این وضعیت برای پسران بدتر است، چون اگر به دانشگاه نروند باید دم در پادگان را بکوبند و دوسال سربازی را بگذرانند و چه بسا مسیر زندگیشان کاملا تغییر کند. اما همیشه دانشجویان این سوال هم برایشان مطرح بوده که آیا پس از قبولی در دانشگاه، اجازه انصراف از ادامه تحصیل را داریم و در صورت داشتن حق انصراف شرایط انصراف چیست؟ در این گزارش به بیان توضیحاتی پیرامون این موضوع میپردازیم. دانشجویانی که قصد انصراف از تحصیل را دارند، بسته به نوع دانشگاه باید هزینهای را به عنوان جریمه، پرداخت نمایند.
داوطلبانی که مورد پذیرش در دانشگاههای روزانه قرار گرفته اند، به شرط انصراف از دانشگاه محل تحصیل میتوانند در آزمون سراسری سال آینده شرکت کرده و رشتههای دورههای غیر روزانه را انتخاب کنند. با وجود محرومیتی که برای پذیرفته شدگان دوره روزانه وجود دارد شرایطی مطابق زیر مطرح است که میتواند امکان انصراف از تحصیل دانشگاه و شرکت مجدد در کنکور دوره روزانه را فراهم آورد.
داوطلبان میبایست پس از شرکت در کنکور سراسری و قبولی، حداقل تا ۲ ترم به تحصیل خود ادامه دهند. چنان چه متقاضیان در ترم ۱ یا ۲ از دانشگاه انصراف دهند و در آزمون سراسری سال جاری شرکت کنند، حق انتخاب کد رشتههای روزانه را نخواهند داشت.
پس از وارد شدن به دانشگاه، باید ۱ سال کامل را پشت سر بگذارید و نمرات ترم ۲ شما نیز ثبت شود. سپس با شروع ترم ۳ میتوانید هماهنگیهای لازم را با دانشگاه محل تحصیل انجام داده و مراحل انصراف را طی کنید. بعد از پایان مراحل انصراف، حضور شما در آزمون سال بعد، حتی برای دانشگاههای روزانه بلامانع است.
بیشتر بخوانید: آمریکایی با دانش و فهمیدن ما مشکل دارند/ تحقیقات اولیه برای درمان سرطان مغز
مشمولین خدمت دوره ضرورت در تمام دوران تحصیلی خود تنها یک مرتبه امکان انصراف از تحصیل و شرکت مجدد در کنکور همان مقطع را دارند. دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری که مورد پذیرش در دوره روزانه قرار میگیرند، تا یک سال از شرکت در آزمون ورودی این دو مقطع تحصیلی محروم میباشند.
داوطلبانی که مشغول به تحصیل در دوره روزانه مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکتری هستند، جهت شرکت در هر آزمونی باید ابتدا انصراف خود را از دانشگاه محل تحصیل قطعی نمایند. داوطلبانی که مورد پذیرش در دوره شبانه و یا یکی از دانشگاههای غیرانتفاعی، پیام نور، آزاد، پردیس خودگردان و مجازی قرار گیرند مجاز به شرکت در آزمون سراسری سال بعد میباشند.
اگر مورد پذیرش در در دانشگاه روزانه قرار گیرید، چه ثبت نام کنید و چه نسبت به ثبت نام خود اقدامی انجام ندهید، از شرکت در آزمون دوره روزانه سال بعد محروم خواهید بود.
چنان چه جزو دانشجویان دوره روزانه باشید و بدون انصراف از دانشگاه محل تحصیل در آزمون سراسری شرکت کرده و مورد پذیرش قرار گیرید، قبولی شما باطل خواهد شد. زیرا دانشجویان روزانه باید پیش از ثبت نام در کنکور سراسری، انصراف خود را از دانشگاه محل تحصیل قطعی نمایند.
دانشجویان دوره روزانه که به منظور شرکت در آزمون سراسری، قصد انصراف از دانشگاه را دارند باید پیش از هرگونه اقدام برای ثبت نام در آزمون مذکور، انصراف خود را از دانشگاه محل تحصیل قطعی نمایند. به نحوی که مورد تایید دانشگاه نیز قرار گیرد.
اما دانشجویانی که در دورههای غیر روزانه مشغول به تحصیل هستند و تمایل دارند در آزمون سراسری پیش رو شرکت کنند، نیازی به انصراف قطعی ندارند. این دسته از داوطلبان آن گاه که به موجب ثبت نام کنکور و شرکت در آن مورد پذیرش در کد رشته محل مورد نظر قرار گیرند، میتوانند ثبت نام خود را نهایی سازند.
دانشجویان مقطع دکتری و یا کارشناسی ارشد ناپیوسته که مشغول به تحصیل هستند و قصد شرکت در آزمون سراسری کارشناسی ارشد را دارند، باید حداکثر تا پیش از پایان مهلت ثبت نام ارشد انصراف خود را از دانشگاه محل تحصیل، قطعی کنند. در صورتی که بدون انصراف از رشته و دانشگاه فعلی در آزمون سراسری شرکت کرده و مورد پذیرش نیز قرار گیرند، قبولی آنها لغو خواهد شد.
دانشجویان دکتری جهت شرکت مجدد در آزمون سال جاری، در صورتی که واجد شرایط ثبت نام آزمون دکتری باشند، باید تا قبل از به پایان رسیدن مهلت ثبت نام دکتری انصراف خود را از دانشگاه محل تحصیل قطعی نمایند. در غیر این صورت اگر در کد رشته محل مورد نظر پذیرفته شوند قبولی آنها لغو خواهد شد.
دانشجویان انصرافی از دانشگاه، موظف به پرداخت هزینهای مبنی بر جریمه انصراف میباشند. اما در چند حالت به این افراد جریمهای تعلق نمیگیرد.
انصراف از تحصیل در دانشگاه روزانه: دانشجویان دانشگاه دولتی که بلافاصله پس از انصراف، قصد ادامه تحصیل در دوره روزانه را دارند، مشمول پرداخت جریمه انصراف نمیشوند. انصراف از تحصیل در دانشگاه آزاد: دانشجویان دانشگاه آزاد که بلافاصله پس از انصراف نیز، قصد ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد را دارند از پرداخت جریمه انصراف معاف هستند.
انصراف از تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی: دانشجویان این دانشگاهها که شهریه ترمهای گذشته را تسویه کرده اند، پیش از شروع ترم جدید باید درخواست انصراف خود را اعلام کنند تا از پرداخت جریمه انصراف معاف شوند.
در صورت انصراف از تحصیل در دوره روزانه میزان جریمه بسته به رشته، مقطع و دانشگاه، برآورد هزینهای انجام شده و به عنوان مبلغ جریمه به دانشجو اعلام میگردد.
در صورت انصراف از تحصیل در دوره شبانه باید ۱.۵ برابر شهریه ثابت جریمه بپردازید، انصراف از دانشگاه پیام نور باید ۱.۵ برابر شهریه ثابت جریمه بپردازید، در دانشگاه پیام نور در صورت انصراف باید ۱.۵ برابر شهریه ثابت جریمه بپردازید، در دانشگاه غیر انتفاعی در صورت انصراف باید ۱.۵ برابر شهریه ثابت جریمه بپردازید، در صورت انصراف از تحصیل از پردیس خودگردان باید شهریه ثابت تمام ترمهای باقی مانده را بپردازید، در صورت انصراف از تحصیل از دانشگاه علمی کاربردی باید یک شهریه ثابت را به عنوان جریمه بپردازید.
