یک کارشناس ارشد روان شناسی گفت: خانواده‌ها با وضع قوانین باید کودکان خود را به انجام رفتار‌های درست ملزم کنند.

الهام پور مولایی، کارشناس ارشد روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: همه ما در طول زندگی حداقل یک بار با کودکانی برخورد داشتیم که از همه شرایط زندگی ایراد می‌گیرند و رفتار‌های نارضایتی از خود نشان می‌دهند.

کدام رفتار کودک آینده او را به خطر خواهد انداخت؟

او افزود: افراد لوس در برابر ناراضی بودن از اتفاقات روزمره با واکنش داد زدن نمایانگر عصبانیت و خشم خود هستند و اگر به همین منوال ادامه دهند به هیچ وجه نمی‌توانند در آینده به علت سازگاری پایین با همنوعان خود و افراد اجتماع مشارکت خوب و مثبتی داشته باشند.

نحوه صحیح برخورد والدین در بروز رفتار‌های نادرست کودکان

کارشناس ارشد روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی با اشاره به رفتار کودکان لوس و خودخواه اظهار کرد: بار‌ها در خیابان شاهد بروز رفتار‌های کودکانی هستیم که خواسته‌های خود را با گریه از والدین درخواست می‌کنند، اما بهتر است بدانید که این کودکان در جامعه از نظر مطالعه روانشناسی افراد حسود و بی نظم تلقی می‌شوند.

پورمولایی درباره الگو‌های رفتاری برای پرورش کودکان لوس و خودخواه در جامعه گفت: بعضی از والدین تربیت خود را به صورت سهل گیرانه یا سخت گیرانه انجام می‌دهند که در هر دو صورت کودک به نحو درستی تربیت نمی‌شود و بعد‌ها در جامعه با مشکلات زیادی روبه رو خواهند شد.

او افزود: بهترین نوع سبک برای تربیت کودکان، سبک مقتدرانه است که کودک باید با وجود قوانین و مقررات وضع شده از دستورات خانواده خود اطاعت کند و مطابق تصمیمات آن‌ها به انجام مسئولیت‌های وضع شده بپردازد؛ در اینصورت نقش والدین تشویق رفتار‌های مناسب کودک است.

این کارشناس ارشد روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی با اشاره به نحوه برخورد والدین در خصوص بروز رفتار‌های نادرست کودکان اظهار کرد: متاسفانه بعضی از والدین در مقابل برخورد درست کودک هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند و بلافاصله با بروز یک رفتار نادرست از آن‌ها به تنبیه‌های شدید اقدام می‌کنند که این کار به نحو نادرستی باعث افزایش و تشدید کار‌های نادرست کودک برای جلب توجه والدین به منظور رفع نیازشان خواهد شد.


بیشتر بخوانید: با افراد غیر قابل تحمل چگونه رفتار کنیم؟


پورمولایی درباره پرورش کودکان لوس گفت: بعضی از خانواده‌ها به صورت تصادفی به واکنش و رفتار‌های منفی فرزندان خود پاداش می‌دهند برای مثال اگر والدینی در برابر گریه کودک بلافاصله نیاز او را برطرف سازند، کودک یاد می‌گیرد تا تمام نیاز‌های خود را با واکنش منفی از والدین بگیرد و در اینصورت زمینه برای پرورش اخلاق لوس مانند کودک در جامعه رشد پیدا خواهد کرد.

کدام رفتار کودک آینده او را به خطر خواهد انداخت؟

این کارشناس ارشد روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی اظهار کرد: تامین زود هنگام نیاز کودکان از سوی خانواده‌ها باعث می‌شود تا کودک در جامعه تمام قوانین را به علت نداشتن صبر و حوصله و رسیدن هرچه سریع‌تر به نیاز‌های خود زیر پا بگذارد.

پورمولایی درباره نحوه درست تربیت فرزندان گفت: خانواده‌ها با وضع کردن قوانین و مقررات باید کودکان خود را الزام به انجام رفتار‌های درست کنند و در صورت پای بندی کودکان به آن قوانین والدین باید با خرید جوایزی آنها را تشویق کنند.

نقش والدین در جلوگیری از رفتار‌های لوس کودکان

این کارشناس ارشد روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی تصریح کرد: یاد گرفتن رفتار‌های اجتماعی مناسب، برخورد درست با اعضای جامعه، بازی با همسالان، یاد گرفتن صبر باعث جلوگیری از پرورش رفتار لوس در کودکان خواهد شد.

کدام رفتار کودک آینده او را به خطر خواهد انداخت؟

پور مولایی در پایان گفت: والدین با رفتار قاطعانه و تربیت درست خود می‌توانند صبر را در فرزندان پرورش دهند و به آن‌ها یاد دهند برای چیز‌هایی که می‌خواهند باید تلاش کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار