وضعیت رودخانه بنت در پی سیل بی سابقه
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، از روز گذشته، بیقراری آسمان در سیستان و بلوچستان پایان یافت و باران بند آمد. بارانی کم سابقه که موجب طغیان رودخانههای محلی شد و سر از روستاها و زمینهای کشاورزی مردم درآورد. برآوردهای اولیه حاکی از خسارت سنگین سیل به زیرساختهای منطقه است اما برآورد حجم دقیق آن به زمان فروکش کردن سیلاب موکول شده است.
به گفته مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان وبلوچستان آسیب شدیدی نیز به بخش کشاورزی از جمله باغات موز و مزارع شهرستانهای کنارک، چابهار ودلگان وارد شده است.
عباس ارجمندی همچنین بیان کرد: ارتباط تلفنی درشهرستانهای نیکشهر، فنوج، بخشهایی از دلگان، سرباز و کنارک نیز هماینک قطع است و تلاشها برای برقراری زیرساختهای آب، برق، تلفن و محورهای مواصلاتی ادامه دارد.
به گفته شاهدان قدری از شدت سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان کاسته شده و اهالی چند روستا در کنارک که در محاصره سیلاب گرفتار شده بودند، نیز نجات یافته اند. اما جان باختن یک دختر بچه پنج ساله بر اثر ریزش آوار و غرق شدن یکی از هم استانیها از جمله اخبار تلخی بود که نگذاشت این سیل بدون خسارتهای جانی پایان یابد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: ۲۷ روستا در ۱۳ شهرستان دچار سیلاب و آبگرفتگی شدهاند که تاکنون ۷۶۷ خانوار آسیب دیده در چادرهای امدادی اسکان داده شدند.
رسول راشکی افزود: از روز شروع سامانه بارشی تا امروز این جمعیت به بیش از ۳ هزار سیلزده در سیستان و بلوچستان امداد رسانی کرده است.
همچنین مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان از برپایی ۲۵۲ چادر برای اسکان سیلزدگان خبر داد و گفت: یک هزار و ۱۴۴ نفر از سیل زدگان در اردوگاه ها اسکان داده شدند.
او ادامه داد:از ۲۱ تا ۲۲ دی ماه امدادرسانی به ۷۶۷ خانوار آسیب دیده توسط ۸۲۲ نفر روز نجاتگر و پرسنل در قالب ۱۶۱ تیم عملیاتی در استان انجام شد و دست به ۲ هزار و ۱۵۵ نفر امداد رسانی و ۲۱۰ تخته موکت، ۴۲۳ تخته پتو و هزار و ۸۲۷ کیلوگرم نایلون در بین آسیب دیدگان توزیع کرده است.
این مسئول ادامه داد: بارندگیهای سیل آسا و طغیان رودخانههای محلی تا کنون موجب تخریب کامل ۹۳ واحد مسکونی شده که بیشترین تخریب منازل با ۵۸ مورد از فنوج گزارش شد.
او اظهار داشت: قبل از بروز بارندگی سه کمپ اسکان اضطراری در شهرستانهای قصرقند، فنوج و کنارک راهاندازی شده بود که با توجه به شدت بارندگیهای قابل ملاحظه در استان و نیاز منطقه، یک کمپ دیگر نیز برای اسکان مردم سیلزده دلگان نیز احداث شده است.
همچننی ربیعی سخنگوی دولت در جلسه امروز در جمع خبرنگاران گفت:همه دستگاهها در مناطق سیل زده شرق مستقر شده اند، رئیس جمهور هم پیگیر امدادرسانی است
او دامه داد:ساکنین روستاهای در معرض خطر در استان سیستان و بلوچستان به مناطق امن منتقل شدند و امروز روستاهای زیادی تخلیه شدند، سه فروند بالگرد به منطقه اعزام شد و هواپیمای باری ارتش و هلال احمر، کمک ها را به استان منتقل کردند.
سخنگوی دولت گفت:برق قطع شده ۱۳۰ روستا در حال وصل شدن است و تاکنون ۲۰۰۰ نفر اسکان یافته، ۲۰۰ خودرو هم رهاسازی شده است.
او افزود: تلفات مادی را جبران خواهیم کرد؛ امیدوارم بتوانیم در اسرع وقت خدمات لازم را ارائه داده و مردم را به زندگی عادی بازگردانیم تا جان انسانهای دیگری هم در این میان از دست نرود.
