به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سال جدید میلادی در راه است و آنهایی که دغدغه دلار ندارند، از همین حالا مقصد سفر خود را مشخص کردهاند. اما امروز ما برای آنهایی که هنوز نقطه خاصی را برای سفر انتخاب نکردهاند، چند پیشنهاد در ظاهر خطرناک داریم. پیشنهادهایی که هم در تعطیلات میلادی پیشرو و هم در موسم تعطیلات رسمی کشور خودمان میتواند شما را از شر مقاصد تکراری و بیهیجان برای سفر برهاند. مکانهایی که احتمالا به دلیل شهرتشان هیچکس آرزوی بازدید از آنها را در سر نمیپروراند، اما قرار است در این مطلب از آنها اتهامزدایی شود.
بوگوتا (کلمبیا): شما هم از آن دست آدمهایی هستید که با شنیدن نام «کلمبیا» به یاد پابلو اسکوبار، کوکایین و آدمربایی میافتند؟ بله، درست است که کلمبیا به موادمخدر و خشونت شهرت دارد، اما این دلیل نمیشود هر انسانی که به این کشور پامیگذارد، هدف گلوله قرار بگیرد و کشته شود. احتمالا باور نخواهید کرد اگر بشنوید احتمال کشتهشدن شما در شهرهایی، چون بالتیمور و نیواورلئان - هر دو در آمریکا – چند برابر بیشتر از بوگوتا پایتخت کلمبیا خواهد بود. دلیلش این است که در کلمبیا کسی با توریستها کاری ندارد و درگیری و خشونت باندهای تبهکار معمولا در مناطق جنگلی دورافتاده اتفاق میافتد. البته این امنیت تا زمانی تضمین میشود که به دنبال ماجراجویی و موادمخدر نروید!
هرجیسا (سومالی لند): سومالی به دزدان دریایی و حملات تروریستیاش معروف است، پس هیچ بعید نیست که شما نسبت به سومالی لند هم موضعی منفی داشته باشید. اما سومالیلند واقعا سومالی نیست! این منطقه خودمختار که از بههمپیوستن پنج استان شمالی سومالی تشکیل شده است، هنوز چوب گناهان کشور مادر را میخورد! محض اطلاعتان هرجیسا پایتخت سومالیلند یکی از امنترین شهرها در قاره آفریقا به شمار میرود! سابقه آخرین حمله تروریستی در سومالی لند به سال ٢٠٠٨ میلادی برمیگردد و این بدان معناست که شما با سفر به این کشور کار چندان شجاعانهای هم انجام نمیدهید.
چرنوبیل (اوکراین): در آوریل ۱۹۸۶ میلادی انفجار رآکتور شماره ۴ نیروگاه هستهای چرنوبیل بدترین فاجعه هستهای تاریخ جهان را رقم زد. شدت آلودگی هستهای ناشی از این انفجار باعثشد مناطق اطراف نیروگاه چرنوبیل برای هزاران سال آینده هم قابل سکونت نباشند. شاید میاندیشید این روزها تنها دانشمندان اوکراینی آن هم فقط با پوشیدن لباسهای ایمن میتوانند از بقایای چرنوبیل بازدید کنند. اگر چنین است بدانید و آگاه باشید میتوانید با ثبتنام در تورهای مخصوص خود را به این منطقه برسانند و مطمئن باشید که قرار نیست در پایان این سفر به یک زامبی تبدیل شوید.
پریشتینا (کوزوو): دوازدهسال از اعلام استقلال کوزوو میگذرد، اما صربستان ضمن رد آن، کوزوو را هنوز بخشی از خاک خود میداند، بنابراین توریستها گاهی برای سفر به این منطقه سرگردان میشوند که بالاخره قرار است عازم کوزوو شوند یا همان صربستان! البته این همه ماجرا نیست و کوزوو بابت این جدایی تاوان سنگینی داد. قلمرو این کشور پر است از بمبها و مینهای باقیمانده از دوران جنگ استقلال که امنیت هر مسافری را تهدیدمیکنند. با این حال، کوزوو خصوصا پایتخت آن پریشتینا مکانی رویایی برای گردشگران ماجراجوست. البته در سفر به هر مکانی باید جانب احتیاط را نگه داشت که این توصیه در مورد کوزوو با نزدیکنشدن به مناطق هممرز با صربستان معنا پیدامیکند.
کیگالی (رواندا): اینکه متوقع باشیم واقعه نسلکشی رواندا به این زودیها از فکر و ذهن مردم پاک شود، حتما مبتنیبر واقعیتهای موجود در جهان نیست. این فاجعه که از آوریل ۱۹۹۴ و با سقوط هواپیمای حامل رئیسجمهوری رواندا کلیدخورد، درگیریهای قومی شدیدی را بین دو قبیله هوتو و توتسی رقم زد که نتیجه آن بزرگترین قتلعام سده اخیر در قاره سیاه بود. در جریان این نسلکشی بزرگ بیش از ٨٠٠هزار نفر جان خود را از دست دادند، اما با اینکه زمان زیادی از پایان ماجرا نمیگذرد، چهره امروز رواندا با آنچه ممکن است در تصور شما باشد، زمین تا آسمان فرق دارد. امروز کیگالی، پایتخت رواندا یکی از استانداردترین شهرهای قاره آفریقاست و سختگیرانهترین قوانین علیه تبعیض قومی در این کشور به مورد اجرا گذاشته میشود.
کردستان (عراق): این روزها نام عراق میتواند خیلیها را از سفر رفتن منصرف کند. مناقشات سیاسی در این کشور به اوج خود رسیده است و هر روز یک مشکل تازه روی مشکلات قبلی میآید. اما شاید بشود شمال عراق یا به عبارتی کردستان عراق را از این قاعده مستثنی کرد. برای اطمینان از امنیت این منطقه هم یک راه ساده پیشرو دارید؛ واژه کردستان عراق را در گوگل جستوجو کنید تا مطمئن شوید طی سفر به این منطقه با مکانی آرام، دیدنی و همچنین اقتصادی مستقل از کل عراق مواجه هستید.
منبع: شهروند
انتهای پیام/