به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمدمحسن مصحفی معاون شهردار مشهد و رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی
شهرداری مشهد در بازدید از گرمخانه سرای سبز زندگی و چهار مرکز نگهداری از افراد کارتن خواب، گفت: متأسفانه مهمترین آسیبی که در ارتباط با
آسیبدیدگان اجتماعی و افراد کارتنخواب وجود دارد این است که تعداد قابل توجهی از این افراد، توسط خانواده خود طرد شدهاند و این افراد بیش از آنکه به دلیل محرومیت از مسکن به خاطر فقر اقتصادی رنج ببرند، از محرومیت اجتماعی ناشی از قطع ارتباط با خانواده و اجتماع آسیب میبینند.
او تصریح کرد: گرچه وظیفه شهرداری در قبال کارتن خوابها را میتوان به اسکان در سرپناه موقت و تغذیه آنان محدود کرد، واقعیت این است که این موارد به حل مشکل اصلی کارتنخوابها منجر نمیشود و تا زمانی که سیاستگذاری اجتماعی و زمینه بازگشت این گروه از شهروندان به خانواده فراهم نشود، چرخه پرهزینه رفت و آمد کارتنخواب بین خیابان و گرمخانه ادامه دارد.
رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: سیاستگذاری در قبال کارتنخوابها، نباید محدود به جذب، اسکان و تغذیه این شهروندان توسط شهرداری باشد، بلکه باید با رویکردی جامعتر، کارتن خوابی و آسیبهای مرتبط با این پدیده را واکاوی کرد و مسئولیت تمام ارکان و اجزای نظام اجتماعی را در قبال این پدیده روشن ساخت.
مصحفی افزود: اگر شهرداری در فصل سرما برای جمعآوری و هدایت کارتنخوابها به گرمخانهها اقدامی انجام ندهد، خطر مرگ آنان را تهدید میکند و از این رو، به تازگی با مصوبه شورای اسلامی شهر مشهد، تعداد ۵ گرمخانه توسط سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری به منظور ارائه خدمات مناسب به شهروندانی که سرپناهی در روزهای سرد سال ندارند، راهاندازی شده است.
او ضمن اعلام این خبر که ظرفیت مجموع گرمخانههای شهرداری بالغ بر ۶۰۰ نفر است، تصریح کرد: برای احداث حداقل ۲ گرمخانه جدید دیگر در نقاط پیرامونی و کمبرخوردار شهر مشهد تلاش میکنیم.
معاون شهردار مشهد گفت: نوع ارائه خدمات در این گرمخانهها حمایتی است و با هدف جلوگیری از افزایش آسیبهای اجتماعی صورت میگیرد.
گرمخانههای شهرداری مشهد از مهرماه تا نیمه دیماه امسال ۱۰۴۷۸ مرد و ۲۸۰ زن را پذیرش کرده اند.
انتهای پیام// ز.م