مقدسی با اشاره به انباشت ۳۶۰ هزار رأس دام سبک و سنگین در کشور گفت: باید تمهیداتی برای کاهش زیان دامداران اندیشیده شود.

خبرنگار: محبی/انباشت ۳۶۰ هزار رأس دام سبک و سنگین در دامداری‌ها / دامداران در فروش هر کیلو گوساله زنده ۶ هزار تومان زیان می‌کنند / وضعیت صنعت دامداری بحرانی استاحمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، وضعیت کنونی صنعت دامداری را بحرانی دانست و گفت: هم‌اکنون رقمی بالغ بر ۳۶۰ هزار رأس دام سبک و سنگین در واحد‌های دامداری انباشت شده که به سبب نبود تقاضا دامداران با مشکلات متعددی مواجه هستند.

رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور با انتقاد از واردات بی رویه گوشت بیش از نیاز کشور طی ماه‌های اخیر گفت: با وجود آن که ۹۵ درصد نیاز گوشت کشور در داخل تولید می‌شود از این رو واردات بی رویه طی ماه‌های اخیر منجر به نابود تولید داخل شده است به طوری که اگر تمهیداتی برای این موضوع اندیشیده نشود تولیدکنندگان در دوره بعد اقدام به تولید نخواهند کرد.

وی ادامه داد: سال گذشته به سبب بحران ارزی و جنگ اقتصادی تمامی کالا‌ها با نوساناتی روبرو شد که گوشت هم از این ماجرا مستثنی نبود، اما متأسفانه مسئولان ذی ربط به قدری اقدام به واردات کردند که علاوه بر خروج ارز گوشت زیادی روی دست تولیدکنندگان مانده است و با این وجود در شرایط فعلی اجازه صادرات نمی‌دهند که این امر بیش از پیش تولیدکنندگان را دچار بحران کرده است.

به گفته مقدسی با توجه به انباشت چشمگیر دام روی دست دامدار تقاضا داریم که اجازه صادرات ۲۰ هزار رأس گوساله با وزن بالای ۵۰۰ کیلو را به منظور کاهش انباشت دام و خروج دامدار از بحران فعلی را بدهند همانگونه که در سال ۹۲ تا ۹۶ صادرات دام به بازار‌های هدف انجام می‌شد.

این مقام مسئول خرید تضمینی دام از دامدار را یکی دیگر از راهکار‌های خروج از بحران فعلی دانست و گفت: اگرچه خرید تضمینی دام از دامدار می‌تواند کاهش انباشت دام در واحد‌های دامداری را به همراه داشته باشد، اما بار مالی به دولت وارد می‌کند که به همین خاطر تقاضا داریم اجازه صادرات مدیریت شده دام را بدهند تا علاوه بر خروج مازاد، بخشی از ارز کشور که از طریق واردات خارج شده جبران شود.


بیشتر بخوانیدقاچاق محدود دام از مرز‌های غربی کشور / قیمت هر کیلو شقه گوسفندی به ۹۰ هزار تومان رسید


 

وی ادامه داد: سال گذشته به سبب بحران ارزی و جنگ اقتصادی تمامی کالا‌ها با نوساناتی روبرو شد که گوشت هم از این ماجرا مستثنی نبود، اما متأسفانه مسئولان ذی ربط به قدری اقدام به واردات کردند که علاوه بر خروج ارز گوشت زیادی روی دست تولیدکنندگان مانده است و با این وجود در شرایط فعلی اجازه صادرات نمی‌دهند که این امر بیش از پیش تولیدکنندگان را دچار بحران کرده است.

رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور از کاهش ۱۴ هزار تومانی قیمت گوساله در بازار خبر داد و گفت: هم‌اکنون قیمت هر کیلو گوساله زنده ۲۵ هزار تومان است در حالیکه در ابتدای سال با نرخ ۳۹ هزار تومان خرید و فروش می‌شد.

وی قیمت تمام شده هر کیلو گوساله زنده برای دامدار را ۳۱ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به زیان ۶ هزار تومانی دامداران در فروش هر کیلو دام و انباشتگی در واحد‌های دامداری جای این سئوال مطرح است که چرا دولت همچنان به واردات اصرار دارد.

این مقام مسئول درباره آخرین تحولات بازار گوشت گفت: با توجه به کاهش قیمت دام زنده نرخ هر کیلو گوشت گوساله از ۱۲۰ هزار تومان ابتدای سال به ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان رسیده است و حال اینکه در برخی خرده‌فروشی‌ها با نرخ‌های بالاتری عرضه می‌شود ارتباطی به تولیدکننده ندارد.

