به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر سید محمد وکیلی گفت: مصرف سیگار، مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی را تا پنجاه درصد افزایش میدهد.
او با بیان اینکه سیگاریها نسبت به غیرسیگاریها ۲۴ برابر بیشتر به بیماریهای قلبی و عروقی مبتلا میشوند، گفت: آمارها نشان میدهد از هر پنج مرگی که در اثر مصرف سیگار اتفاق میافتد، دو مورد از آن به علت بیماری قلبی است.
این پزشک متخصص ادامه داد: مصرف سیگار میتواند خطر بروز سکته قلبی را تا شش برابر در بانوان و تا سه برابر در مردان افزایش دهد.
وی با یادآوری این نکته که بین تعداد مصرف سیگار و خطر بروز بیماری قلبی و عروقی، رابطه مستقیم وجود دارد، گفت: در ازای کشیدن ۱۰ نخ سیگار، خطر مرگ در اثر بیماری قلبی در مردان ۱۸ درصد و در بانوان ۳۱ درصد بالا میرود.
این پزشک متخصص با بیان اینکه قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران، احتمال گرفتگی قلب و عروق را تا ۳۰ درصد افزایش میدهد، خاطرنشان کرد: مصرف سیگار و قلیان، مهمترین عامل ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی و نیز بیماریهای تنفسی است.
وکیلی با اشاره به ا ینکه نیکوتین و سایر مواد سمی موجود در سیگار فرآیند سم زدایی در بدن را مختل میکند، گفت: به واسطه اختلال در سم زدایی طبیعی بدن، سلولها آسیب میبینند و این موضوع عاملی موثر در بروز بیماریهای مختلفی مانند سرطان، افزایش کلسترول خون، مشکلات قلبی و عروقی، گردش خون و اختلالات تنفسی است.
این پزشک متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: مصرف سیگار و دخانیات سبب آسیب به پوشش دیواره رگهای خون رسانی کننده قلب، مغز و دیگر اعضای بدن میشود.
او ادامه داد: مصرف سیگار سبب میشود که خون آسانتر لخته شده و لخته خون در صورت انسداد رگها میتواند منجر به بروز حمله قلبی و سکته مغزی شود.
وکیلی با تاکید براینکه ترک سیگار مهمترین مداخله موثر در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی است؛ گفت: ترک سیگار بین ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر مرگ و میر به دلیل گرفتگی عروق قلبی را کاهش میدهد.
این پزشک متخصص با یادآوری اینکه افراد در معرض دود سیگار قرار گرفتن با افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی همراه است، گفت: اثرات سودمند ترک سیگار در کاهش حوادث قلبی و عروقی و کاهش مرگ و میر، حتی در سالمندان هم دیده میشود، بنابراین هرگز برای ترک سیگار دیر نیست.
منبع : ایسنا
انتهای پیام/