یک محقق حوزه رسانه درباره راهکارهای مقابله با آسیب‌های فضای مجازی بر خانواده‌ها توضیحاتی داد.

امیرعلی علیشاهی محقق حوزه رسانه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی با‌شگاه خبرنگاران جوان، درباره آسیب‌های فضای مجازی بر خانواده‌ها اظهار کرد: نباید هر صفحه و یا مطلبی را در صفحه مجازی باز کنید و بخوانید و همچنین لازم نیست به همه پیام‌ها و مطالبی که به اشتراک گذاشته می‌شوند، توجه‌کنید.

وی افزود: اگر بخواهید همه پیام‌های منتشره در فضای مجازی را بخوانید، زمان بسیار زیادی از شما گرفته می‌شود و دیگر نمی‌توانید وقتی را برای همسر و فرزندان خود صرف کنید و این موضوع موجب غفلت شما از زندگی‌تان می‌شود.

 این محقق حوزه رسانه با بیان اینکه باید به فرزندان خود بیاموزید که چگونه از فضای مجازی استفاده کنند، چراکه ممکن است طعمه افراد سودجو شوند، گفت: استفاده بی هدف و تکراری افراد از فضای مجازی موجب ناتوانی کاربران در بهره‌مندی از قابلیت‌های مثبت فضای مجازی می‌شود.

این محقق حوزه رسانه با بیان اینکه باید به کانون خانواده توجه کنیم، ادامه داد: چه بسیار بی‌توجهی‌هایی که نسبت به خانواده صورت گرفته‌ است و تنها دلیل آن هم این بود که سرمان در گوشی‌هایمان است.

وی با اشاره به اینکه باید ساعات مشخصی از روز را صرف خانواده کنیم، بیان کرد: گوشی تلفن همراه را کنار بگذارید و با اعضای خانواده و همسرتان صحبت کنید، چراکه امروزه زمان زیادی را صرف گفت‌وگو با افراد در فضای مجازی می‌کنیم که اغلب باعث غفلت از ارتباط مؤثر با افراد حقیقی زندگیمان می‌شود.

علیشاهی ادامه داد: گاهی اوقات همه اعضای یک خانواده سرگرم تلفن همراهشان هستند و این مسئله خوبی نیست، بنابراین باید در خانه بر سر این موضوع با همه اعضای خانواده توافق شود، به طوری که همه افراد در طول شبانه روز زمانی را به حضور در کنار هم اختصاص دهند و در این مدت در فضای مجازی حضور نداشته باشند.

این محقق حوزه رسانه با بیان اینکه به فکر جایگزینی برای تلفن همراه و فضای مجازی باشید، اضافه کرد: می‌توانیم از امروز تصمیم بگیریم بخشی از زمانی را که صرف پرسه‌زنی در فضای مجازی می‌کنیم، کتاب بخوانیم؛ زوج‌هایی که چنین تصمیمی می‌گیرند علاوه بر اثرگذاری مثبت این عمل بر ذهنشان می‌توانند فرزندان خود را نیز به کتاب خواندن تشویق کنند و به آن‌ها بیاموزند که استفاده از هر رسانه‌ای می‌تواند لذت‌بخش باشد.

علیشاهی با بیان اینکه برخی از ما در برابر فضای مجازی کاملاً منفعل هستیم، گفت: زوجین علاوه بر انتخاب مطالب مفید و مثبت برای مطالعه خود در فضای مجازی، باید فرزندان‌‌شان را همراهی کنند تا بتوانند موضوعات مفید را انتخاب کنند و مطالب منفی را پس بزنند، چراکه با این کار نقش گزینشگر بودن در فضای مجازی را به آن‌ها می‌آموزند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
زن ایرانی
۱۳:۴۰ ۱۳ دی ۱۳۹۸
سلام .بنده مادر دو فرزند هستم در ضمن شاغلم ۲۰ سال هست با آرامش و رعایت فضائل و اخلاقیات با همسرم زندگی کر ده ایم شکر خدا مشکلات رو با همفکری و همدلی حل نمو ده ایم بچه هایم در حال رشد هستند از این فضای مجازی خیلی می ترسم آخه تا چه اندازه میشه کنترلشون کرد باید کاری کنیم بچه ها به خود کنترلی برسند چگونه نمی دانم ترو خدا هر کی را حلی بده بهمون یاد بده امرش با خدا.بچه ها جوونن و خیلی مسائل رو درک نمی کنند خدا به والدین کمک کنه یکی هم من و همسرم.
Iran (Islamic Republic of)
فرحان
۱۹:۱۹ ۰۹ فروردين ۱۳۹۹
سلام برای رساندن فرزندان به خودکنترولی باید از زمان کودکی به آنها احترام به دیگران را بیاموزیم برای این منظور ابتدا بایدخودمان برای فرزندان و دیگران احترام قائل شویم
بچه هایی که در طول زندگی مورد مشورت قرار نگیرند و بصورت دستوری احکام را اجرا می کنند توانایی خودمراقبتی را از دست می دهند- بیایید با تربیت صحیح فرزندان آینده ای روشن را برای همه افراد ایجاد نماییم. اجرکم عند الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۵ ۱۳ دی ۱۳۹۸
زندگی ما را نه فضای مجازی که بی مسکنی از هم پاچید
آخرین اخبار