احمد مهری کارشناس ارشد سلامت عمومی و پژوهشگر سلامت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: چالش این روزهای بهداشت کشور موضوع عدالت، سواد سلامت مردم و مخفی بودن خدمات گسترده بهداشت کشور از دید رسانهها است. عدالت در واقع همان وضعیتی است که بین حوزه درمان و بهداشت فاصله انداخته است. بسیاری از کارشناسان بهداشت، ماماها، بازرسین بهداشتی و حتی بهورزان دیگر دیپلمههای سابق نیستند. اینها بیش از ۶ سال معادل دوره دکترای عمومی تحصیل کرده اند.
این کارشناس ارشد سلامت عمومی ادامه داد: در ساختار نظام بهداشتی و درمانی این انتقاد را داریم که در پرداخت به نیروی انسانی در بخش بهداشت با درمان شکاف عمیقی دارد. دریافتی بسیاری از نیروهای مراقب سلامت حدود یک میلیون تومان است و این یک بحران جدی برای نیروی انسانی این بخش است. به تفاوت در رفتارها بین بهداشت و درمان انتقاد داریم.
او بیان کرد: بی شک اگر تلاش بهورزان، کاردانان و کارشناسان بهداشت در کنار همکاران مامایی و پزشکی نبود امروز با بیماریهایی گرفتار بودیم که هرروز وضعیتمان مانند روزهای اپیدمی آنفلوانزا بحرانی بود، اما کنترل، پیشگیری و مبارزه با بیماریها توسط نیروهای بهداشتی رقم خورد. حال در زمینه کنترل بیماریهای واگیر بهترین شاخصها را در دنیا داریم.
بیشتر بخوانید: خدمات بهداشتی رایگان که مردم از آن بی اطلاع هستند
مهری با اشاره به اینکه این روزها سلامت کشور در معرض خطر بیماریهای غیر واگیر قرار دارد، گفت: نه تلاش پزشکان و کادر درمان قابل انکار است و نه باید از تلاش نیروی انسانی بخش بهداشت غفلت شود باید فکری به حال نیروی انسانی بخش بهداشت کنیم. نداشتن جایگاه واقعی، فشار حداکثری بخش خصوصی به نیروهای شرکتی، نداشتن آرامش روانی بدلیل پرداخت حداقلی به نیروها و بی توجهی به آنها در قالب هویت بخشی یک بحران است. اگر وزارت بهداشت غفلت کند کیفیت خدمات بهداشتی افت میکند و دستاوردهای کنونی بهداشت هم از دست میرود.
انتهای پیام/