رئیس سازمان امور عشایری کشور گفت: ۴۱۷طرح آبرسانی در مناطق عشایری اجرا می‌شود تا ۱۶ هزار خانوار از آب آشامیدنی سالم برخوردار شوند.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر،  رئیس سازمان امور عشایری کشور در جمع خبرنگاران در بوشهر گفت: به استناد بند «ه» تبصره چهار قانون بودجه، ۱۸ میلیون یورو معادل ۲۲۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبرسانی به عشایر کشور که با تخصیص این اعتبار ۴۱۷ طرح آبرسانی برای بهره‌مندی ۱۶ هزار خانوار عشایر از آب آشامیدنی سالم اجرا می‌شود.

کرمعلی قندالی افزود: هرچند در زمینه آبرسانی عشایری با چالش روبه‌رو هستیم، اما نیمی از عشایر کشور از آب آشامیدنی سالم برخوردارند.

او، عنوان کرد: در نیمه نخست امسال ۴۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به‌صورت تسهیلات سرمایه در گردش در بخش زنجیره تولید گوشت قرمز با سود ۱۰ درصد تخصیص یافته و براساس شاخص‌ها بین استان‌ها توزیع شده‌است.

رئیس سازمان امور عشایری کشور افزود: با توجه به شرایط کنونی، قیمت نهاده‌ها و هزینه‌های تمام شده، اگر قیمت گوشت به ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان برسد، عشایر ضرر نمی‌کند.

قندالی ادامه داد: تلاش می‌شود هزینه تولید کاهش یابد تا اگر افت قیمت هم داشتیم از محل بهره‌وری جبران شود. 

او بیان کرد: تشکل‌های عشایری با اتحادیه قصابان و صنف بسته‌بندی پروتئینی مذاکره کردند که در مرکز کشور روزانه هزار راس دام را به قیمت روز خریداری کنند. تلاش می‌شود این شبکه در استان‌ها راه‌اندازی شود تا در حوزه تولید متکی به داخل باشیم.

رئیس سازمان امور عشایری کشور درباره تامین نهاده‌های تولیدی عشایر گفت: با کمک خوبی که دولت درتامین نهاده‌ها با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی کرده‌است نگران این بخش نیستیم.

قندالی افزود: امسال با تصویب دولت و کمک سازمان برنامه و بودجه یارانه حمل سوخت در حدود ۵۷ میلیارد تومان برای کرایه حمل انرژی مورد نیاز شامل کپسول و سایر مواد سوختنی مورد نیاز عشایر و حدود هفت میلیارد تومان نیز به عنوان یارانه حمل آرد تامین شده‌است.

او گفت: همچنین بر اساس توافق با وزارت نیرو ۲۵ هزار خانوار عشایری در دو سال آینده به پنل‌های خورشیدی مجهز می‌شوند که هشت هزار خانوار امسال و بقیه سال آینده از این امکانات برخوردار می‌شوند.

رئیس سازمان امور عشایری،  همچنین اختصاص ۴۰۰ کانکس برای بهداشت، ارتقای سطح سواد عشایر از ۲۷ به ۷۰ درصد و ایجاد ۶۶ هزار کیلومتر راه دسترسی عشایری را از جمله اقداماتی عنوان کرد که برای این قشر از جامعه اجرا شده‌است.

قندالی بیان کرد: جامعه عشایری یک جامعه مولد و کم توقع است که کمترین هزینه را دارد و برخلاف نظر برخی از مسئولان نسبت به تخریب عرصه‌ها به دست عشایر امروز بیشترین نقاط بکر موجود در عرصه‌ها مربوط به جامعه عشایری است.

او استفاده از ظرفیت‌های سرزمینی برای توانمندی جوامع عشایری  را از برنامه‌های دولت عنوان کرد و گفت: ۸۰ درصد مناطق عشایری به سامانه ارتباطات تلفن همراه مجهز می‌شوند.

انتهای پیام/ک

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.