به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، جلسه ۱۲۶ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، روز سهشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۸ به ریاست سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
منصور کبگانیان قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه و در جمع خبرنگاران با اشاره به تذکرات پیش از دستور گفت: اولین مورد، موضوع سند محیط زیست بود که با چارچوبی برای این سند به توافقاتی رسیدیم.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور با تأکید بر اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان محیط زیست در چند سال گذشته تأملاتی در خصوص این سند داشتند، افزود: به توافق رسیدیم که موضوع را در حوزه علوم و فناوریهای زیست محیطی محدود کنیم تا این سند هر چه زودتر با محوریت معاونت علمی و فناوری و هماهنگی دستگاههای ذیربط به ویژه سازمان محیط زیست نهایی شود.
کبگانیان در خصوص محدود کردن سند زیست محیطی گفت: با توجه به کلان بودن اسناد ملی در حوزه علم و فناوری، آموزش عالی تا حوزه اقتصاد دانشبنیان و موضوعات فرهنگی، محدودیتی در این موارد در شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارد، اما سازمان محیط زیست چندین بار بر روی سند محیط زیست تأملاتی داشت.
او با تأکید بر اینکه بهتر است اجرای اسناد در شورای عالی انقلاب فرهنگی نباشد، ادامه داد: با توجه به محدودیت این سند بر حوزه علم و فناوری در محیط زیست، مقرر شد از خودروها و موتورسیکلتهای الکتریکی یا برخی فناوریهای مقابله با آلودگی محیط زیست با محوریت معاونت علمی و فناوری در سند محیط زیست حمایت شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به ارائه گزارشی از توسعه علم و فناوری در جلسه افزود: بر اساس این گزارش، در بخش مستندات علمی و استناداتی که به تولیدات علمی کشور شده در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ رشد قابل توجهی داشتیم.
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث اصلی جلسه را بررسی و تصویب سند توسعه دانشبنیان استان بوشهر عنوان کرد و گفت: اهداف کلان این سند با اصلاحاتی به تصویب رسید.
کبگانیان با اشاره به اهداف کلان این سند، ادامه داد: در حوزه سرمایهگذاری در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، نرخ رشد اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی، شرکتهای دانش بنیان، تعداد اختراعات و تجاریسازی اختراعات، مقالات بینالمللی، شاخص سهولت فضای کسب و کار با اعداد و رقم مشخص شد، که بر این اساس استان بوشهر در بین پنج استان برتر کشور قرار خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید: نقش شرکتهای خلاق در شکوفایی اقتصاددانش بنیان
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: با این اصلاحات، ماده ۵ سند توسعه دانش بنیان استان بوشهر به تصویب رسید.
اوبا اشاره به ماده ۶ سند که مربوط به راهبردها و توانمندیهای استان بوشهر است، ادامه داد: شبکه حمل و نقل ریلی، بهرهبرداری از طرح جامع عمرانی پارک علم و فناوری خلیج فارس، تأمین آب شیرین از طریق شیرینسازی آب دریا، گسترش مؤسسات آموزشی، جذب سرمایههای داخلی و خارجی، گفتمانسازی و ترویج به منظور افزایش مشارکت همگانی در توسعه دانشبنیان استان از جمله راهبردهای استان بوشهر است.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور مهمترین راهبرد این سند را راهبرد شماره ۷ عنوان کرد و گفت: این راهبرد به اصلاح نظام اقتصادی و تولیدی استان با به کارگیری روشها و فناوریهای نو تأکید دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در ماده شماره ۷ این سند شورایی برای راهبری اجراییسازی، هماهنگیهای لازم و پایش شاخصها پیشبینی شده است.
او با اشاره به کاهش اعضای این شورا افزود: این شورا با ترکیبی از مسئولین اداری مرتبط استان بوشهر، نماینده بخش خصوصی و NGOها و متخصصین اشخاص حقیقی و به ریاست استاندار اصلاح شد.
کبگانیان در پایان گفت: به اعضا یک هفته فرصت داده شد که پیشنهادات خود را به ستاد نقشه ارائه دهند تا در جلسه آینده سند دانشبنیان استان بوشهر نهایی شود.
انتهای پیام/