به گزارش خبرنگار
حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، فوق لیسانس یا
کارشناسی ارشد یکی از مراحل آموزش عالی در کشور است که شما میتوانید با عبور از آن به مقطع دکتری ورود کنید. این مقطع را میتوانید به دو صورت کارشناسی ارشد پیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته طی کنید و مدرک بگیرید. اما تفاوت کارشناسی ارشد ناپیوسته با کارشناسی ارشد پیوسته در چیست؟ شاید شما هم بارها شنیده باشید که «ثبت نام برای کنکور کارشناسی ارشد ناپیوسته آغاز شد»، اما هیچ گاه خبری از «شروع ثبت نام کارشناسی ارشد پیوسته نشنیدهاید»، در این گزارش به بیان تفاوتهای موجود میان کنکور کارشناسی ارشد پیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته خواهیم پرداخت.
کارشناسی ارشد پیوسته
تحصیل در آموزش عالی و مقطع کارشناس ارشد مخصوص افرادی است که قصد دارند به صورت مستقیم مدرک کارشناسی ارشد خود را دریافت کنند. بدین منظور شما میتوانید پس از اتمام مقطع پیش دانشگاهی، در کنکور کارشناسی ارشد پیوسته شرکت کنید. این دوره ۶ ساله است و بدون هیچ گونه وقفهای در تحصیل انجام میشود. امکان
پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته در بعضی از رشتهها و دانشگاههای خاص وجود دارد. مدت زمان مجاز برای تحصیل در این مقطع در نهایت ۷ سال میباشد و فقط از طریق کنکور سراسری امکان تحصیل در این مقطع وجود دارد. هر ساله با پایان فرآیند کنکور، رسیدن به مرحله انتخاب رشته و انتشار دفترچه با برخی رشتهها مواجه میشوید که با عنوان پیوسته ذکر شده است. این رشتهها همان رشتههایی هستند که شما را از شرکت در کنکور کارشناسی ارشد نجات میدهند که بسیار هم محدود هستند.
بیشتر بخوانید: مناقشه بی پایان آزمون دکتری؛ وقتی دانشگاهها قانون را دور میزنند!
کارشناسی ارشد ناپیوسته
کارشناسی ارشد ناپیوسته مسیری است که در آن داوطلبان به صورت پیوسته تحصیل نمیکنند و در تحصیل آنها وقفه ایجاد میشود. مدت زمان تحصیل از طریق
کنکور کارشناسی ارشد ناپیوسته ۲ ساله میباشد. این شرایط مخصوص افرادی است که دارای مدرک کارشناسی هستند. پس از پایان تحصیل و اخذ مدرک کارشناسی میتوانید در کنکور کارشناسی ارشد ناپیوسته شرکت میکنید. این آزمون هر سال یک بار توسط سازمان سنجش برگزار میشود.
بیشتر بخوانید: جزئیات تغییرات مدارک سه رشته در کنکور ارشد پزشکی ۹۹
تفاوت کنکور کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته
پیش نیاز پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته، داشتن مدرک پیش دانشگاهی یا دیپلم است. داوطلبان این مقطع با توجه به رشتهای که در آن پذیرش میشوند، باید حدود ۱۷۲ تا ۱۸۲ واحد درسی را پاس کنند. داوطلبان باید برای پذیرش در این مقطع در کنکور سراسری شرکت کنند. این شیوه آموزشی مخصوص رشتههای خاص و محدود است.
پیش نیاز پذیرش در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته، داشتن مدرک کارشناسی میباشد. دانشجویان با شرکت در آزمون ورودی
تحصیلات تکمیلی میتوانند برای شرکت در این دوره اقدام کنند. متقاضیان این مقطع با توجه به رشتهای که در آن تحصیل میکنند، باید حدود ۲۸ تا ۳۲ واحد درسی را پاس کنند تا بتوانند مدرک کارشناسی ارشد ناپیوسته را از آن خود کنند. دوره تحصیلی این مقطع معمولا ۲ سال و درنهایت ۳ سال میباشد.
انتهای پیام/
من رشته کاردانش برق هستم میتونم دیگه تو دانشگاه به طور ناپیوسته در سراسری بخونم
ممنون