنوبی نسبت به سایر استان‌ها از محرومیت بیشتری برخوردار است.

معتمدیان گفت: عواملی از قبیل خشکسالی‌های دو دهه اخیر سبب مهاجرت بی رویه روستاییان به شهر‌ها و افزایش حاشیه نشینی شده است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر حاشیه نشینی به عنوان یک معضل و پدیده اجتماعی گریبانگیر جامعه شده است که یکی از دغدغه‌های جدی استان نیز محسوب می‌شود.

معتمدیان بیان کرد: یکی از استان‌های کم درآمد کشور هستیم در حالی که مردم این استان با وجود شرایط اقتصادی موجود از نظر مشارکت در امور خیرخواهانه سرآمد هستند.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه شرایط اقتصادی و تورم بیشترین آسیب را به مردم وارد می‌کنداظهار کرد: ایجاد درآمد و توانمندسازی افراد زیرپوشش نهاد‌های حمایتی از اقداماتی است که باید در دستور کار ویژه باشد.

فعال بودن ۵۹ مرکز نیکوکاری در استان

سلم‌آبادی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: تا اوایل سال گذشته ۲۳ مرکز نیکوکاری در استان فعال بود که اکنون به ۵۹ مرکز افزایش یافته و افزایش مراکز به ۹۰ مرکز هدف‌گذاری شده است.

او افزود: به سمت مردمی کردن امداد در حرکت هستیم و تجربه نشان می‌دهد هرجا امور را به مردم واگذار کرده‌ایم موفق بوده‌ایم و کمک‌ها به اهل آن رسیده است.

سلم آبادی از جمع‌آوری ۴۳ میلیارد و ۱۸۵ میلیارد تومان درآمد مردمی در هشت ماه امسال خبر داد و گفت: از این میزان هشت درصد سهم صندوق‌های صدقات، هشت درصد زکات، ایتام و محسنین (واریز مستقیم) ۲۵ درصد و ۵۹ درصد مبتنی بر نیاز بوده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی تصریح کرد: از مجموع درآمد‌های مردمی ۱۵ میلیارد تومان توسط مراکز نیکوکاری جمع‌آوری شده که نشان می‌دهد نگاه مردم به مراکز نگاه اعتماد است.

او ادامه داد: روند جمع‌آوری کمک‌های مردمی در سال‌های اخیر نشان از رشد کار خیر در کشور است به گونه‌ای که سال قبل ۱۳۵ درصد تعهدات حوزه مشارکت‌های مردمی در استان تحقق یافته است.

سلم آبادی با بیان اینکه سرانه کمک مردم خراسان جنوبی در حوزه صدقات نسبت به سایر استان‌ها بیشتر است عنوان کرد: تاکنون خیر فیزیکی شامل جهیزیه، سبد غذایی، کمک تحصیلی و ... زیاد بوده، اما به خیر نرم‌افزاری کمتر توجه شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی تصریح کرد: سال گذشته بیش از ۵۴ درصد کمک‌های مردمی در زمینه معیشتی بوده است منتها، چون نیت واقف یا خیر است نمی‌توانیم در امور دیگر آن را هزینه کنیم.

او گفت: اقشار اجتماعی متعدد در کشور وجود دارد که می‌توان از ظرفیت آن‌ها برای ایجاد مراکز نیکوکاری تخصصی با محوریت مساجد اقدام کرد که تاکنون دو مرکز نیکوکاری سلامت و مرکز تخصصی رسانه یاران در استان تشکیل شده است.

سلم آبادی به اجرای طرح نذر اشتغال اشاره کرد و گفت: در این طرح قرار است یک میلیون حامی برای فرزندان ایتام و محسنین جذب شود که از این میزان ۲۰ هزار حامی سهم خراسان جنوبی است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم برندسازی گروه‌های خیریه در استان گفت: این موضوع نیازمند اعتمادسازی است که رسانه‌ها در این زمینه می‌توانند نقش خوبی ایفا کنند و به دنبال ایجاد نمادی از اعتماد در فضای مجازی و رسانه‌ها هستیم.

برگزاری جشن گلریزان برای نیازمندان تا قبل از عید نوروز

 رمضانی رییس هیات عامل مرکز نیکوکاری تخصصی رسانه یاران خراسان جنوبی هم گفت: برگزاری جشن گلریزان برای نیازمندان استان با مشارکت تمامی مراکز نیکوکاری استان و خیران سرآمد پیش بینی شده است که قبل از عید نوروز برگزار خواهد شد.

 او افزود: نخستین مرکز نیکوکاری تخصصی رسانه‌ای کشور با عنوان «رسانه یاران خراسان جنوبی» ابتدای مهرماه امسال با حضور رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) و جمعی از مسئولان استان در بیرجند افتتاح شد.

 رمضانی بیان کرد: طی گذشت سه ماه از فعالیت این مرکز در استان پویش‌های متعددی برای کمک به خانواده نیازمندان از قبیل «قلم مهربانی» با هدف تامین لوازم‌التحریر و کفش دانش‌آموزان نیازمند، «سبد مهربانی» به منظور تامین سبد موادغذایی و توزیع آن بین نیازمندان و «گرمای مهربانی» به منظور تهیه لباس گرم ویژه دانش‌آموزان مناطق محروم اجرا شده است.

 رییس هیات عامل مرکز نیکوکاری تخصصی رسانه یاران خراسان جنوبی  گفت: توزیع یک هزار جفت کفش، یک هزار و ۲۰۰ پرس غذای گرم، توزیع ۵۰ سبد غذایی در جشن یلدای مهربانی، جمع‌آوری ۱۴۷ میلیون تومان با مشارکت کمیته امداد در قالب پویش گرمای مهربانی (تهیه لباس گرم برای دانش آموزان) از دیگر اقدامات است.

او افزود: اعضای مرکز نیکوکاری رسانه یاران در سه ماه گذشته بازدید‌هایی از خانواده‌های نیازمند و دارای بیمار صعب العلاج داشته و مشکلات را رصد و پیگیری کرده‌اند که در این زمینه نتایج خوبی با همکاری خیران و نیک اندیشان حاصل شد.

 رمضانی تصریح کرد: مراکز خیریه زیادی در استان فعالیت دارند، اما سامانه واحدی در این خصوص وجود ندارد تا نیازمندان واقعی شناسایی و ثبت شوند تا در برخی امور موازی کاری نشود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

انتهای پیام/ ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.