به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، فرهاد اسماعیلی با تاکید بر لزوم تمرکز مسابقات علمی و پژوهشی و جشنوارههای دانش آموزی، گفت: پراکندگی برگزاری جشنوارهها و مسابقات علمی پژوهشی و تعدد مراکز تصمیم گیری و اجرا مشکلاتی را ایجاد کرده که رسیدن به اهداف را سخت میکند.
او با اشاره به برگزاری جشنواره علمی و پژوهشی و نمایشگاه دستاوردهای پژوهش سراهای دانش آموزی در استان، گفت: این جشنواره دراستای اجرای مفاد سند تحول بنیادین، تقویت فعالیتهای علمی – پژوهشی دانش آموزان و معلمان برای حل مشکلات ملی و محلی، همچنین توسعه و تنوع بخشی به جشنوارهها و رقابتها در زمینهها و سطوح مختلف با مشارکت نهادهای تخصصی – حرفهای برگزار میشود.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس گفت: پراکندگی برگزاری جشنوارهها و مسابقات علمی پژوهشی و تعدد مراکز تصمیم گیری و اجرا مشکلاتی را ایجاد کرده که رسیدن به اهداف را سخت میکند.
او افزود: وزارت آموزش و پرورش جهت رفع این مشکلات مبادرت به صدور شیوه نامهای کره است که این مسابقات و جشنوارهها را تجمیع و مراکز تصمیم گیری و اجرا را نیز متمرکز کرده است که این امر میتواند در رسیدن به اهداف کمک شایانی کند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه این جشنواره در سالهای گذشته در ۶۰ گرایش به صورت مجزا برگزار میشد، گفت:با اجرای این دستورالعمل از این به بعد آموزشها و فعالیتها در سطح مدارس و به نحو عمیقتر صورت میپذیرد و همگی فعالیتها به صورت متمرکز اجرا میشود.
او گفت: ایجاد زمینه مشارکت و تقویت مهارت کار گروهی دربین دانش آموزان با استفاده از محیطهای متنوع یادگیری ایجاد شده در پژوهش سراهای دانش آموزی، ایجاد زمینه طراحی و انجام پروژههای تحقیقی پژوهش و فناوری دانش آموزی و تقویت و تعمیق فرهنگ مطالعه، تحقیق و پژوهشهای فردی و گروهی در بین دانش آموزان از جمله اهداف برگزاری این جشنوارهها است.
مسئول نظارت و پیگیری امور پژوهشسراهای استان نیز در این خصوص گفت: اولین دوره جشنواره علمی – پژوهشی، به منظور برنامه ریزی برای غنی سازی محیطهای یادگیری خارج از مدرسه و کمک به شناسایی پروش استعدادهای دانش آموزان و ارائه خدمات آموزشی و تربیتی به آنان، برگزار میشود.
رضا پورخسروانی افزود: به منظور تشویق و ترغیب دانش آموزان به فعالیتهای پژوهشی و آشنایی دانش آموزان، خانوادهها و عموم جامعه با پژوهش سراهای دانش آموزی، نمایشگاهی از دست آوردهای این مراکز نیز همزمان با برگزاری مرحله کشوری برگزار میشود.
او گفت: جشنواره علمی پژوهشی مشتمل بر برگزاری مسابقات آزمایشگاهی، مسابقات کد نویسی، مسابقات سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، مسابقات زیست فناوری، مسابقات ادبیات و علوم انسانی، مسابقات فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته، مسابقات فناوری نانو، مسابقات گیاهان دارویی و طب ایرانی و مسابقات نجوم است.
پورخسروانی گفت: در سال گذشته درسطح استان فارس نزدیک به یک هزارنفر در ۱۰ گرایش به رقابت پرداختند که در نهایت نمایندگان استان فارس موفق شدند در مرحله کشوری ۶ رتبه دومی و یک رتبه سومی را به خود اختصاص دهند.
او افزود: در سال جاری تا کنون بیش از یک هزار دانش آموز در این جشنواره ثبت نام نموده اند و سایر دانش آموزان علاقهمند نیز میتوانند تا ۳۰ دیماه ۹۸ برای مسابقات آزمایشگاهی و تا تاریخ ۲۲ فروردین ماه ۹۹ نیز فرصت دارند تا درمابقی مسابقات ثبت نام کنند.
انتهای پیام/