در دانستنی فضا امشب قصد داریم درباره برخورد سه عدد سیاه چاله غول آسا و نتایج آن توضیح دهیم.

سیاه چاله به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تا چند سال پیش حتی از برخورد سیاه چاله‌ها با یکدیگر هم خبر نداشتیم و حالا دانشمندان تئوری برخورد سه عدد از غول آسا‌ترین و سنگین‌ترین اجرامی را که در کیهان می‌شناسیم، بررسی می‌کنند.

شاید در آینده واقعاً شاهد چنین رویدادی باشیم، ولی آن روز، امروز نیست. در عوض حالا می‌توانیم برخورد سه کهکشانی که در مرکز خود چند ابر سیاه چاله دارند بررسی کنیم.

اگر برخورد دو کهکشان باهم به‌اندازه کافی جذاب و پیچیده نیست، حالا می‌توانیم خودمان را با برخورد سه کهکشانی که در مسیر هم قرار گرفته‌اند سرگرم کنیم. این یک اتفاق بسیار نادر است و در حقیقت ما چیز زیادی از آن نمی‌دانیم. قطعاً هر چه برخورد‌های بیشتر و عظیم‌تر و پیچیده‌تری را مشاهده کنیم، درک رفتار کهکشان‌ها و نحوه برخورد و تعامل آن‌ها باهم برایمان بهتر روشن می‌شود.

برخورد کهکشان‌ها و سیاهچاله‌ها، هیچ کدام دیگر خبر جدید و هیجان انگیزی محسوب نمی‌شود. پیش از این سیستم جدید تشخیص امواج گرانشی موارد بسیاری را برای ما روشن کرده است و در سال‌های اخیر موارد مختلف و عجیبی از تعامل این اجرام دیده‌ایم. همه چیز معمولی است به غیر از تعداد اجرام در حال تعامل،  البته این راه را هم باید اضافه کرد که این سیاهچاله‌ها، ابر سیاه چاله‌هایی در مرکز کهکشان با جرمی معادل چند صد میلیون برابر جرم خورشید ما هستند که بی‌نهایت ستاره آنها را محاصره کرده‌اند.


بیشتر بخوانید:  وجود موجودات فرازمینی در کهکشان حقیقت دارد؟


چنین برخورد‌های عظیمی برای شکل دادن جهانی که اکنون داریم ضروری بوده است. در حقیقت هیچ کسی به‌درستی نمی‌داند سیاهچاله‌ها چطور توانستند در ابتدای آغاز جهان چنین به چنین جرم عظیمی دست پیدا کنند. یک احتمال آن است که این سیاهچاله‌ها از طریق همین برخورد‌های عظیم تغذیه کنند و به یک هیولای سیاه و غیرقابل توقف تبدیل شده‌اند.

مسائل پیچیده و راز‌های پیرامون سیاهچاله‌ها باعث شده دانشمندان زیادی وقت و انرژی خود را برای پیدا کردن نمونه‌های مختلف سیاهچاله‌ها صرف کنند. همین بررسی‌ها باعث شد که نهایتاً سیستم مذکور که سابقاً به آن SDSS J۰۸۴۹۰۵.۵۱+۱۱۱۴۴۷.۲ گفته می‌شد، کشف شود. سیستمی که حالا به‌طور خلاصه «سه‌گانه» نامیده می‌شود.

چندین سال بر روی این سیستم مطالعه و در نهایت مشخص شد که این سیستم نه دو سیاهچاله، بلکه شامل سه ابر سیاه چاله است، با توجه به اینکه هر سیاهچاله یک کهکشان به دنبال خود دارد، می‌توان انتظار داشت برخورد آنها تا میلیون‌ها سال دیگر ادامه داشته باشد. برخورد این کهکشان‌ها باعث ایجاد یک کهکشان غول‌آسای غیر همسان و سیاهچاله‌های عظیم در مرکز آن خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: سیاه چاله ، تصادف
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار