مباحث مطرح جلسه امنیت ملی آمریکا بعد از انتقام ایران در نطق متزلزل و مضطرب ترامپ مستتر است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   جلسه مهم امنیت ملی آمریکا درباره حمله موشکی ایران به پایگاه مهم عین الاسد- بخوانید قلب نظامی آمریکا در عراق- در حالی برگزار شد که نهاد‌های نظامی و اطلاعاتی آمریکا جمع بندی کامل خود را پس از چندین ساعت از این عملیات تقدیم رئیس جمهور آمریکا و دیگر مسئولین نظامی این کشور کرده بودند. اما در این جلسه چه گذشته است؟ جلسه‌ای که به نوعی در ۷۸ سال اخیر آمریکا بی نظیر بوده و قطعا در سال‌های آینده بیشتر درباره آن سخن گفته خواهد شد. به دست آوردن جزییات این جلسه فوق سری قطعا بسیار دور ذهن به نظر می‌رسد، ولی واقعیت این است که مباحث مطرح در این جلسه، در نطق متزلزل و مضطرب ترامپ مستتر است.


بیشتربخوانید: سناتور‌ها از توجیهات مقامات آمریکایی درباره ترور سردار سلیمانی قانع نشدند


یک: بخش اولیه جلسه، به صورت طبیعی به گزارش برآورد میزان خسارت جانی و تجهیزات نظامی و لجستیکی پایگاه عین الاسد گذشته است. تصمیم اساسی درباره این مورد نیز پنهان کاری، کوچک شمردن میزان خسارات و کنترل شدید اخبار درباره این پایگاه هست. ابلاغیه رسمی نیز عدم انتشار هیچگونه خبر- تاکید می‌شود هیچگونه خبر- درباره میزان و چگونگی خسارات این عملیات هست. البته اعلام و پذیرفتن رسمی خسارات جزیی توسط ترامپ نشانگر، قطعی بودن اصابت موشک‌های ایران به پایگاه عین السد و عدم توانایی در پنهان سازی کامل ماجرا است.

دو: مساله بعدی بحث درباره نوع عملیات ایران، تاکتیک ها، موشک‌ها و تجهیزات بکار گرفته شده است. آنچه مسلم هست اینکه آمریکایی‌ها از قبل نیز از پیشرفت‌های شگفت انگیز ایران در مساله موشکی و قدرت تهاجمی آن خبر داشته اند؛ بنابراین طبیعی است که بحث جدی‌تر این بوده که حمله دقیق به عین الاسد درباره چند پایگاه دیگر آمریکا در منطقه قابل تکرار است. به زبان ساده تر، ایران با همین فرمول موفق حمله به عین الاسد که آمریکایی‌ها توان جلوگیری –عدم رهگیری موشک‌های ایران- را ندارند، چند پایگاه دیگر آمریکا در منطقه می‌تواند نابود و یا حداقل دارای خسارت‌های سنگینی خواهد کرد؟!

سه: با توجه به اینکه جمع بندی کلی درباره عدم شروع یک جنگ بزرگ در خاورمیانه اینک در آمریکا خواسته اکثریت گروه‌های سیاسی دموکرات و جمهوریخواه و مقامات نظامی و امنیتی این کشور هست، جلسه امنیت ملی آمریکا، تصمیم درباره پاسخ کوتاه نظامی، ولی دردآور برای ایران را بیشتر به بحث گذاشته است. با توجه به بند «دو»، برای اعضای امنیت ملی قطعی شده که هر نوع پاسخ کوتاه نظامی و در هر سطح تکرار حادثه عین الاسد خواهد بود. با این تفاوت که ایران طی چند روز اخیر به اندازه کافی این گزینه را معتبر کرده بود، که پاسخش به پاسخ نظامی آمریکا، شدیدتر از واکنش اولیه خواهد بود؛ بنابراین تصمیم اولیه تیم امنیت ملی آمریکا، در اینباره عقب نشینی آشکار نظامی با مقداری سخنان تزیین شده سیاسی و نظامی توسط ترامپ بوده است.

چهار: مساله جالب بعدی، تعیین تکلیف خط قرمز برای ایران به منظور جلوگیری از جنگ نظامی با آمریکا هست. ترامپ در همان ابتدای نطق خود، خط قرمز را دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای عنوان کرد. این خط قرمز توهمی در حالیکه ایران تاکنون علاقه واقعی به ساخت سلاح هسته‌ای از خود نشان نداده، عملا نشان می‌دهد که تصمیم گیران امنیت ملی آمریکا، تا چه میزان برای تعیین خط قرمز استراتژیک نظامی در برابر ایران منفعل هستند. البته در حوزه تعیین خط قرمز برای حمله محدود – موشک باران پایگاه‌های نظامی آمریکا در حملاتی شبیه عملیات شهید سلیمانی- برای ایران نیز اتفاق جالبی در جلسه امنیت ملی آمریکا افتاده است. اتفاقی که خروجی آن این است که آمریکا در حال معتبر سازی اهمیت به خونریزی سربازانش هست، ولی ضربه به تجهیزات نظامی اش را دیگر نمی‌تواند به عنوان خط قرمز معرفی کند. این مساله هم در موضوع ساقط شدن گلوبال هاوک و تشکر ترامپ برای عدم کشتن سربازان آمریکایی و هم در پایگاه عین الاسد اتفاق افتاده است. به تعبییر دیگر می‌توان گفت طی ۷۰ سال اخیر ایران تنها کشوری بوده که چنین خط قرمزی را به آمریکا تحمیل کرده که ضربات سنگین به تجهیزات پرقیمت و استراتژیک نظامی خود را بدون پاسخ بپذیرد. البته چشم انداز فرآیند «انتقام سخت»، به ما می‌گوید، باید منتظر شکستن خط قرمز‌های به مراتب بزرگتری بود.

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مرگ بر اسراییل
۲۳:۰۰ ۱۹ دی ۱۳۹۸
آمریکا باید تجزیه شود برای امنیت جهانی ضروری‌تر و فوری تر از این وجود ندارد
Iran (Islamic Republic of)
یاشار
۱۷:۵۷ ۱۹ دی ۱۳۹۸
وقتی ترامپ اشاره به نقاط فرهنگ و باستانی اصلا منظورش تمدنی ایران نبود،مستقیما منظورش اماکن مذهبی بود.
میرن سراغ اماکن مذهبی.
باید به هر ترتیبی شده مشاورش ازش جدا کرد،چرا یه حمله رسانه‌ی به مشاورش نمیکنین.
رسما به دنیا اعلام کنین آمریکا داره بدست مشاور تندرو اداره میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۱۹ دی ۱۳۹۸
وَمَكَروا وَمَكَرَ اللَّهُ ۖ وَاللَّهُ خَيرُ الماكِرينَ