مدیرکل مدیریت بحران استان گفت:به دنبال بارشهای سنگین و فوق سنگین در سطح استان ۱۲۰۰ نفر از مردم گرفتار در سیلاب امدادرسانی شدند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سیستان و بلوچستان از تشکیل تیمهای ارزیابی متشکل از مهندسان عضو سازمان برای برآورد خسارتهای ناشی از وقوع سیل خبرداد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: در پی بارندگیهای اخیر در استان و سیلابی شدن مسیرها تالاب جازموریان ۲۱.۷ میلیون مترمکعب آبگیری شد.
اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در پی وقوع بارندگیهای شدید و سیلابی شدن برخی مناطق استان اطلاعیهای به منظور آگاهسازی دامداران مناطق سیلزده صادر کرد.
مدیر مرکز کنترل فوریتهای برق سیستان و بلوچستان گفت: سیلاب موجب تخریب شبکه و شکستن بیش از ۲۵۰ پایه و قطع برق حدود ۳۰۰ روستا شده بود که بیشتر آنها ترمیم شده و اکنون تنها ۷۰ روستا فاقد برق هستند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای جنوب سیستان و بلوچستان (ایرانشهر) گفت: هشت مسیر بسته شده ناشی از سیلاب در جنوب این استان با تلاش شبانهروزی راهداران بازگشایی شد.
مسئول روابط عمومی قرارگاه قدس جنوب شرق نیروی زمینی سپاه از ارسال ۱۰ هزار بسته معیشتی و تجهیزات مهندسی و ترابری سپاه به مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان خبر داد.
فرمانده سپاه شهرستان چابهار گفت: در حال حاضر ۲۶ گروه جهادی در مناطق سیلزده چابهار مشغول خدمترسانی به مردم سیلزده هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان گفت: آبگرفتگی در پی وقوع سیلاب در برخی روستاهای منطقه بلوچستان به چهار تا هشت متر میرسد.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در حال حاضر تعداد سه هزار و ۵۰۰ نفر در قالب ۶۵ گروه جهادی در مناطق سیل زده استان مشغول به فعالیت و امدادرسانی به سیل زدگان هستند.
رئیس جمهور در تماس تلفنی با استاندار سیستان و بلوچستان در جریان مسایل و مشکلات این استان در پی بارشهای شدید و وقوع سیل قرار گرفت.
رسول راشکی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گفت: در پی وقوع بارندگی شدید و سیل. مسدود شدن راههای مواصلاتی در جنوب استان ۹۸ روستا دچار سیل و آبگرفتگی شدند.
سیلاب و طغیان رودخانه کاجو موجب تخریب سیل بند حفاظتی شهر قصرقند شده و نیازمند ترمیم فوری است.
فرماندار نیکشهر گفت: مسیر ارتباطی نیکشهر - چابهار - ایرانشهر که در پی ریزش کوه ساعاتی بسته شده بود با تلاش اداره راه و شهرسازی بازگشایی شد.
سرپرست اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان زاهدان گفت: با تلاش شبانه روزی نیروهای راهداری سنگ و گل ناشی از ریزش کوه محور سفیدآبه - کوله سنگی جمع آوری شد.
سرپرست شرکت مخابرات سیستان و بلوچستان گفت: ارتباط مخابراتی بنت نیکشهر در جنوب این استان که بر اثر بارش باران، سیلاب و بسته شدن مسیرها قطع شده بود هماینک وصل شده است.
در حال حاضر اسکان و تهیه مایحتاج اولیه زندگی از مهمترین نیازهای مردم سیل زده سیستان و بلوچستان است.
ادارهکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در اطلاعیهای اعلام کرد: با توجه به بارندگیهای اخیر و سیلاب به وجود آمده در جنوب این استان احتمال خروج تمساح پوزه کوتاه (گاندو) از برکه وجود دارد که مردم باید به شدت مراقب باشند.
رئیس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: سامانه بارشی کم دامنه از اواخر وقت سه شنبه مناطق جنوبی استان را فرا میگیرد.
جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان به منظور کمک به هموطنان متاثر از سیل و آبگرفتگی در این استان اقدام به جمعآوری کمکهای نقدی نوع دوستانه مردم برای یاری رساندن به هموطنانمان کرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: بالگرد جمعیت هلال احمر کرمان برای امدادرسانی به سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان به پرواز درآمده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از آمادگی کامل دانشگاههای علوم پزشکی استان برای امداد و خدمات درمانی به سیل زدگان استان خبر داد.
