به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،هدایت حاتمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه راه توسعه صادرات را حمایت از سرمایهگذاری خارجی دانست و گفت : حضور سرمایهگذاران چینی در کرمانشاه هیچ مخاطرهای برای اشتغال واحدهای کاشی و سرامیک استان ندارد.
او گفت : اگر به دنبال توسعه صادرات و برون رفت از مشکلات اقتصادی و بیکاری هستیم، باید شرایط را برای حضور سرمایهگذاران خارجی در استان تسهیل کنیم.
حاتمی افزود: بهترین راه جذب سرمایهگذار خارجی نیز شیوه مستقیم آن است که سرمایهگذار واقعا سرمایه خود را در منطقه پهن کند، نه اینکه از راه دور و به صورت الکترونیکی جابجایی سرمایه داشته باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت: حضور سرمایهگذار خارجی در استان، رونق را در زمینههای مختلف گردشکری، هتلینگ، حمل و نقل و... به همراه دارد.
او با اشاره به پیگیریهای فراوانی که برای جذب سرمایهگذاران چینی در زمینه تولید کاشی و سرامیک در استان انجام شده، گفت: یزدیها با وجود داشتن بیش از ۹۰ کارخانه کاشی و سرامیک علاقمند به جذب این سرمایهگذاران هم بودند، اما نتواسنتند آب مورد نیاز این واحد تولیدی را تامین کنند و اکنون نیز به موضوع معترض شدند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت: برخی استانهای دیگر از جمله لرستان نیز به دنبال این سرمایهگذاران بودند، اما با پیگیریهای فراوان توانستیم آنها را در کرمانشاه جذب کنیم.
حاتمی از تایید توان مالی، مدیریتی و اهلیت این سرمایهگذاران چینی توسط سازمان سرمایهگذاری خارجی یاد کرد و افزود: مقرر شده از اشتغالزایی ۱۴۰۰ نفری این واحد، ۱۳۰۰ نفر آن از نیروهای بومی استان تامین شود.
او گفت: فعالیت این واحد هیچ مخاطرهای برای اشتغال واحدهای کاشی و سرامیک موجود در استان ندارد.
حاتمی سرمایهگذرای این واحد را نیز حدود ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: در حالی برای این سرمایهگذاری حاشیه درست شده که ما در استان برای یک سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد تومانی کلی دوندگی میکنیم.
او گفت: ۸۰ تا ۸۵ درصد تولیدات این واحد صادراتی است و قرار نیست صرفا محدود به بازار عراق باشد بلکه این سرمایهگذاران به دنبال ورود به بازارهای اروپا، کشورهای CIS و ... هستند.
او بر لزوم پرهیز از ایجاد حاشیه برای سرمایهگذاران در استان هم تاکید کرد و گفت: این کار جذب سرمایهگذاران بعدی را دشوار میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه در کشور ۵۰، ۶۰ سال است که سیاستهای حمایتگرانه غیرهوشمند اجرا شده، افزود: باید بخش تولید را به سمت رقابت پذیری سوق دهیم.
حاتمی از مشکلات صادرات بی نظم و نسق خصوصا در زمینه محصولات کشاورزی هم یاد کرد و افزود: این کار توسط عدهای سودجو انجام میشود که به فکر منافع ملی نیستند و نارضایتی همه بخشها خصوصا کشاورزان را نیز ایجاد کرده است.
او تنها راه برون رفت از این مشکلات را ایجاد شرکتهای تخصصی صادرات در زمینه محصولات کشاورزی دانست که پیگیریهایی در این زمینه در حال انجام است.
انتهای پیام/د