در دانشگاه آزاد در صورت انصراف از تحصیل در مقطع کاردانی برابر تعداد نیمسالهای ثبت نام شده باید نصف شهریه پایه را پرداخت کنید، در مقطع کارشناسی ناپیوسته برابر تعداد نیمسالهای ثبت نام نصف شهریه پایه را باید پرداخت کنید، در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته برابر تعداد نیمسالهای ثبت نام نصف شهریه پایه را باید پرداخت کنید، در مقطع کارشناسی پیوسته برابر تعداد نیمسالهای ثبت نام نصف شهریه پایه را باید پرداخت کنید، در مقطع دکتری حرفهای (دامپزشکی برابر تعداد نیمسالهای ثبت نام باید نصف شهریه پایه را پرداخت کنید، در مقطع دکتری حرفهای (گروه پزشکی) باید کل شهریه پایه ترمهای باقی مانده را پرداخت کنید، در مقطع دکتری تخصصی برابر تعداد نیمسالهای ثبت نام باید نصف شهریه پایه را پرداخت کنید، در مقطع دکتری تخصصی ورودیهای ۹۴ به بعد برابر برابر تعداد نیمسالهای ثبت نام شده باید نصف شهریه پایه را پرداخت کنید، در مقطع دستیاری تخصصی باید کل شهریه تحصیلی ترمهای باقی مانده را پرداخت کنید.
انتهای پیام/
ببخشید من دانشجوی ادبیات ورودی۱۴۰۰هستم
میتونم از دانشگاه انصراف بدم و سال بعد هم روزانه یا فرهنگیان را انتخاب کنم؟محرومیتی ندارد؟
لطفا سریع تر برام جواب بدید
ممنون
چطور باید تو کنکور ۱۴۰۰ شرکت کنم که بتونم روزانه اگه قبول شدم برم دانشگاه؟؟؟؟
خواهش میکنم هرکی جواب سوالمو میدونه راهنماییم کنه خیلی مهمه
من یه بار روزانه قبول شدم و انصراف دادم، دوسال بعدش هم غیر انتفاعی قبول شدم و بنا به دلایلی نتونستم ثبت نام کنم، الانم ۲ سال از اون غیرانتفاعی میگذره آیا میتونم بازم روزانه درس بخونم؟
شنیدم هرکی فقط دوبار میتونه پذیرفته شه اما نمیدونم دوبار روزانه، یا کلا دوبار
وامسال کنکور۹۹شرکت کردم وفرهنگیان قبول شدم مایل هستم که به دانشگاه فرهنگیان برم
آیاامکانش هست که هردو روباهم ادامه بدم؟
ویااینکه این یکسالی که خوندم برام پیش دانشگاهی حساب بشه و بدون اینکه محرومیت بخورم ازدانشگاه کنونی انصراف بدم وفرهنگیان شرکت کنم؟
لطف میکنیداگه جواب بدیدشدیداسردرگم هستم بی صبرانه منتظرجواب شماهستم باتشکرفراوان
مگ چند وقت پیش این محرومیت برا بچه های روزانه برداشته نشده ؟
بس ما چی کنکور بدیم شاید رشته مورد علاقه قبول نشدیم
من ورودی ۹۸ هستم ودر دوران کنکور یک بار پشت کنور موندم
والان ۲ترم پاس شده میتونم نصراف بدم و دوره روزانه شرکت کنم بدون خدمت سربازی؟
من دانشجوی دانشگاه سراسری ورودی ۹۸هستم
دوترم خوندم و اواسط تیر ماه انصراف دادم
ایا میتونم کنکور ۱۴۰۰شرکت کنم؟
من دانشجوی دانشگاه سراسری ورودی ۹۸هستم
دوترم خوندم و اواسط تیر ماه انصراف دادم
ایا میتونم کنکور ۱۴۰۰شرکت کنم؟
من دانشجوی دانشگاه دولتی هستم ترم اول مشروط شدم الان دارم ترم دوم رو میخونم
میخوام انصراف بدم و کنکور سال بعد شرکت کنم
الان آیا میتونم انصراف بدم؟
با اینکه ترم اول مشروط شدم.
فقط فرمیکه از آموزشدانشگاه برای انصرافدریافت میکنیم کافیست یا فرم دیگری هم باید به تایید برسد؟
حالا نمیدونم باید چکار کنم و چطور روزانه را انصراف بدم و پیام نور را ثبت نام کنم .جریمش چقدر میشه .راهی هست که بتونم پیام نور ثبتنام کنم