فرمانده سپاه شهرستانی سرباز گفت: همه ظرفیت سپاه شهرستان سرباز برای خدمترسانی به سیلزدگان بسیج شد.
ارتباط ۲۵۰ روستا در شهرستان نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان بر اثر شدت سیلابها قطع شده است.
معاون عملیات سازمان امداد ونجات جمعیت هلالاحمر از برپایی سه اردوگاه اسکان اضطراری در کنارک، فنوج و قصرقند خبر داد و گفت: یک هزار و ۱۴۴ نفر از سیلزدگان سیستان و بلوچستان در این اردوگاهها اسکان یافتند.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: سه هزار و ۴۲۸ آسیب دیده سیل در قالب ۷۶۷ خانوار از ۲۱ تا ۲۳ دی در این استان توسط نیروهای هلال احمر امدادرسانی شدند.
معاون ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: ۲۰ مسیر ارتباطی نواحی مرکزی و جنوبی این استان با توجه به شدت بارندگیها و طغیان رودخانههای محلی همچنان بسته است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: شب گذشته یک دستگاه تریلی حامل ۴۰۰ باب چادر تیپ دو برای سیل زدگان استان سیستان و بلوچستان ارسال شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: راه اندازی مجدد ایستگاه پایش کیفی هوای زاهدان در اولویت برنامههای محیط زیست است.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان گفت: به ۷۶۷ خانوار آسیب دیده از ۲۱ تا ۲۲ دی ماه با همکاری نیرویهای امدادی امداد رسانی شدند.
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران گفت: شبکه گاز در مناطق سیل زده استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان مشکلی ندارد و پایدار است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: سیلاب در جنوب این استان ارتباط بیشاز ۵۰۰ روستا را قطع کرده بود که با تلاشهای صورت گرفته بخشی از ارتباط برقرار شده، ولی حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ روستا همچنان در محاصره سیل هستند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان گفت: راه ارتباطی ۹۵ روستای گرفتار برف و سیلاب نیمه شمالی این استان با پایدار شدن شرایط جوی و تلاش شبانهروزی راهداران بازگشایی شد.
دبیرکل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گفت: ۲ فروند بالگرد جمعیت هلال احمر کشور برای خدماترسانی سریعتر به هموطنان سیل زده سیستان و بلوچستان امروز دوشنبه به این استان اعزام میشوند.
بیشتر بخوانید:ادامه امدادرسانی به سیل زدگان در سیستان وبلوچستان/ ۲۷ روستا همچنان درگیر سیلاب/قطع ارتباط راه و مخابرات در شهرستان قصرقند
انتهای پیام/پ
مدریت بحران درشو ببندین خواهشا
خود مردم باز باید کمک کنن هر چند الان اوضاع خرابه 60 میلیون معیشت بگیرن اونا هم خودشون موندن در زندگی
انتظار از همون دستگاه های دولتی میره که خودشون برن کمک
لطفا یکی کنترل کنه ببینه استانداران این استانها مرخصی نرفته باشند
یکی هم کنترل کنه تا مسئولین اصلی مسئولیتشون به گروه یا فرد دیگری محول نکرده باشن و خودشون برای تعطیلات زمستانی نرفته باشن
نمی دونم وزیر با سواری این مسیرو رفته یا رییس جمهور تواناییشو داره با سواری بره و فقر این جماعت ببینه به داد این مردم برسه الانم که اب زندگیشونو برده به دادشون برسید گناه دارن انسان هستن بترسید از خدا
اسلام گفته نباید مقام به وزیر و وزرا پولدار داد چون هیچ وقت حال فقیر درک نخواهد کرد
روستاها درسیستان بلوچستان ماهیتشون با سایر روستاهای کشور متفاوت هست ،مطمینا چون پوشش گیاهی کم هست سیل شدید تر خواهد بود ،
کاش هلال احمر یک شماره بابت این سیل بزاره تا کمک کنیم
به هر حال ماهم داریم در این مملکت زندگی میکنیم
اگر همه اقشار مالیات بدن میشه بیشتر درایت به خرج داد
و يه پاسخيم به اون كاربري كه پاسخ داده ( اونايكه تشيع بودند كجااند)
داداش يكي از اونا برادر و پسرخاله من هستند الان در سيستان با بقيه سپاهيان و نيروها رفتن كمك