مقدسی با اشاره به اینکه نیازی به واردات نداریم، بیان کرد: با توجه به انباشت دام در واحد‌های دامداری و واردات ۳ برابری گوشت بیش از نیاز کشور به طور کامل خوداتکا هستیم به طوری که اگر به داد دامداران نرسند تولید داخل در ورته نابودی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به نامه دامداران به مسئولان وزارت جهاد کشاورزی برای آزاد شدن صادرات دام زنده، گفت: نظر وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه مساعد است و آنها در حال پیگیری هستند که این ممنوعیت لغو شود.

این مقام مسئول اظهارامیدواری کرد: در آینده ای نزدیک صادرات دام زنده از کشور از سر گرفته شود.

مقدسی اضافه کرد: کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق و همچنین کشورهای منطقه اوراسیا می توانند از مقاصد صادرات دام ایرانی باشند.

وی با اشاره به انباشت زیاد دام زنده در کشور، گفت: دام ها خریدار ندارند و عرضه برای آنها به شدت افت کرده است.

 

حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی قیمت نهایی شیر و گوشت قرمز را افزایش می‌دهد

وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به اینکه کمبودی در نهاده‌های دامی وجود ندارد، بیان کرد: هم‌اکنون هر کیلو ذرت با نرخ مصوب یک هزار و ۳۵۰ تومان و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۵۰ تومان به دست دامداران می‌رسد و تنها به دلیل مسائل حمل و نقل ممکن است کمی تأخیر در عرضه صورت گیرد، اما به طور کلی بازار نهاده‌های دامی در تعادل به سر می‌برد.

رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور در پایان درباره تأثیر حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی از واردات نهاده‌های دامی تصریح کرد: اگر ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی از واردات ذرت و کنجاله سویا حذف شود بدون تردید به سبب افزایش قیمت تمام شده شیر و گوشت قرمز تغییراتی در قیمت نهایی برای مصرف کننده ایجاد می‌شود که به همین خاطر دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت نهایی محصولات باید مابه‌التفاوت آن را به مصرف کننده پرداخت کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
با سلام،،این بین فقط دلال سود برده ،،وگرنه قیمت گوشت قرمز همچنان بالا و قیمت دام زنده همچنان پایینه،،مثلا قیمت گوساله زنده بزاریم سی تومن ولی گوشت قرمز دست مصرف کننده ۸۰ الا ۹۰ میرسه این بین دلال بین کیلو ئی ۲۰ تا ۳۰ تومن برده ،،دولت باید اینو تنظیم کنه،، بعدشم مازاد دام زنده را صادر کنه به کشورهای خارجی البته مازاد،،ودیگر ما نیازی به واردات نداریم
Iran (Islamic Republic of)
اسمعیل
۱۳:۱۴ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
آن موقع که دام ها گران بود سود آن را واسطه ها می خوردند، امروزه هم که دام سنگین را کیلویی 280000 ریال از دام دار می خرند اما گوشت کیلویی 800000 ریال به دست مصرف کننده می رسد ، در همه حال دامدار متضرر می شود و این واسطه ها هستند که سود می برند، اما این دولت به علت سود جویی نمی خواهد که دست واسطه را قطع کند و اگر نه مصرف کننده باید گوشت را کیلویی 600000 ریال خریداری کند که هم دامدار و هم مصرف کننده سود خواهند برد.
United States of America
ناشناس
۱۴:۰۸ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
دامداران دامهاشون رو گران فروختند و گران هم خریدند حالا دامهای گرانی که خریدن مونده روی دستشون . پس هیچ دامداری سود نکرده. دامدار بنا به زحمتی که میکشه همیشه ضرر میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۰۷ دی ۱۳۹۸
چطور روزیکه دامداران با پشتیبانی مدعیان تدبیرو امید 80 درصد مردم ایران بگوشت قرمز محروم کردن کسی خون گریه نکرد که حالا شده که بحال دادمداران خون گریه میکنید .هنوزم که به 2 ونیم برابرقیمت دربازار عرضه میشه
Iran (Islamic Republic of)
حبیب
۱۹:۲۸ ۰۶ دی ۱۳۹۸
ریاست اتحادیه دامدارن اون موقع که به بهانه نبود دام و افزایش تقاضا هرطوری دلتون خواست قیمت گذاری کردید یادتون رفته. درضمن علت نخریدن گوشت توسط مردم کاهش قدرت خرید مردم است.
Iran (Islamic Republic of)
حق گو
۱۹:۲۴ ۰۶ دی ۱۳۹۸
اون موقعی که قیمت گوشت تا140 هزارتومان بالا رفت دامداران سودشون را کردند الان 6 هزارتومان ضرر کنند به جایی برنمی خوره.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۰:۰۰ ۱۲ دی ۱۳۹۸
شما فقط کوشت رو می بینی بالا رفت خوراک دامو که نمی بینی سبوس از 400 تومان شده 1600 بعدشم این دفعه دامدار ضرر میکنه دو مرتبه که پروار تعطیل شد بازار ده برابر قبل بالا میره
آخرین اخبار