به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، احمدرضا لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور در نشست تخصصی بررسی وضعیت زیست محیطی تالاب میقان اظهار کرد: برای سال آینده درآمدهایی برای سازمان محیط زیست لحاظ شده است و ۳۰ درصد از عوارض آلایندگی و همچنین در قانون پسماندها، هزار میلیارد تومان به صندوق ملی سازمان باز میگردد.
او افزود: مهمترین اقدامی که در حال حاضر در سازمان انجام شده، تعیین حقابه تالابها است که مشخص میشود چه تعداد رودخانه فصلی و غیرفصلی وارد تالاب میشود و یا اینکه آیا احداث سدهای بالادست، باعث کاهش آب تالابها میشود.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور تاکید کرد: چنانچه تالابهای کشور پرآب باشد نشان از مدیریت صحیح بر منابع و مصارف آب است در غیر اینصورت نشان از نبود مدیریت صحیح بر منابع آبی است و باید به گونهای اقدام کرد که تغییر اقلیم سبب خشکی تالابها نشود.
لاهیجان زاده با اشاره به میزان بارشهای قابل توجه کشور در سال گذشته گفت: بر اساس محاسبات سه صدم درصد امکان وجود دارد که طی سالهای آینده شاهد این میزان بارش در کشور باشیم به گونهای که حوزههای آبریز کشور دو برابر افزایش یابد.
او اظهار داشت: وجود تالابها یک نعمت خدادادی است و نباید خواه، ناخواه باعث تخریب تالابها شویم و باید سازمان محیط زیست کشور در سال ۹۶، قانون حفاظت از تالابها را در مجلس به تصویب رساند.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: بر اساس این قانون، توجه به تنوع زیست محیطی پناهگاهها، کنوانسیون رامسر و جلوگیری از دخل و تصرف زیاده خواهان را مدنظر قرار داد.
او گفت: بر اساس قانون تعیین حقابه تالاب ها، در خصوص ۳۰ تالاب تعیین حقابه صورت گرفته و ۴۴ تالاب دیگر که تولید ریزگرد و گرد و غبار میکنند نیز در دستور کار قرار گرفته است که وزارت نیرو نیز مکلف است در خصوص این قانون اقدامات لازم را انجام دهد.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: بر اساس این آیین نامه، کارگروه حفاظت از تالابها که با ریاست معاون اول رئیس جمهوری برگزار میشود ، وزارت نیرو موظف است پس از آب شرب، تعیین حقابه تالابها را در اولویت قرار دهد.
او با اشاره به وجود حشرات ریز در تالابها نیز گفت: حشرات جزء اکوسیستم تالابی است و حشرات خوراک پرندگانی است که در تالابها زیست میکنند.
لاهیجانزاده تصریح کرد: باید طرح جامعی در برنامه مدیریتی استانها آماده شود و در آن وظایف تمام دستگاهها در قبال تالابها قید شود که این مباحث در کارگروه ملی حفاظت از تالابها مصوب و به وزارتخانههای مرتبط به عنوان یک سند ابلاغ شود.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور در خصوص طرح توسعه شرکت املاح معدنی در تالاب میقان نیز گفت: با توجه به تحریمهای موجود در کشور وزارت صنعت معدن و تجارت به دنبال این است که ظرفیت تولیدی شویندههای کشور را تا ۲۰درصد افزایش دهد تا در این شرایط به خودکفایی برسیم.
او اضافه کرد: با توجه به اینکه در سالهای گذشته این شرکت تابع دستورالعملها و تاکیدات متعدد محیط زیست نبوده، در این خصوص حساسیتها و ذهنیت بدی میان مردم به وجود آمده و موجب سلب اعتماد مردم شده است.
لاهیجان زاده گفت: مقرر شد روز جاری بازدید کارشناسی و جامعی از محل تالاب و شرکت املاح معدنی صورت گیرد و تدابیر ویژهای در زمینه طرح توسعه این شرکت و با لحاظ کردن مباحث زیست محیطی اندیشیده شود.
انتهای پیام/ت